Column Oktober (geschreven door Danielle)

Geplaatst op 02-11-2016.

Oktober 2016

De maand oktober was er weer eentje om in te lijsten! Wat een drukke maand met zoveel activiteiten. Zal echt mijn best moeten doen om geen boek te schrijven maar gewoon een colomn.

De maand begon goed voor Boosabum Roy en Boosabum Rens, het spreekwoord/gezegde “in het algemeen stoot een ezel zich niet aan dezelfde steen” gaat zeker niet voor hen op. Het valt ook niet mee om er voor een traing van de wedstrijdgroep er zelf aan te denken om je kaart af te laten tekenen. Je weet dat er sancties op staan, want dat heb je al eens mogen ervaren, maar gewoon weer vergeten. De bijbehorende foto op Facebook leverde een groot aantal likes op en zoveel airsquats moesten deze mannen gaan uitvoeren. Dus bij deze even een reminder voor de Sabums, kan me niet herinneren dat dit al gebeurd is!!!!!!!!

Ook stond begin deze maand de ITF batlle in Utrecht op het programma, het eerste toernooi weer na de img_2550vakantie en een mooie kans om te zien hoe het met je gesteld is. Er werd over het algemeen goed gepresteerd door de leden van de sportschool, diverse prijzen werden binnengesleept. Viel me ook op dat er ook weer (jonge) leden waren die voor het eerst aan een toernooi meededen en het goed deden. Ik hoop dat ze de smaak te pakken hebben en blijven deelnemen aan toernooien. Ook viel het me op dat de (senioren) dames uit Schiedam steeds minder zenuwachtig worden voor een toernooi en ook nu weer goed presteerden. Kan niet wachten om weer van jullie te gaan genieten op het NK. (en gezien dat jullie je bijna op ieder onderdeel hebben ingeschreven zal dit wel gaan lukken)

Nu was de focus van een 7 tal leden van onze sportschool al geruime tijd gericht op de World Cup in Budapest, na de battle begon het wel heel dichtbij te komen. Allereerst de gave video die werd gemaakt door Sabum Rory (Spielberg) om de weg naar de World Cup in beeld te brengen. Alle promotie omtrent dit filmpje was niet voor niets geweest en uiteindelijk won ons filmpje dan ook de wedstrijd die hieraan verbonden was door de meeste likes te krijgen op Facebook. Voordat er naar Budapest werd afgereisd stond er ook nog een herhalingscursus van BHV op het programma en zijn de leraren en assistent-leraren weer helemaal up to date!

11 Oktober was het dan zover en vertrokken we naar Budapest. Blijft altijd spannend of 14572756_1182672708466173_3175512707084525027_nSabum Tim alles goed heeft geregeld en dat iedereen mee mag vliegen en we daadwerkelijk in een hotel kunnen overnachten. Gelukkig liep alles soepel en mag hij het regelen blijven doen! Allereerst stond de weging op het programma en ondanks dat je zelf wel weet of je het juiste gewicht hebt blijft dit een spannend moment, maar geen vrees iedereen bleek goed op gewicht te zijn. Nu moet ik me dus gaan inhouden om niet te veel te gaan schrijven over onze avonturen in Budapest, maar het is ook weer moeilijk om het compact te houden want je wilt niemand te kort doen, want elke deelnemer, scheidsrechter of coach heeft zijn uiterste best gedaan. Nu had ik al wat reminders voor mijzelf in mijn telefoon gezet van de dingen die ik wel wilde vermelden en dat heeft niet alleen te maken met het sportieve vlak!

Wat ik zeker wil aanhalen is de gouden medaille die werd binnengesleept door Boosabum Bo. Een jaar geleden kreeg ze te maken met een enorme teleurstelling op het EK in Schotland door buiten de prijzen te vallen. Herinner me nog het emotionele gesprek wat we toen hadden of ze examen zou gaan doen voor haar 2e dan, want ze had tenslotte nog nooit het hoogste podium bereikt als 1e danner. Gelukkig heeft ze toen doorgezet en examen gedaan en het lukte haar nu dus weer om me aan het huilen te krijgen door gewoon goud te pakken met ik denk bijna wel haar beste tuls ooit! De ontlading die er was is onvergetelijk en ook de snelle sprint die zij trok om haar vader te zoeken. We hebben Boosabum Bo nog nooit zo hard zien rennen, dus Bootje tijdens sprintjes tijdens trainingen verwacht ik veel van je!

