Column December 2016 (Geschreven door Danielle)

Geplaatst op 05-01-2017.

December 2016

Allereerst wens ik iedereen een heel gezond, liefdevol en sportief nieuwjaar toe. Het jaar is weer omgevolgen. In mijn hoofd ben ik nog bezig met mijn dichtcolomn, het verzinnen van de kerstvreterijen en het plannen van oudjaarsavond maar het is allemaal alweer voorbij. Welkom 2017!

De maand december is dus omgevlogen, deels te maken omdat er weer zoveel te doen was op de sportschool. De maand begon met de pietentraining, waar de jongste leden nog even heel relaxed konden trainen en de aankomende examenstress konden vergeten. Het was weer examentijd, refereerde ik in mijn vorige colomn al aan de strookjes-stress nu stonden de echte examens voor de deur. Het werd weer een succescolle episode, haalde bijna iedereen zijn/haar strookje ook bijna iedereen haalde zijn examen. Gefeliciteerd allemaal en degene die een herexamen hebben, hou vertrouwen. Je weet waarschijnlijk nog dat ik schreef over Jermaine en Amber die op her-examen moesten voor hun zwarte band, ook zij slaagden tijdens het herexamen!

Dat Sabum Tim van het strakke plannen is, bleek ook deze maand maar weer eens. Was het Baken in Pijnacker in de ochtend nog een examenlokatie, in de middag werd deze omgebouwd naar een arena waimg_3885ar het nog niet eerder vertoonde ITF GALA werd vertoond. Het is een schande maar over de avond kan ik weinig vertellen, behoudens na wat ik gehoord heb. Ik moest namelijk die avond mijn stembanden laten gelden op het Mega piratenfestijn en kon dus niet aanwezig zijn. Wat ik wel weet is dat het een avond werd die zeer zeker voor herhaling vatbaar is. Tuurlijk waren er een klein aantal kritische noten, maar je moet het maar durven om dit te organiseren voor de zzzzzeeeeerrrrr kritische Taekwon-Do clan. Het mooie van Sabum Tim en Sabum Rory is dan ook dat zij positieve kritiek helemaal niet erg vinden en daar juist aan gaan werken om het de volgende keer nog beter te laten verlopen. Ik vertrouw er dan ook op dat er ook in 2017 een ITF GALA zal komen.

Ook was er weer een thema les, dit maal was pre-arranged aan de beurt. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat deze veel beter bezocht was dan dat ik had verwacht. In dat uur werden de beginselen bijgebracht van het pre-arranged en aan het einde van de les zagen we heel wat leuke dingen voorbij komen. Ik hoop dan ook dat meerdere de stoute schoenen gaan aantrekken en meegaan doen met wedstrijden pre-arranged.

Waar ik ook nog steeds van geniet zijn de allerkleinsten. Was het eerst de Tijgers, img_0372tegenwoordig zijn het de Kubz. Wat een leuke lessen zijn dit, het plezier spat zowel van de kinderen als van de leraren af. De Kubz zijn onze toekomst in de Taekwon-Do en erg leuk dat de leraren zich ook blijven ontwikkelen in deze lessen en overal iedeeen vandaan halen.

In december staat ook altijd de Fuji Mae Kids Cup op de agenda. Een heel leuk toernooi voor kinderen, waar ze heel ongedwongen met de wedstrijden leren omgaan. Ook was er dit jaar een Elite Cup voor de iets oudere en hoger gegradueerden. Er werd dan ook zeer goed gepresteerd tijdens deze twee dagen, maar liefst 31 medailles werden er door leden van onze sportschool opgehaald, klasse!

Voordat Bo van een welverdiende vakantie ging genieten werd ze nog even in het zonnetje gezet en gehuldigd door de wethouder van de gemeente Krimpen aan de Ijssel. Ik vond haar kledingkeuze niet echt passend (ha,ha bekijk de foto’s maar) maar de glimlach die zij op haar gezicht had sprak weer boekdelen!

Ook werd er aan het einde van het jaar door de leraren en barpersoneel weer gedobbeld om geweldige (???) cadeau’s. Blijft een leuk spel en vooral de opdrachten zijn vaak een hel om te gooien. Zo bleek de opdracht “ Rens moet voor je een drankje inschenken” wel heel vaak voorbij te komen en heb ik wereldvoorstellingen gezien van de bekende balkonscene van Romeo en Julia. Ben wel bang dat we een hoop cadeau’s volgend jaar gaan terugzien.

Wil ik nog 1 dingetje benoemen en dat zijn de kanjers die ieder jaar loten van de grote clubaktie verkopen. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede van de sportschool en gelukkig werd er weer massaal verkocht. Drie uitschieters Luuk, Dean en Elise en zij werden dan ook door Sabum Tom hiervoor beloond.

Januari is begonnen! De eerste toernooien komen eraan, thema lessen staan op het programma, vrienden/familie lessen en nog veel meer. Sportieve maand allemaal!