Verslag Landelijke Technische Cursus (Geschreven door Luca de Kok)

Geplaatst op 01-11-2019.

Landelijke Technische CursusĀ 
Geschreven door Luca de Kok

Zaterdag 26 oktober was het zo ver. Mijn eerste landelijke training. Het was in Utrecht en startte om 10 uur. We waren met een leuk groepje van de sportschool. Aanwezig waren: Dean, Ella, Angelina, Kyra, Luka, Jorja, Boosabum Simon, Boosabum Marissa, Sabum Tim en ik. En Marco als fotograaf.

We begonnen de dag met een warming up gegeven door de nieuwe Sahyun Martijn. Dit was een speciale warming up, het ging namelijk over de geschiedenis van Korea en Taekwon-Do. Dat deden we onder andere door middel van een quiz en met de tuls Hwa-Rang en Won-Hyo. Daarna werden we opgedeeld in verschillende groepen. De groepen waren: Rode band, Zwarte slip, 1e dan, 2e dan, 3e dan en hoger. Ik zat met de meesten van de sportschool bij de zwarte slip. We deden oefeningen om de tuls te perfectioneren. Dit was erg leerzaam. Daarna hadden we een pauze van 40 minuten.

Na de pauze deden we een stukje theorie en oefeningen met vormspanning. Bijvoorbeeld een yop-chagi langzaam heen en weer draaien in een duo. Vervolgens werden we weer verdeeld in groepen en deden we zelfverdediging of andere exameneisen. Zo werd bij de 1e danners zelfverdediging gedaan met messen (geen echte natuurlijk). Aan het eind werd er een groepsfoto gemaakt en was de training afgelopen.

Het was een hele leuke leerzame dag. We hebben veel gelachen en geleerd.

Heel erg bedankt ITF Nederland en coaches.