Verslag World Cup 2018 – Australië (geschreven door: Daisy Loke)

Geplaatst op 11-10-2018.
Alweer 3 weken geleden was het zover de Worldcup in Australie/Sydney.
Samen met Sabum Rory, Boosabum Cody en Boosabum Bo kwamen wij na een vlucht van ongeveer 24 uur op maandag ochtend aan in Sydney. We ontmoetten Sabum Tim bij ons appartement aangezien Sabum al lekker een weekje eerder was gegaan voor vakantie. Ook hadden we een bonus teamlid want Izzy Brider uit Engeland sliep bij ons in het appartement. Gezellig!
Na een vermoeiende lange dag moesten de coach en deelnemer kaarten worden opgehaald, er stond een hele lange rij maar gelukkig wist Sabum Tim zich er wel tussen te wringen met een babbel met alle andere coaches in de rij, waardoor het net wat sneller ging voor ons.
Op woensdag begonnen we met Tuls waar we alle vier aan meededen.
De ochtend begon al goed want we hadden nog geen stap uit de deur gezet en we waren al nat geregent tot aan onze onderbroek toe. Dit mocht de pret natuurlijk niet bederven. Vandaag was de dag dat Bo haar titel heeft kunnen verdedigen en haar tweede keer goud heeft gehaald op de Worldcup! Wat zijn we trots op haar!
Wist je dat het van Sabum Stephen een traditie is als een senior een goudenplak binnen haald er een biertje door diegene moet worden opgedronken om te vieren, Bo heeft wel 45 minuten over haar biertje gedaan ze vond het ooh zoo lekker haha 🙂
Dezelfde dag waren ikzelf (Daisy) ook aan de beurt voor tul. Dit was de eerste keer dat ik deelnam aan een World Cup en wist het tot de kwart finale te schoppen. Een hele mooie ervaring.
Boosabum Cody verloor  (tot onze verbazing) zijn ronde tegen Nieuw-Zeeland maar heeft een hele mooie tul weg gezet. Op naar de volgende dag want er stond ons nog veel te wachten.

De volgende dag was het tijd voor mij en Izzy om te sparren.
Eerst was Izzy aan de beurt, ook zij werd naar een goudenplak gecoacht door sabum Tim.
Het was de beurt aan mij in de senioren dames +75kg. Na een spannende partij die nipt werd verloren tegen Australië resulteerde dit in een bronzen medaille! Wij zijn trots op Daisy (geschreven door Bo 😉 )
De laatste dag voor ons werd afgesloten met Cody, wat een spannende wedstrijd in de 2e ronde tegen Argentinië en ook hij heeft het super gedaan!
De laatste dag van het toernooi was zaterdag en werd afgesloten met teamsparren. Sabum Rory had de eer om de finales te scheidsen op het hoofdpodium wij hebben natuurlijk wel staan aanmoedigen.
Na het toernooi hebben wij de week met ze alle op een gezellige manier afgesloten en is sabum Tim op maandag naar huis gegaan. Bo, Cody,sabum Rory en ik hebben nog even lekker genoten van onze vakantie met onze groene camper zijn we naar Brisbaine gereden hebben daar allemaal gave dingen gedaan en gezien. Al met al het was een toernooi om niet te vergeten. Op naar de volgende!

Geschreven door: Daisy Loke.