Column December 2015 (Danielle)

Geplaatst op 03-01-2016.

December 2015

Allereerst wens ik iedereen natuurlijk de allerbeste wensen voor 2016, dat het maar een mooi, gezond jaar mag worden vol met sportieve hoogtepunten.

In een laatste colomn van het jaar blik je natuurlijk wat terug, maar kijk je ook vooruit. Ik ga maar met wat terugblikken beginnen.

December, nadat iedereen van de sinterklaasstress is bekomen komt het volgende stressmoment. Ouders blij dat de kinderen weer wat rustiger waren nu sinterklaas en zwarte piet weer naar Spanje waren vertrokken, komt het volgende stuitermoment er weer aan EXAMENS!

Bijzo12301501_974051239328322_651875094816977677_nnder van deze examenperiode was dat ook de sabums examen deden. En dan kun je natuurlijk weredkampioen zijn of de beste scheidsrechter van Nederland, reken maar dat ook de sabums last hadden van knikkende knieen. Gelukkig werd alle trainingsarbeid beloond en zijn Sabum Tim en Sabum Rory nu de trotse houder van de 5e dan. De week erna mochten de sportschoolleden examen doen, volgens mij een record aantal wat examen ging doen en voor de meesten was het positief. Uiteraard kan niet altijd iedereen slagen, je kan wel eens een slechte dag hebben of misschien had je thuis ook nog een ietsiepietsie meer moeten oefenen, gelukkig zijn er altijd nog herexamens. Dus degene die daar aan gaan meedoen, train keihard (ook thuis) en veel succes!

12373435_977673335632779_6490071175256622526_n
Ook was er weer een Timmy de Tijderdag. Het was voor mij de eerste keer dat ik een deel daarvan heb
mogen aanschouwen. Ik kan niet anders zeggen dat ik het geweldig
vond. Kinderen die of heel verlegen of lekker druk binnenkomen, want het is toch wel spannend en vol overgave aan de middag meedoen. Gesminckt als Timmy de Tijger (sabum Rory heeft ook daar talent voor, alleen jammer dat hij denkt dat sommige pakken ook gedaan moeten worden) lieten de kinderen zien wat ze de afgelopen weken hadden geleerd. Ik weet zeker dat deze kinderen nu heel goed weten hoe ze met pestkoppen moeten omgaan!

Tevens werd er meegedaan aan de Fuji Mae kids cup, een toernooi speciaal voor de wat jongere beginners. Leuk toernooi om ervaring op te doen, er zijn qua sparren net wat andere regels en dat kan voor beginners net de dempel zijn om nu eens wel mee te doen en aan toernooien te proeven. Het werd dan ook een goede dag met veel prijzen. Top gedaan!

1779970_772543696145745_8716878892971366377_nThough workout lijkt ook steeds thougher te worden! Steeds vaker zie ik filmpjes van de trainingen voorbij komen en die liegen er niet om. Steeds vaker hoor ik ook klachten over zware spierpijn en zelfs kramp!(Sabum Tim)

Zo kwam er aan de maand december dus een eind en terugkijkend op het jaar 2015 kan ik alleen maar zeggen dat het een mooi sportief jaar was voor de sportschool. Vele prijzen werden er gewonnen op de diverse binnenlandse en buitenlandse toernooien. Er kwamen weer nieuwe, danwel hogere danhouders bij. De georganiseerde evenementen werden drukbezocht en daar werd veel plezier aan beleefd. Er kwam een nieuwe sportschool bij in Schiedam.  Tot tweemaal toe kon de sportschool zich hofleverancier noemen van de Nederlandse selectie. Het team van (assistent)leraren, barpersoneel en allerhande vrijwilligers werd weer groter. En het allerbelangrijkste, de sfeer op de sportschool blijft goed. Ik denk dat iedereen die de sportschool bezoekt op welke manier dan ook als gelijke wordt behandeld, ben je goed of wat minder, ben je competetief ingesteld of niet, ben je jong of oud, vrijwilliger, lid of bezoeker. Iedereen wordt hetzelfde behandeld en dat is een pre als je het als sportschool goed wilt doen.

Vooruitkijkend beloofd het weer een jaar te worden vol met evenementen voor iedereen.  Januari begint met  de herexamens en daarna kunnen ouders, broers,zussen vriendjes en vriendinnetjes een training mee gaan doen om zelf te ervaren hoe leuk Taekwon Do is. Daarna het toernooi de Open Dutch een leuk toernooi waar diverse landen aan deelnmen. Kortom het gaat weer druk worden, want nu heb ik het alleen nog over januari! Vergeet vooral ook niet om 13 februari in uw agenda te zetten want dan zijn de clubkampioenschappen!

Ik heb in iedergeval weer veel zin in het nieuwe jaar!