Kickboksen

Klik op de onderstaande onderwerpen om hier direct naartoe te gaan
Wat is Kickboksen precies?
Roosters per locatie
Kickboks tarieven

 

 

Wat is Kickboksen precies?

Wil je graag Kickboksen in Delft? Dan ben je van harte welkom bij Sportschool Tim Kool. We bieden de sport in verschillende variaties aan. Een ideale sport voor mensen die het thaiboksen te hard of agressief vinden.

Drie variaties

Vaak wordt Kickboksen verward met Thaiboksen. Bij onze sportschool gaat het er iets anders aan toe. Bij kickboks wedstrijden gaat het niet om het scoren van een knock out, maar om het scoren van zoveel mogelijk punten. Acties zoals hard doorstoten en doortrappen zijn dus verboden. Doordat er bij het kickboksen op onze sportschool in Delft voornamelijk gebruik wordt gemaakt van snelle technieken is de sport dynamisch en strategisch. De drie variaties die we hanteren zijn: semi-contact, light-contact en kick light.

  • Semi-contact (ook wel point fighting): Het is de bedoeling te scoren door trap- en stoottechnieken. Een trap op het hoofd is twee punten waard, een gesprongen trap naar het hoofd drie punten, een trap naar het lichaam een punt en een gesprongen trap naar het lichaam twee punten. Elke stoot is een punt waard. Telkens als er een punt behaald wordt, wordt de wedstrijd stilgelegd.
  • Light-contact & kick light (continuous): Het is de bedoeling te scoren door trap- en stoottechnieken. Er wordt continu doorgevochten tot de vooropgestelde tijd en het aantal rondes voorbij is. De wedstrijd wordt slechts af en toe stilgelegd wanneer er een foute techniek plaatsvindt. Hiervoor wordt dan een waarschuwing of minpunt gegeven. De winnaar is degene met het meeste aantal punten aan het einde van het gevecht. Het verschil tussen light-contact & kick-light is dat bij kick-light low-kicks toegestaan zijn en het contact wat steviger is.

Samen met het aanleren van trappen en stoten, komen bij het kickboksen op onze sportschool ook mentaliteit, conditie, discipline en doorzettingsvermogen aan bod.

Voor wie is kickboksen in Delft geschikt?

Kickboksen is voor iedereen vanaf 14 jaar die een snelle dynamische vechtsport wil beoefenen zonder het afleggen van examens. Trainingen zijn geschikt voor zowel recreanten als wedstrijdsporters. De leraren bij Sportschool Tim Kool hebben ervaring op zowel Taekwon-Do als kick- en thaiboks gebied. Hierdoor kan er op hoog niveau lesgegeven worden en wordt ervoor gezorgd dat je het beste uit jezelf haalt. Let op: bij zowel de wedstrijden als de trainingen zijn voet-, scheen-, hoofdbescherming en bokshandschoenen verplicht.

 

Roosters per locatie

Kickboksen wordt op onze locatie in Delft gegeven. Hieronder kunt u zien op welke dagen en tijden de lessen worden gegeven.

 

Locatie Delft

Postadres:
Sportschool Tim Kool
Van Lodensteynstraat 114
2612 SK DELFT

Bezoekadres
Sportschool Tim Kool Delft
Van Lodensteynstraat 114
2612 SK DELFT

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

 

Tarieven

Bij Sportschool Tim Kool kunt u zelf uitkiezen hoe vaak er getraind kan worden en per welk termijn er betaald kan worden. Hieronder vindt u alle informatie over de tarieven en termijnen voor Kickboksen.

Klik hier om weer naar boven te gaan