Column Januari (Danielle)

Geplaatst op 31-01-2016.

Januari 2016.

De kop van 2016 is er weer af. Januari is alweer aan zijn laatste dag bezig en wat mij betreft kunnen die donkere grauwe maanden niet snel genoeg gaan, dus ik ben er blij mee.

Januari was de maand dat ik bijna iedere dag aan Sabum Tim en Alex heb moeten denken! Iedere stap die ik zette, de trappen die ik op moest, liever gehad dat ik een jongen was en staand kon plassen omdat die wc-potten zo laag zijn en iedere keer dat ik omdraaide in bed, moest ik aan deze mannen denken. Jan tandjes wat heb ik een spierpijn gehad! Leuk dat korean kickboxing! Maar toch hou ik vol!!!! Het is echt onwijs leuk (en zwaar en vermoeiend) en het doet me ook deugd dat de lessen steeds voller worden en er steeds nieuwe bijkomen. Het is ook een heel gemeleerd gezelschap, jong- oud, recreatief- fanatiek, dames-heren en dat maakt het zo leuk, vooral omdat iedereen elkaar in zijn waarde laat en dus rekening houdt met elkaar.

Wat me tijdens deze lessen wel is opgevallen is dat vrouwen de naam hebben om gemeen te zijn, maar ik heb wat heerschappen tijdens deze trainingen ontdekt die daar zeker niet voor onder doen. Neem Cody, vriendelijke sportieve jongen maar wat kan het ook een etter zijn! Vooral met sparren! Ben ik nog druk bezig om in mijn hoofd te prenten dat de opdracht tijdens het sparren was, alleen boxen op het lichaam en dus niet hoofd, maakt Cody heerlijk gebruik van mijn onkunde. Hij presteert het dan om iedere keer een tik te geven op het zelfde plekje op je bovenarm en ik kan je verzekeren dat dat op een gegeven moment echt pijn gaat doen. Al roep je 10 keer AU, Cody glimlacht een keer lief en geeft je vervolgens nog een tik op dezelfde plek. Sabum Rory kan ook in het rijtje gemeen! Lig je met een zware medicin bal te ploeteren op buikspieroefeningen en net als je weer omhoog komt met die bal, loopt hij achter je langs en geeft een tikje op de bal, gevolg dat je de bal wegkopt en een pijnlijk voorhoofd hebt en dan als klap op de vuurpijl later die avond een app sturen met: hoofdpijn???

Vader en zoon Kool kunnen er ook wat van! Geen medelijden kennen ze, alleen leedvermaak. Cleem die bijna zijn nek breek om snel achter de bar vandaan te komen en Tim die bijna van zijn kruk valt van het lachen als ze zien (oke, en horen) dat er een man van bijna 2 meter en een kilo of 90 op mijn buik moet gaan staan!

De sfeer is dus ook goed bij het korean kickboxen en ik kan een ieder aanraden om ook de stoute schoenen aan te trekken en mee te gaan doen!

Er was deze maand ook weer een thematraining, deze keer gegeven doo bosabum Roy. Deze keer was het thema conditie en de training was goed bezocht. Hoop dat iedereen goed heeft opgelet en zich realiseert hoe belangrijk conditie is, vooral bij het sparren.

Het eerste toernooi was ook een feit deze maand. Met iets minder deelnemers van onze sportschool dan normaal (blessures en dat lage banders niet mochten sparren) werd er vroeg in de ochtend gegaan naar Best voor de Open Dutch 2016. Dit toernooi staat goed aangeschreven, druk deelnemers veld en deelnemers uit verschilende anden, dus een mooi meetmoment hoe je ervoor staat. Er werd wisselend gepresteerd door de leden van onze sportschool, steeg de ene boven zichzelf uit, had de ander zijn dag niet. Toch werden er weer de broodnodige medailles binnengehaald en heeft een ieder weer de nodige leermomenten en verbetermomenten mogen ervaren.

Op de laatste zondag van de maand stond ook weer een selectie training op Papendal gepland. Extra bijzonder deze training, omdat er na deze training bekend wordt gemaakt wie er deel uit maken van de Nederlandse selectie voor de Europese Kampioenschappen in Finland. Ik hoop dat de selectiecommissie snel laat weten wie er geselecteerd zijn en dat ik in mijn volgende colomn trots kan zeggen dat er ??? leden van onze sportschool geselecteerd zijn en dat Sabum Rory ook weer is gevraagd om scheidsrechter te zijn.

Februari wordt ook weer een leuke maand, carnaval en vooral de Sportschool Tim Kool open staan voor de deur. Verheug me nu al om daar wat over te gaan schrijven, want ik heb al leuke en onverwachte inschrijvingen gezien. Ik wacht alleen nog op de inschrijving van Nicole Rook voor tul!

Geschreven door Danielle.