Lisa v/d Wijngaart: ” Taekwon-Do helpt in mijn opleiding “.

Geplaatst op 18-01-2020.

Hoi allemaal!

Ik ben Lisa v/D Wijngaart. Ik ben 18 jaar oud en heb 1e dan Taekwon-Do.

Zoals sommige van jullie wel weten train ik al bijna 10 jaar met veel plezier bij sportschool Tim Kool. Mijn grootste droom was altijd “wereld kampioen” en dat is mij in 2019 gelukt op de wereld kampioenschappen 2019 in Duitsland. Ik behaalde deze titel bij de junioren dames -60kg sparring.

Mijn andere droom is werken bij de Koninklijke Marechaussee. Ik ben op 16 juni 2019 intern gegaan in Apeldoorn, hier volg ik de opleiding tot Marechaussee beveiliger. Vandaar dat jullie mij al een tijdje onregelmatig zien.

Wat ik heb gemerkt is dat het heel fijn is dat ik een Taekwon-Do achtergrond heb in deze opleiding omdat je vooral in de eerste maanden hard aan de bak moet en er veel fysieke kracht van je word gevraagd. Ook mentaal komt het erg goed van pas omdat ik door Taekwon-Do een bepaalde mindset heb gekregen. De 5 Taekwon-Do tenets komen dus eigenlijk overal terug. Zo zie je dat sommige dromen elkaar dus goed kunnen versterken!

Nu zit ik in de laatste weken van mijn opleiding en krijg ik op 7 februari mijn diploma uitgereikt en ben ik weer een stapje dichter bij mijn doel. Mijn doel nu binnen is de Marechaussee om uiteindelijk terecht te komen bij de GBB (gewapende beveiliging burgerluchtvaart). Maar eerst ga ik naar de startfunctie Den Haag beveiliging waar ik Koninklijke objecten ga beveiligen.

Ondanks ik jullie nu wat onregelmatig zie ben ik jullie natuurlijk niet vergeten & hoop ik snel weer regelmatiger te kunnen trainen.

Tot snel weer!