Taekwon-Do Kubz

Klik op het onderstaande snelmenu om direct naar de onderwerpen te gaan
Wat is Taekwon-Do Kubz precies?
Gratis proeflessen aanvragen
Roosters per locatie
TKD Kubz tarieven
TKD Kubz trailer

 

 

 

 

Wat is Taekwon-Do Kubz precies?

Met sporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Bij Sportschool Tim Kool kun je al terecht vanaf 3 jaar. Eén van de sporten die we aanbieden voor deze jonge doelgroep is een speciaal ontworpen programma waarbij kinderen niet alleem leren hoe zij zichzelf het beste kunnen verdedigen, maar ook alles leren over voeding, communicatievaardigheden en nog veel meer. Deze sport heet de Taekwon-Do Kubz en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Taekwon-Do Kubz is geen vechtsport voor kinderen, maar een voorbereiding op het trainen in de martial arts.

Sport is belangrijk voor iedereen, maar waar kunnen kinderen van 3 jaar al terecht? Vaak wordt een bestaande sport voor kinderen eenvoudiger gemaakt. Vervolgens wordt er een leuke naam aan gehangen en dat is het. Of deze kinderen lichamelijk of geestelijk al toe zijn aan dit niveau of deze bepaalde sport wordt verder niet onderzocht. Taekwon-Do Kubz (ook wel TKD Kubz genoemd) is een speciaal programma dat is ontwikkeld voor kinderen van 3 – 6 jaar gebaseerd op Taekwon-Do. Het is daarom dus geen vechtsport voor kinderen, maar een martial art.

Taekwon-Do Kubz is ontworpen door Taekwon-Do master Hutton uit Schotland. De bedoeling van het programma is om het zelfvertrouwen van jonge kinderen te ontwikkelen en hun communicatievaardigheden te verbeteren. Met het ontwikkelen van de cursus is er nauw samengewerkt met professionals uit de kinderpsychologie, kinderbescherming, kinderfitness en kinderdiëtisten. Op deze manier is Taekwon-Do Kubz een verantwoorde, leuke en leerzame sport voor kinderen geworden. Taekwon-Do Kubz werkt met de zogenaamde ‘magic triangle’ zoals hieronder te zien is.

magic_triangle

Kinderen ontwikkelen hun karaktertrekken en persoonlijkheid voornamelijk tijdens hun derde en vierde levensjaar. Deze eigenschappen zullen zij voor de rest van hun leven bij zich blijven houden. In deze jaren is het dus erg belangrijk om kinderen goede normen en waarden aan te leren, zodat zij hier voor de rest van hun leven baat bij hebben.

Taekwon-Do Kubz plaatst kinderen elke keer in een creatieve en denkbeeldige (maar veilige) wereld waar zij door middel van avontuur, spelletjes en rollenspellen direct in contact worden gebracht met de hedendaagse gevaren. Op deze manier leren de kinderen het belang van moraal en zelfstandig denken via de vijf tenets van Taekwon-Do (hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en onoverwinnelijke geest). Tevens wordt het wederzijds respect meegegeven. Ondanks dat de kinderen al zelfverdediging leren, is Taekwon-Do Kubz zeker geen vechtsport voor kinderen.

Beloningssysteem

Bij Taekwon-Do Kubz hebben leerlingen een boekje waarin door de ouders, Taekwon-Do Kubz instructeurs en de school leraren wordt bijgehouden hoe de leerlingen op allerlei vlakke presteren. Hierdoor stopt de training niet als ze de sportschool uit gaan, maar gaat het thuis en op school ook door. Als kinderen het goed doen kunnen zij op alle vlakken nieuwe badges, stickers en strepen op de band verdienen. Het beloningssysteem zorgt ervoor dat de “Kubz” enthousiast blijven en willen blijven leren.

TKD Kubz dag

De Taekwon-Do Kubz leggen eens in een bepaalde tijd een soort examen af, indien zij voldoende aanwezigheidsstempels hebben verzameld, genoemd de Kubz dag. Dit is op een zaterdag waarbij meerdere groepen worden samengevoegd en alle ouders, vrienden en familie mogen komen kijken. De Kubz zullen diverse vaardigheden demonstreren die voor hun nieuwe streep op de band van belang zijn. Uiteraard krijgen ze ook wat gezonds te snacken tussendoor en krijgen ze allemaal aan het einde hun streep, badge en diploma’s. Zo leren de Kubz dat ze examen moeten doen voordat ze verder kunnen. Net zoals het echte leven.

Doorstromen

Nadat de Taekwon-Do Kubz hun volledige cursus hebben afgerond zijn ze klaar om met de jeugdgroep van het Taekwon-Do mee te doen. Daar kunnen zij weer verder ontwikkelen in de kennis van martial arts, nog steeds gebaseerd op respect, hoffelijkheid, integriteit, zelfbeheersing, volhardendheid en onoverwinnelijke geest. Deze kinderen hebben dan de perfecte basis voor Taekwon-Do!

Op zoek naar een sport voor kinderen waarbij ze allerlei levensvaardigheden aanleren, maar wat geen vechtsport is? Probeer nu Taekwon-Do Kubz en vraag snel een proefles aan!

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

 

 

 

 

 

Gratis proeflessen aanvragen

Gratis 2 proeflessen aanvragen gaat heel simpel bij ons. Kijk naar het rooster en bepaal welke les welke locatie (Delft/Pijnacker/Schiedam) het beste uitkomt. Vervolgens kunt u contact opnemen met ons via 06-37 39 57 82 of neem hieronder contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen dan samen met u zo spoedig mogelijk de gratis proeflessen inplannen.

Contactformulier

Vul het contactformulier in voor meer informatie of om een proefles/feestje te boeken en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

 

 

 

 

 

Roosters per locatie

De Taekwon-Do Kubz worden op onze locaties Delft, Schiedam en Pijnacker gegeven. Hieronder kunt u zien op welke dagen en tijden de lessen worden gegeven.

 

Locatie Delft

Postadres:
Sportschool Tim Kool
Van Lodensteynstraat 114
2612 SK DELFT

Bezoekadres
Sportschool Tim Kool Delft
Van Lodensteynstraat 114
2612 SK DELFT

 

Locatie Schiedam

Bezoekersadres
Sportschool Tim Kool Schiedam
Stadhouderslaan 26B
3116 HP  SCHIEDAM

 

Locatie Pijnacker

Trainingsadres
Sporthal “het Baken”
Het Baken 2
2641 JN  PIJNACKER

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

 

 

 

 

 

Tarieven

Bij Sportschool Tim Kool kunt u zelf uitkiezen hoe vaak er getraind kan worden en per welk termijn er betaald kan worden. Hieronder vindt u alle informatie over de tarieven en termijnen voor de Taekwon-Do Kubz.

Klik hier om weer naar boven te gaan

 

TKD Kubz trailer

Klik hier om weer naar boven te gaan