Einde jaar nieuwsbrief

Geplaatst op 22-11-2023.

Beste ouders/voogd/ leden,

Nog even en we zitten weer aan de oliebollen en luiden het nieuwe jaar is. 2023 is weer omgevlogen! Dat is maar goed ook. Het gezegde luid niet voor niets; de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Om goed geïnformeerd 2023 uit te gaan en 2024 in te gaan willen we de onderstaande punten bij je onder de aandacht brengen.

 

TKD Kubz dag 9 december

Op zaterdag 9 december is het weer tijd voor een TKD Kubz dag. Alle Kubz die meer dan 10 stempels hebben gehaald sinds de laatste TKD Kubz dag mogen voor hun examen op. Heb je nog geen 10 stempels gehaald sinds de laatste Kubz dag, dan moet je even wachten op de volgende Kubz dag. Op de bar liggen de inschrijfformulier voor de TKD Kubzdag waar ook alle informatie op staat voor deze leuke, gezellige en leerzame middag.

 

Seminar master Hutton 10 december

Op 10 december organiseren master Stephen Tapilatu VII en sabum Tim Kool VI een seminar in sporthal ‘Het Baken’, Pijnacker met de enige echte master Hutton VIII!
Master Hutton is een Schotse ITF Taekwon-Do master die al jaren bekend staat om zijn energieke manier van lesgeven. Zijn Fit For Purpose methode is wel bekend bij veel ITF Taekwon-Do leden. Met Fit For Purpose gaat master Hutton terug naar de basis van Taekwon-Do. Waarvoor trainen we Taekwon-Do en op welke manier zouden we dat moeten doen. Het wordt een inspirerend seminar die je niet mag missen!
Master Hutton neem ook zijn zoon Jack Lobban mee en Jack zijn vriendin Jemma Swinburne. Jack is afgelopen jaar Europees kampioen tul geworden in Roemenië en Jemma is op het afgelopen WK in Finland zelfs wereldkampioen geworden! Jack en Jemma maken het seminar helemaal af.
Dit seminar is open voor alle ITF Taekwon-Do leden vanaf 12 jaar. Het seminar zal in het Engels gegeven worden. De tickets voor de online voorverkoop zijn €45,- p.p. via www.sstk-shop.nl en aan de deur €50,= p.p. We hanteren een maximum van 100 deelnemers, dus zorg dat je er snel bij bent!

 

Taekwon-Do gekleurde band examen 15 december

2x per jaar is er een mogelijkheid voor onze gekleurde banders om op examen te gaan. Op 15 december houden we weer onze kupexamens. De reguliere Taekwon-Do lessen zullen op die dag komen te vervallen.
Om deel te kunnen nemen aan de kupexamens moet je wel het proefexamen (we noemen dit vaak ‘strookje lopen’) voldoende hebben afgelegd. Het proefexamen wordt in de normale lessen afgenomen in de week van 4 tot 10 december. Iedereen krijgt elke les één keer een kans om het proefexamen te halen. Op deze manier hebben we meer zekerheid dat leden die op examen gaan ook daadwerkelijk de stof beheersen voor hun nieuwe graduatie.

 

Personal training Taekwon-Do

Taekwon-Do is meer dan alleen sporten in de zaal. Hoe hogere graduatie je wordt hoe meer je ook moet weten. Als onze leden vanaf gele band hebben een syllabus waar alles in staan om thuis te oefenen. Soms is dat alleen niet genoeg. Je kan dan ook één van onze leraren inhuren voor een personal training les. Daar krijg je een uur lang privé de beschikking over de expertise van een leraar. Neem pen en papier of een digitale versie hiervan mee naar de training om alles vast te leggen. Zo kan je wanneer je thuis weer aan het oefenen bent alles goed nalezen. Voor meer informatie kijk op onze website onder ‘PT & lifestyle coaching’ en klik dan op personal training Taekwon-Do. Om een afspraak in de plannen stuur een e-mail naar info@sportschool.nlof vraag het direct aan één van de leraren.

 

Kerstdobbelspel junioren/senioren 23 december

Elk jaar organiseren we een kerstspel in de sportschool voor alle junioren en senioren. Dit jaar doen we dat op 23 december om 18:00.
De bedoeling is dat iedereen maximaal 10 euro besteed aan één of meerdere cadeaus. We leggen dan alle cadeaus op een hoop in de groep en beginnen dan met het hilarische dobbelspel. Je kan cadeaus afpakken of krijgen en wellicht moet je zelfs een opdracht uitvoeren. Kortom het wordt een hele gezellige avond! De sportschool zal voor de nodige hapjes en drankjes zorgen. Je hoeft je niet van tevoren op te geven.

