Zomer column geschreven door Danielle

Geplaatst op 02-09-2016.

Zomer column – Juli / Augustus

Helaas met de komst van september betekend dit ook het einde van de zomer, we kunnen alleen nog maar hopen op een mooie nazomer.

De zomer van dit jaar was voor alle sportievelingen (vooral de kijkers) er eentje om van te genieten. Begonnen we met het EK voetbal (wat minder leuk was nu het Nederlands elftal niet meedeed, maar wel beter voor de lijn!), je had Wimbledon, de Tour de France en niet te vergeten de Olympische Spelen. Mooie beelden heb ik weer voorbij zien komen, blijft mooi om de emoties van sporters te bekijken na winst of verlies. Nu heb ik natuurlijk ook Taekwon- Do zitten kijken op de Olympische Spelen, ik vond dat een tegenvaller. Ik kan na het zien van wat partijen wel zeggen dat WTF niet geheel mijn style is. Ik kijk veel liever naar de partijen van de ITF, vind dat een stuk dynamischer en zie vaak ook hele mooie technieken, het is voor de kijker wat verrassender. Het goede wat ik dan wel heb gezien is de videoscheidsrechter, wel zo fijn als na het bekijken van de beelden blijkt dat die schop op het hoofd toch raak was!

Misschien is het de lezer opgevallen dat ik schrijf over de zomer en niet over de vakantie. Ik zal uitleggen waarom niet. Ten eerste is onze sportschool één van de weinigen waar je de gehele zomer terecht kan om te trainen. De tijden zijn aangepast en de frequentie is minder, maar daarnaast worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd. Ik denk dat er velen uitkijken naar deze tijd, vooral omdat er dan gevoetbald wordt. Helaas kon ik dit jaar wegens vakantieverplichtingen niet kijken, maar het zal weer een dolle boel zijn geweest. Verder is er nog de strandtraining en verdere buitentrainingen en het leuke is: niemand wordt vergeten. Er worden activiteiten voor zowel jong als oud georganiseerd. Ik moet daarbij wel opmerken dat de jongelui beduidend meer vakantie vieren dan de ouwelui! Bij veel van de jongelui is het tegenwoordig vakantie is vakantie en dan ga ik echt niet sporten. Ik zal hier verder alleen maar over zeggen: Jammer, gemiste kansen.

Nu dus ten tweede. Denk je als ouder ook wat meer rust te hebben omdat er minder getraind wordt, nou niet dus! De World Cup in Budapest staat tenslotte op het programma in oktober en daar gaan we extra voor trainen mama! Oja mama en ik ga ook meedoen met traditional sparring dus ook daar moet ik extra voor trainen. Geen rust dus voor papa en mama! Er zijn heel wat ritjes gemaakt van Den Haag naar Delft en Schiedam. Gelukkig hadden we een vakantie geboekt en hebben we toch nog 12 dagen kunnen bijkomen en uitrusten!

Toch kan ik daar wel van genieten, om iets te bereiken zal je er wat voor over moeten hebben. Heerlijk is het dus om te zien dat er zo fanatiek getraind wordt, vakantie of niet, 30 graden of niet!

Aan het einde van de vakantie stond er voor alle leraren en assistent-leraren nog een dag scholing14079881_1130942253639219_6519344383241205136_n van Master Hutton op het programma. Een nieuw programma voor de allerjongsten werd er geleerd. Nu waren de Tijgers natuurlijk al leuk maar de Taekwon Do Kubz zijn nog leuker! De leraren zijn in iedergeval zeer enthousiast en ik heb gehoord de kinderen na de eerste lssen ook.

Gelukkig voor de wedstrijdgroep kwam hij al zaterdagochtend aan en gaf hij deze groep
uitgebreidt les. Nu had ik deze Master al wel eens eerder gezien en ook nu haalde hij aan het einde van de les de ouders erbij. Hij vindt namelijk dat de kinderen hun ouders wel eens dankbaarder mogen zijn voor alles wat ze doen. Het is namelijk niet vanzelfsp14054008_1130942126972565_293065927846000402_nrekend dat je kunt gaan sporten of dat je ouders je altijd daar naar toe brengen, daar mag je als kind ook wel eens dank je wel voor zeggen. Wat de ouders eigenlijk het mooiste vonden was dat het respect en discipline van de Taekwon Do niet alleen in de dojang naar voren moet komen maar ook thuis. Hij bedoelde hiermee dat je kamer dus
opgeruimd moet zijn (gedaan door jezelf!!!!) en dat je ook rustig kunt helpen een tafel af te ruimen of een keer te stofzuigen.

De fotowedstrijd was ook weer een succes, wat een leuke foto’s kwamen er voorbij. Gefeleciteerd voor de prijswinnaars!

September, een maand waarin je je kan voorbereiden op het eerste toernooi wat er begin oktober gaat aankomen, de grote strandtraining en niet te vergeten kamp. Beloofd dus weer een leuke maand te worden!