Verslag scheidsrechters cursus (geschreven door: Sonja & Marissa)

Geplaatst op 26-01-2020.

Zondag 19 januari was het weer tijd voor de scheidsrechters cursus van ITF-Nederland. Sportschool Tim Kool was met een grote groep aanwezig op deze cursus.

Bas en Pascal volgde deze cursus voor hun D Licentie. Daisy en Rens gingen op voor hun C-Licentie. Deze cursus vonden zij erg leerzaam en deden dit met veel plezier. Op naar het scheidsrechteren in de praktijk op komende wedstrijden!

Marissa vertelt graag over haar ervaring op deze cursus:

Ik was op de scheidsrechterscursus voor een masterclass die werd gegeven door Sabum Rory. Een paar keer per jaar wordt er voor de mensen uit het topscheidsrechtetsplan een masterclass aangeboden. Deze masterclass ging over het zijn van een Jury President, wat zijn je taken en hoe voer je deze het beste uit. De basis kende wij al, Alleen zijn we wat dieper op de detailles in gegaan.

Ook hebben we de taken van een hoofdscheidsrechter behandeld, dit omdat in de toekomst ook mensen uit het topscheidsrechtersplan als hoofdscheidsrechter op toernooien zullen staan. Met al deze informatie van Sabum Rory zijn wij in de praktijk samen met de cursisten aan de slag gegaan en hebben wij hen op gepaste wijze feedback kunnen geven zoals wij als Jury President op wedstrijden ook zouden moeten doen.

Het was weer een leerzame dag! Met de Open Dutch en de SSTK Open kunnen we alle tips en tricks in de praktijk gaan brengen.

Nogmaals bedankt Sabum Rory!

Daarnaast waren er nog meer leden van ons aanwezig op deze middag.

Simon, Arthur en Arno kregen les van Randy hoe ze op de HC Sportdata moeten aanleggen qua hardware en kabels. Dat is een belangrijke taak op wedstrijden.

Claudia wilde weten hoe Sportdata op de velden werkte dus die keek een paar uurtjes mee. Dat vond ze leuk als uitbreiding van haar scheidsrechters kennis.

Sonja gaf Sportdata les, aan de vrouw van Randy, die wil ook wat meer van mijn taken weten zodat ze hierbij zou kunnen helpen indien nodig.

Sonja gaf de scheidsrechters uitleg over het systeem en hield de mensen die achter de laptop zaten om de velden te bedienen in de gaten.

Sonja zegt: “ Het was dus een zeer multi functionele cursus. Ideaal om daar deze cursussen te geven omdat je alles hebt zoals op een wedstrijd maar dan in het klein en in een ontspannen sfeer “.

Kortom: weer een leerzame dag. Bedankt allemaal!