Verslag LTT geschreven door Femke Bulsing

Geplaatst op 05-05-2016.
Verslag LTT 23 april 2016:

Zaterdag 23 april zijn wij met 13 leden van sportschool Tim Kool en begeleiding van bo-sabum Marissa naar de Landelijke Technische Training geweest in Utrecht. In totaal waren er ongeveer 100 deelnemers. De training was verdeeld in de onderwerpen tuls, Hosinsul (zelfverdediging), Kyodai (breken) en Plyometrie (explosiviteit). Tussendoor waren er nog wat spelletjes die uiteraard niet alleen maar voor de gezelligheid waren. Natuurlijk werd er eerst gegroet en daarna begonnen we met de warming-up met o.a. een lekker chaotisch potje tikkertje. Als je getikt werd moest je in een yop chagi (zijwaartse schop) gaan staan en wanneer er iemand onder je been doorliep was je weer vrij. Lijkt makkelijk maar met zo’n 100 man in allemaal dezelfde pakken zijn die tikkers toch aardig lastig te herkennen. Iedereen werd er wel warm van om vervolgens in groepen met dezelfde Gup graden de nieuwste tul te lopen. Elke groep had zijn eigen bo-sabum, sabum of sahyun. Dit gedeelte vond ik persoonlijk heel erg leerzaam elke leraar focust zich net op wat andere dingen waardoor je weer nieuwe inzichten krijgt voor je tul. Na de tuls werd meteen het onderwerp Hosinsul behandeld. De zelfverdedigingen stonden deze keer helemaal in het thema van de toepassing van tuls. Kruislings vastpakken, naar de keel grijpen, aanvallende trap enz. het kan allemaal verweerd worden door bewegingen uit tuls. Ook werd er een stukje behandeld over vallen. Hierbij mochten zowel Ricardo als Kars het mee maken om gevloerd te worden door sahyun Willy. Er was ook bij de Hosinsul een spelletje. Iedereen werd in groepen van 4 verdeeld. Telkens waren er 3 “een zombie” en de andere persoon moest ze proberen te ontwijken, de foto’s hiervan zijn erg leuk worden!

Na de pauze gingen we verder met het breken. In groepjes van 4 mochten we eerst alle 5 de officiële breek technieken op een kussentje oefenen en daarna werden de plankjes tevoorschijn gehaald. Iedereen deed het onwijs goed, bijna elke keer als iemand een techniek deed brak het plankje en niet alleen in onze groep! Na het breken mochten we verder met het laatste onderdeel de Plyometrie. Dit hield in dat er aan krachtige en snelle beenspieren gewerkt ging worden. Zowel de ladder als de bank stonden op het programma. Er werd vooral veel gesprongen en moest je letten op je eigen timing zodat je niet onderuit ging. Na deze intense laatste oefeningen was iedereen wel klaar voor de afgroet. Er werd nog een groeps foto gemaakt en daarna mocht iedereen weer naar huis.

Ik vond het zelf een hele leuke en leerzame dag. Iedereen die mee was bedankt voor de gezelligheid en Marissa en Marco ook bedankt voor de foto’s ze zijn erg gaaf geworden!

Foto’s van onze fotograaf Marco: http://marco-fotografie.jouwweb.nl/gubgraden-ltt-utrecht-23-04-2016
Foto’s van Marissa zijn te vinden op onze Facebook pagina.

Geschreven door: Femke Bulsing

13061988_1055920234474755_1227731292914771250_n