Kerstvakantie 24 december t/m 7 januari

Tijdens de kerstvakantie hanteren we weer ons vakantie rooster. Alle lessen zullen op woensdag 27 december en dinsdag 2 januari worden gegeven. Voor de tijden klik hierboven op informatie en kijk op het vakantierooster.

 

SSTK Open 10 februari 2024

Op 10 februari 2024 is het weer tijd voor de SSTK Open! Gelukkig zitten we weer als vanouds in sporthal Het Baken in Pijnacker. De SSTK Open staat erom bekend dat het een vriendschappelijk toernooi is speciaal voor gekleurde banders. We raden onze gekleurde band Taekwon-Do leden dan ook sterk aan om mee te doen aan de SSTK Open.
In tegenstelling tot een hoop andere Taekwon-Do toernooien heb je zowel bij het sparren als bij tul een herkansingsronde. Winnen of verliezen, zo heb je altijd meerdere rondes en kan je veel ervaring opdoen. Daarnaast organiseren we ook nog een Saju Challenge. Bij deze challenge zullen alle deelnemers in een bepaalde groep het tegen elkaar opnemen door alleen Saju Jirugi of Saju Maki te lopen. Ongeacht graduatie! Een mooie ervaring die het toernooi nog leuker maakt!
Uiteraard krijgen alle deelnemers weer een deelname medaille en zullen we weer custom made medailles laten maken voor de winnaars!
Binnenkort komt het de uitnodiging en inschrijfformulier op de bar te liggen. Voor de SSTK Open zal er geen speciale open wedstrijdtraining georganiseerd worden. Inschrijven kan direct aan de bar en de betaling kan bij een leraar gedaan worden.

 

Holland Cup 1 juni 2024

Op 1 juni 2024 zullen we de Holland Cup weer organiseren in De Viergang in Pijnacker. Voor nu is het belangrijkste dat je deze datum alvast in je agenda blokt. Alle overige informatie omrent de Holland Cup zal nog volgen.

 

Vacature administratieve ondersteuning

Als sportschool zijnde blijven we ons altijd ontwikkelen. Dat betekent ook dat we steeds meer service aan onze leden willen geven en ons willen verbeteren op diverse vlakken. Om die reden zijn we opzoek naar iemand die de sportschool kan ondersteunen met diverse administratieve werkzaamheden in 2024.

In samenspraak kan er worden bekeken welke werkzaamheden het beste passen. Het gaat om onder anderen de volgende werkzaamheden:

 • De ledenadministratie (inschrijvingen, sportschool telefoon, opzeggingen, betalingen, storneringen)
 • Inschrijfformulieren maken en verwerking van gegevens van Taekwon-Do Kupexamens, TKD Kubz dagen, kamp en andere activiteiten.
 • Ondersteuning bij de SSTK Open, Holland Cup en andere activiteiten die de sportschool organiseert.
 • Aanpassingen maken op de website, webshop en social media pagina’s.
 • Verwerking gegevens zoals bv, de inschrijvingen van wedstrijden, grote clubactie loten ed.

We zijn opzoek naar iemand met de volgende kwaliteiten.

 • Affiniteit/betrokkenheid met de sportschool
 • Klantvriendelijkheid
 • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschriften
 • Ervaring met computerprogramma’s Word, Excel en Powerpoint
 • Proactief ingesteld
 • Ervaring met social media

Wat kunnen wij je bieden?

 • Een parttime positie van vermoedelijk 3 tot 5 uur per week
 • Een uurtarief van €15,- per uur
 • Het zelf flexibel inplannen van de werkzaamheden
 • Leuke gemoedelijke werksfeer en een leuke diversiteit aan collega’s
 • Deelname aan diverse (extra) activiteiten van de sportschool
 • Eventuele uitbreiding van de werkzaamheden in samenspraak

Het is belangrijk dat de insteek van de samenwerking voor een langere periode is. De uren zullen niet elke week gelijk door de diverse activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden.

Heb je interesse om ons team te komen versterken en deze vacature te vervullen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Tim via tim.kool@sportschool-timkool.nl of spreek hem direct aan op de sportschool.

 

Doorlopende ledenwerving actie

We zijn altijd erg blij wanneer onze bestaande leden nieuwe leden meenemen naar de sportschool. Wanneer je als bestaand lid ervoor zorgt dat een nieuw iemand lid wordt bij ons vergeet dan niet tegen het nieuwe lid te zeggen dat ze je naam op het inschrijfformulier vermelden. Hier is een aparte ruimte voor op het inschrijfformulier en wanneer ze dat doen krijg je als bestaand lid 4 weken gratis trainen! Deze 4 weken gratis wordt verrekend met de afschrijving van de nieuwe periode. Maak iedereen enthousiast om bij ons te komen sporten. De eerste 2 lessen zijn altijd gratis!