Voor Boosabum Rens en Boosabum Kiki was het hun eerste grote buitenlandse toernooi en dus extra spannend. Beide goede resultaten behaald en zeker een mooie ervaring rijker. Door het meedoen van Boosabum Kiki is er wel een nieuw woord ontstaan en dat is de KIEKERD, of te wel het niet luisteren naar de coach. Ging het bij de meeste wedstrijden wel goed, helaas tijdens de laatste trad de KIEKERD in en viel ze net buiten de prijzen.

Nog een dingetje om aan te halen was dat Boosabum Cody na een avondje stappen nogal moeite had om zichzelf aan te kleden. Het principe gele streep voor en bruine achter kwam niet helemaal bij hem binnen, maar uiteindelijk kwam hij er in de loop van de dag dan toch achter dat hij zijn onderbroek verkeerd om aanhad.

Ook de teamprestaties vielen op. Boosabum Sam en Boosabum Daphne met een gecombineerd team van verschillende sportscholen die brons behaalden tijdens het teamsparren. Wat een zinderende halve finale die echt maar nipt in de verlenging werd verloren, zo gaaf om te zien dat die 5 meiden het zo leuk hebben met elkaar en tijdens het sparren tot het gaatje gaan. Ook was er een gecombineerd team met pre-arrangend sparring, van te voren waren er wat vraagtekens bij de serieusheid van de lachebekkies Sam en Pom, maar ook zij zetten een mooie prestatie neer door brons te pakken. (lachen deden ze pas na die tijd weer, want o,o,o wat stonden ze stijf van de zenuwen)

Boosabum Mitchel blijft altijd lekker rustig, vooral op een viegveld en in een vliegtuig hoor je hem niet! Ook hij kan tevreden zijn over zijn prestaties en zal weer wat ervaring hebben opgedaan om mee te nemen naar een volgend toernooi.

Ook waren er wel eens wat taalbarrieres! Gelukkig hadden we Sophia bij ons die een paar zinnen Hongaars spreekt, want haar ouders hebben tenslotte een huis in Hongarije! Echt moeilijk wordt het pas als je dingen wilt weten over trainingen in Rusland. Zo wilde Boosabum Bo het een en ander weten over de trainingen van kinderen in Rusland, tja en als er dan wordt uitgelegd dat de trainer een “magic stick” heeft, ga dan maar eens in je beste Engels vragen zonder dubbelzinnig te zijn waar je de “magic stick” dan voor gebruikt. (gelukkig was zijn Engels vele en vele malen slechter en begreep hij niet dat wij zo’n lol hadden om Bo haar vraag) Maar mocht je Boosabum Bo ineens met een soort stok les zien geven, dan weet je dat deze tip uit Rusland komt!

Respect ook voor Sabum Rory, hebben coaches en deelnemers nog wel wat vrije tijd, hij dus niet. Kijk als we Sabum Tim kwijt waren dan kon je gewoon een rustig plekje opzoeken en zag je daar een lamzak liggen, en nee met lamzak bedoel ik niet de Sabum, maar het ding waar hij dan even op ligt! Sabum Rory heeft bijna geen rust moment, hij staat daar gewoon 4 dagen lang te scheidsen en als je dan ook nog 4 dagen op het hoofdveld staat dan moet je wel scherp blijven want dan zijn er vele ogen op je gericht.

14666150_1393629107317226_3647967090335767777_n
Kortom een geweldige ervaring voor iedereen die mee is geweest, het blijft mooi om te zien dat er nieuwe vriendschappen worden gesloten en dat het respect naar elkaar groot blijft. Ongeacht welke beslissingen er worden genomen, men slikt het en gaat verder. (doe je het niet kun je gelijk op het matje komen en openlijk je excuus aanbieden) Waar ik ook van kan genieten is al de meelevers die in Nederland zitten, alle berichten die worden verstuurd, de livestream die veel wordt bekeken en de tekeningen/kadootjes na die tijd vind ik geweldig.

14606532_1192802514119859_1805667476170108881_nNu wordt mijn stukje al eigenlijk te lang en dan was ik pas halverwege de maand. Dus in het kort nog even de activiteiten die zijn geweest waren weer ontzettend leuk en druk bezocht (griezeltocht en de uitjes van de Kubz en de junioren/senioren), de themales van Boosabum Bo (hoorde alleen maar over spierpijn de volgende dag) en niet te vergeten de danexamens. Boosabum Cody die zijn tweede dan behaalde, Kiki en Pascal die hun eerste dan behaalden. Gefeliciteerd, top gedaan! Voor Amber en Jermain, succes bij jullie herexamen.

Tot november!