Geschiedenis

Sinds Tim Kool als klein jongetje op Taekwon-Do zat wilde hij een eigen sportschool. Dit gebeurde op 1 februari 2007. Sportschool Tim Kool werd mede door Tim zijn zus Corine Kool, Lydia Post, Lucinda Krempel, de familie Wildschut en door Cleem en Cocky Kool opgericht. Het doel van de sportschool is om uit te groeien tot Nederlands beste, gezelligste, grootste en bekendste sportschool. In het begin alleen met Taekwon-Do en later ook met andere sporten.

Een half jaar nadat Sportschool Tim Kool was opgericht kwam Rory de Vries uit Schiedam meetrainen. Hij trainde op dat moment in Schiedam o.l.v. een bekende leraar in de Taekwon-Do wereld: Fred Ton. Het duurde niet erg lang voordat Rory ook Leraar werd bij de sportschool. Zijn kennis maakte de sportschool nog meer all-round.

Na twee jaar een Taekwon-Do school aan de Nassaulaan in Delft te hebben gerund, was het tijd voor iets nieuws. Sportschool Tim Kool Pijnacker werd in oktober 2009 ‘geboren’. Een sportschool kan natuurlijk niet zonder aanspreekpunt. Zo werd Lydia Post de locatieverantwoordelijke voor Pijnacker.

Lydia kwam ook op het idee om een ‘toernooitje’ te gaan organiseren. Dit Taekwon-Do toernooi heet tegenwoordig de Holland Cup en is het op één na grootste toernooi van Nederland geworden. Nog nooit zijn er zoveel complimenten verkregen over de organisatie en de aankleding van een toernooi. De Holland Cup is geen eenmalige actie van Sportschool Tim Kool. Het is de bedoeling dat het toernooi elk jaar nog beter, drukker en mooier wordt. Zo was de Holland Cup in 2011 het grootste toernooi van Nederland en ook zeker het beste georganiseerd.

Een tijd geleden is Cleem Kool hard bezig geweest met iets speciaals. Iets wat geen enkele andere sportschool heeft; een eigen merknaam. Dit is gerealiseerd en deze lijn bestaat uit: handschoenen, voetbeschermers en scheenbeschermers. Later zal de lijn nog worden uitgebreid. Al deze spullen zijn op www.sportartikelen-timkool.nl te koop. Dit is de webshop van Sportschool Tim Kool.

30 november 2013 was een unieke datum voor onze sportschool. De eigen locatie van Sportschool Tim Kool in Delft werd geopend. Een droom die uit is gekomen en hopelijk de eerste (eigen) locatie van velen. Iets wat maar weinig andere Taekwon-Do scholen kunnen zeggen.

Ook de eigen locatie is een succes geworden. Sportschool Tim Kool werkt zich steeds verder omhoog in de Taekwon-Do wereld. Zo is Tim Kool laatst benoemd tot bondstrainer/coach en Rory de Vries is lid van de ITF-NL scheidsrechtercommissie. Beide zijn dus nog erg actief internationaal al is het niet meer als deelnemer.

Door het succes van de locatie in Delft en door het aanstellen van Bo Rook als manager gaat Sportschool Tim Kool ook Schiedam proberen te veroveren met een eigen locatie. Op 29 augustus 2015 open Sportschool Tim Kool Schiedam de deuren voor het publiek. Een sportschool zoals deze, met 2 locaties, is uniek in Nederland.

What’s next? De geschiedenis van Sportschool Tim Kool houdt hier zeker niet op en zal zeker binnenkort geüpdate worden.