Examens 2020

Geplaatst op 22-05-2020.

Beste leden, ouder/verzorgers,

 

Met de ingang van de vernieuwde corona maatregelen kunnen we steeds meer trainen in de nieuwe ‘normale’ situatie (Zoom en buitentrainingen), en proberen wij op een creatieve manier zoveel mogelijk evenementen door te laten gaan. Dit alles waar mogelijk, en binnen de richtlijnen van het RIVM.

 

Kupexamens jeugd, junioren en senioren.

We zullen nog voor de zomervakantie een ronde kupexamens afnemen voor al onze gekleurde banders. Deze examens zullen zoveel mogelijk buiten plaatsvinden. We hebben hiervoor de volgende datums vastgelegd (exacte tijden volgen later en zullen afhankelijk zijn van het aantal examens die worden afgenomen):

  • Delft: 7 juli 2020
  • Schiedam: 9 juli 2020
  • Pijnacker: 11 juli 2020

 

Omdat het hier examens betreft die buiten afgenomen gaan worden, moeten we rekening houden met de weersomstandigheden. Om deze reden hebben we de data 14, 16 en 18 juli vrijgehouden. We zullen ook uitwijken naar deze alternatieve data als er een groot aantal aanmeldingen is.

 

Wij zullen de exameneisen hanteren zoals in onze syllabus bepaald. Toch zijn er een aantal bijzonderheden: er mag GEEN publiek aanwezig zijn tijdens de examens. Onze instructeurs zullen zorgen voor voldoende foto- en videomateriaal. Voor leden van 13 jaar of ouder: de leden zullen tijdens deze examens een vak toegewezen krijgen waarin iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houdt, net zoals met de buitentrainingen. Wat betreft de contactonderdelen hanteren wij de volgende eisen:

  • Stapsparring: leerlingen demonstreren individueel de aanval en verdediging zonder partner
  • Vrije stapsparring & zelfverdediging: leerlingen moeten verdedigen tegen een aanval toegewezen door de examinator die op minimaal 1,5 meter afstand blijft
  • Vrij sparring: leerlingen demonstreren vrij sparring in de lucht zonder tegenstander.

 

Normaal gesproken nemen wij voor de kupexamens altijd proefexamens af, om te beoordelen of leden klaar zijn voor het examen. Deze proefexamens zullen we afnemen in de buitentrainingen in week 26 en 27, van 22 juni tot en met 5 juli, op alle locaties. Deze proefexamens zijn iets minder ‘formeel’ dan normaal, leden worden gedurende de normale les beoordeeld. Ook zijn we minder strikt in het aantal pogingen op een proefexamen. Net als in de normale periodes, als je een proefexamen hebt gehaald krijg je een strookje mee naar huis met alle nodige informatie. Dit strookje moet dan digitaal worden ingeleverd, en het geld moet worden overgemaakt, om contactmomenten zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Tevens kunnen wij het voorstellen dat sommigen van onze leden nog bezwaar hebben tegen het buiten trainen, en liever nog niet in groepsverband willen sporten, ondanks dat wij wel de richtlijnen hanteren. Deze leden bieden wij een alternatieve digitale examen mogelijkheid. Indien je gebruik wil maken van deze mogelijkheid, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@sportschool-timkool.nl.

 

Hoe kun je trainen voor de examens?

Alles over de online- en buitentrainingen die wij organiseren kunt u vinden op onze website en social mediapagina’s. Zie ook: https://www.sportschool-timkool.nl/thuis-trainen-met-sportschool-tim-kool/. Op dit moment bieden wij wekelijks 2 buitentrainingen aan in combinatie met 3 zoom lessen. In de komende periode zullen minimaal 2 lessen per week technische lessen zijn (1 buiten, 1 zoom) en zal er geoefend worden voor het examen.

 

In de komende dagen zullen wij tevens instructievideo’s op ons YouTube kanaal plaatsen. Je kunt hier video’s van de vaste stapsparring en wat inspiratie voor zelfverdediging verwachten, zodat je hiermee thuis aan de slag kunt gaan. Tevens zijn hier reeds alle Tul video’s te vinden. Wil je weten of het thuis oefenen goed gaat? Stuur gerust jouw vragen en/of video naar onze info box. Wij helpen jullie graag verder: info@sportschool-timkool.nl

 

Deze situatie is voor ons, net als voor jullie, ook nieuw en wij proberen zoveel mogelijk mee te denken om alles zo normaal mogelijk te laten verlopen, met kwaliteit en veiligheid in het achterhoofd. Wij wensen jullie onwijs veel succes met oefenen en wij gaan met elkaar knallen voor de examens. Mochten er nog vragen zijn horen wij het graag.

 

KUBZ dag

Wij hebben besloten de KUBZ van juni te laten vervallen om de regels van het RIVM te waarborgen. Deze KUBZ dag moet een speciale aangelegenheid zijn voor de jongste kinderen, waar vooral de ouders maar ook opa’s en oma’s kunnen komen kijken, waar Timmy de Tijger langskomt en nog veel meer. Voor dit evenementen hebben we minstens 4 instructeurs nodig, en 1 of 2 fotografen. Helaas kunnen wij dat nu niet aanbieden. Wij hebben daarom besloten deze gezellige dag uit te stellen tot na de zomervakantie. De KUBZ die zich al hadden ingeschreven voor de KUBZ dag van maart, zullen doorgeschoven worden.