 

Nieuw sportschool T-shirt

De feestdagen komen er weer aan. Binnenkort zullen we een nieuw Sportschool Tim Kool T-shirt in onze webshop www.sstk-shop.nl zetten. Dit is natuurlijk het perfecte cadeau voor deze feestdagen. Stay tuned!

 

Thema’s Taekwon-Do lessen

Achter de schermen zijn onze (hoofd)leraren altijd wel bezig om te kijken hoe we onze lessen zo leuk, uitdagend en zo leerzaam mogelijk kunnen maken. Dit is een continu proces. Zo moet er rekening gehouden worden met alle onderwerpen die bij Taekwon-Do horen, diverse niveaus en kupgraden, diverse leeftijden, wedstrijden, examens en nog veel meer.
We zijn nu ook aan het kijken hoe we een bepaald thema in grote lijnen over een aantal weken heen kunnen behandelen. Op deze manier verwachten wij dat jullie nog meer van de sport meekrijgen dan dat jullie al doen. Hierover zullen we binnenkort meer bekend maken.

 

Aanpassing algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn al jaren niet meer aangepast. Dat wilt zeggen dat deze dus duidelijk en volledig zijn. In essentie zal er niets veranderden. Sommige stukken worden geüpdate naar de huidige situatie en anderen zullen worden verduidelijkt/uitgebreid.
Voor het einde van het jaar zullen de ge-update algemene voorwaarden te vinden zijn op onze website onder het kopje ‘Informatie’ en ‘Algemene voorwaarden’. Lees deze goed door om misverstanden te voorkomen!

 

Whatsapp groep sportschool

We proberen iedereen altijd zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alles omtrent de sportschool. Dit doen we mondeling in de lessen, via de televisie in de sportschool, onze social media kanalen, onze website, via de e-mail, maar ook via onze Whatsapp groep. De Whatsapp groep is erg fijn om informatie snel door te kunnen geven. Ben je nog geen lid van onze Whatsapp groep klik dan snel op ‘contact’ rechtsboven en scroll naar beneden. Wanneer je op het Whatsapp logo klik kom je in de groep terecht. Je kan de groep ook zelf weer verlaten indien dat nodig is.

 

Opslag inschrijfgeld externe Taekwon-Do wedstrijden

De groep Taekwon-Do leden die regelmatig meedoen aan wedstrijden groeit aanzienlijk. Laatst waren we op de Nederlandse Kampioenschappen vertegenwoordigd met 33 leden! Het is erg leuk om te zien dat zoveel Taekwon-Do leden zich willen ontwikkelen op deze manier. Dit brengt voor ons als sportschool ook weer nieuwe uitdagingen mee. Zo moeten we ook voor genoeg coaches en scheidsrechters zorgen. Per wedstrijd moet je als sportschool voor een bepaald aantal deelnemers een bepaalde hoeveelheid scheidsrechters leveren. Meestal bedraagt de boete tussen de €50,= – €75,= per missende scheidsrechter. Uiteraard doen we er altijd alles aan om aan het aantal scheidsrechters te voldoen, maar dat lukt helaas niet altijd. Op het inschrijfformulier staat al vermeld dat wanneer de sportschool de gevraagde hoeveelheid scheidsrechters niet kan leveren de boete wordt verdeeld over de ingeschreven deelnemers. Dit blijkt echter in de praktijk niet erg realistisch om achteraf deelnemers betalingsverzoeken hiervoor te sturen voor €2,50 of €5,=. Daarnaast betaald de sportschool altijd de gezonde maaltijd na de wedstrijden voor alle coaches en scheidsrechters. Ook dit bedrag wordt steeds hoger.
Om alles werkbaar te houden en te zorgen dat de kosten goed verdeeld blijven over alle betrokkenen zal er standaard op het inschrijfgeld €3,50 per persoon worden gerekend bovenop het inschrijfgeld. De toeslag geldt alleen voor binnenlandse toernooien die niet door onze sportschool worden georganiseerd. We zullen goed in de gaten houden of de toeslag naar beneden/boven moet worden aangepast zodat de deze passend blijft.

 

Contributies 2024

Net als elke jaar verhogen we onze contributies om met de gestegen kosten mee te gaan. Voor dit jaar hebben we de stijging kunnen beperken tot gemiddeld 6%. Wel stijgen de 4 weken contributies iets harder dan de kwartaal- en halfjaar contributies. De 4 weken abonnementen geven onze leden meer vrijheid, maar de vele mislukte afschrijvingen geven ons elke 4 weken ook heel veel extra administratie in vergelijking met de kwartaal- en half jaar abonnementen. Wil je je abonnement vorm veranderen? Mail dan naar ledenadministratie@sportschool-timkool.nl.

Zoals altijd; mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn neem dan contact met ons op via info@sportschool-timkool.nl