Verslag open Taekyon (geschreven door: Ella Edink)

Geplaatst op 28-11-2019.

Verslag open taekyon 2019 

Afgelopen zondag was de Open Taekyon in Oss. Het was de eerste keer dat ik hier aan mee deed. Het toernooi is niet van onze bond,de ITF, maar van een andere bond. Er deden ook veel Engelsen mee aan dit toernooi en de tribune zat vol met Engelse supporters.

We gingen er met een klein clubje naar toe. Eigenlijk alleen boosabum Bo en ik. Om 06:45 stond boosabum Bo voor de deur en zijn we met z’n tweetjes naar Oss gereden. Ondanks dat het heel vroeg was, was het super gezellig in de auto.

We kwamen aan bij de sporthal en het duurde even voordat we de ingang naar de zaal vonden. Na zo’n beetje alle deuren te hebben geprobeerd, vonden we de goede en konden we naar binnen.

Ik moest als eerste op voor tul. Het ging een beetje raar, want op de website had ik gelezen dat ik een verplichte tul moest lopen, toen bleek dat ik een vrije tul moest lopen. Ik koos snel een tul en verloor helaas met 5-0 tegen een Engelse. Het bleek dat het wel gewoon een verplichte tul moest zijn dus moest ik opnieuw tegen haar. Ik verloor met 4-1, ondanks dat ik met meer power liep. Bij de andere bond telt dat minder zwaar dan bij onze bond. Ook doen zij bijna geen sine wave.

De verliezersronde ging in en toen moest ik als enige zo wat tegen iedereen lopen. Gelukkig won ik alle rondes en uiteindelijk ben ik nog 3e geworden met tul.

Boosabum Bo was daarna aan de beurt en zij was wel heel duidelijk de beste van de poule. Ze werd gelukkig uiteindelijk ook 1e.

Ik werd nadat boosabum Bo klaar was al meteen opgeroepen voor sparren. Mijn poule van <35 kilo was samengevoegd met de poule van <40 kilo. De eerste ronde moest ik tegen een meisje van Kassem gym. Ondanks veel hoofd treffers die ik bij haar maakte won zij. Vervolgens moest ik tegen iemand anders van Kassem gym die een kop groter was dan ik en deze partij verloor ik terecht. Uiteindelijk werd ik derde in de poule.

Voor de middag waren we al klaar met onze wedstrijden. Boosabum Bo was nog nooit zo vroeg klaar geweest op een toernooi 🙂 We konden dus weer lekker op tijd naar huis. Onderweg zijn we nog gestopt om een bro

odje te eten. En in de auto hebben we weer veel lol gehad!

We kwamen op dit toernooi vooral om ervaring op te doen en dat is wel gelukt.Het was ondanks wat pech een super leuke leerzame dag. Op naar het volgende toernooi!
Wij willen ook de organisatie bedanken voor de leuke wedstrijd en dat wij samen mee mochten doen. Hopelijk gaan er volgend jaar meer deelnemers mee!

Groetjes, Ella