Jayce v/d Lee geslaagd voor zwarte slip | Taekwon-Do KUBZ

Geplaatst op 22-11-2019.

Jayce was 3,5 jaar toen hij klaar was voor een nieuwe uitdaging waar hij al zijn energie in kwijt kon. Met 2 sportieve Taekwon-Do ouders kan het ook niet anders dan lekker te gaan schoppen en slaan. Bij onze eigen Taekwon-Do vereniging in Rotterdam geven wij deze lessen niet, dus zijn wij op zoek gegaan naar een school waar dat wel kon. Wij zijn bij de goede vrienden van Sportschool Tim Kool in Delft beland en daar zijn wij het Tiger programma begonnen met onze zoon.

Al snel zagen wij dat Jayce daar als een vis in het water was. Elke week weer leuke, leerzame spelletjes en life skills kwamen voor Jayce niet snel genoeg. Na ongeveer een jaar is bij SSTK de overstap naar het inspirerende TKD KUBZ programma van Master Hutton uit Schotland gemaakt. Meester Tim en Juffen Bo, Daphne en Sam hebben het programma omgetoverd tot een goede voorloper van het echte ITF Taekwon-Do. De aansluiting van veel oefeningen (Koreaanse terminologie, basis oefeningen, etiquette e.d.) maakt de overstap van TKD KUBZ naar ITF Taekwon-Do erg makkelijk. Jayce (en tegenwoordig zijn zusje Fayah ook) hebben elke les weer volop plezier in de gevarieerde lessen. Het zal voor Jayce ook geen enkele moeite zijn om door te stromen naar “echt” Taekwon-Do.

Super trots blijven wij, als hij zijn witte, gele, groene, blauwe, rode tot nu op de afgelopen KUBZ-dag zijn zwarte streep heeft behaald! Mede dankzij alle KUBZ instructeurs heeft Jayce een sterke fysieke, maar ook mentale groei doorgemaakt. Het KUBZ programma heeft hem tot een stoere weerbare bink gemaakt.

Hieronder een paar leuke foto’s van toen tot nu!