Verslag Open Haaglanden (Luca)

Geplaatst op 30-10-2015.

Verslag Open Haaglanden

Boosabum Bo had mij gevraagd om een stukje te schrijven over de open Haaglanden. Dus hierbij mijn stukje, geschreven met hulp van mijn vader.

Zondag 18 oktober was het zover, mijn eerste wedstrijd. Ik werd om 8 uur al verwacht in Den Haag. Wat is dat vroeg zeg. Ik vond het erg spannend. Samen met mijn mama, papa en zus zijn we naar Den Haag gereden. Het was erg mistig onderweg, maar iedereen was veilig aangekomen.

Toen we bij de sporthal aankwamen, moest ik me melden bij Boosabum Bo en Boosabum Cody. Van hun kreeg ik een kaartje en bandje met mijn deelnemersnummer, ik had nummer 96. Met Boosabum Mitchell gingen we daarna alvast de zaal in.

Daar zijn we ons voor gaan bereiden op tuls. Dat deden we door met de alle deelnemers van de sportschool elkaar te beoordelen op de mat. Hierbij kreeg ik ook nog veel tips over hoe ik de tul goed moest lopen. Ondertussen moesten we ons ook nog allemaal laten opmeten. Dit was zo gebeurd, dus daarna was het wachten. Om 10 uur moesten we naar de mat voor de opening van het toernooi. Daarbij moest ik groeten naar de organisatie en naar het publiek op de tribune. En toen ging het eindelijk gebeuren.

Als eerste moest ik tuls doen. Ik heb heel goed mijn best gedaan, alleen vond de jury de ander beter. Helaas, nu maar op voor het sparren, maar daar moest ik nog zo’n 2 uur op wachten. Tijdens dat wachten heb ik ook gekeken naar de tuls van Bo, Cody en Sabrina. Van kijken leer ik ook hoe ik de tuls moet doen en zo kon ik ook zien dat ze alledrie een prijs wonnen! Echt knap! Ondertussen moest Mitchell gaan hoogspringen, hij haalde hier ook een mooie 1e prijs bij!

Toen was het eindelijk tijd voor het sparren. Voordat ik moest beginnen ben ik gaan oefenen met boosabum Cody. Hij heeft mij heel veel geholpen hoe ik moest sparren in de wedstrijd. De eerste wedstrijd ging niet zo goed. De andere jongen was veel te sterk voor mij. Ik was dus niet zo blij en dacht dat ik niet meer hoefde te sparren vandaag. Tot ik te horen kreeg dat ik nog een keer moest sparren. Ik kreeg nog meer tips en deze tips heb ik gebruikt. Ik kwam 2-0 voor te staan. Daarna kreeg ik 3 punten tegen. Vlak voor tijd maakte ik 3-3. En toen in de slot seconden maakte ik de 4-3. Ik had de partij gewonnen, ik was super blij! Na mijn partij was de partij van de jongen die mij in de 1e ronde had verslagen. Hij won ook deze partij en dus het sparren.

Toen moesten we voor de prijsuitreiking naar de mat en kreeg ik een mooie beker. Ik was 3e!!!!! Ik was echt super blij. Samen met de andere winnaars ging ik nog op de foto, zowel op de mat als op het podium. Toen heb ik iedereen bedankt en zijn we naar huis gegaan.

Op de foto’s die op de site staan (http://marco-fotografie.jouwweb.nl/open-haaglanden2015) zag ik dat nog wat kinderen prijzen hadden gewonnen, dus hebben we met de sportschool weer goed ons best gedaan daar! Ik vond het erg leuk en spannend om mee te doen en heb nu al zin in een volgende wedstrijd!

Groetjes Luca