Column Augustus

Geplaatst op 02-09-2015.

Column Augustus – Geschreven door Danielle!

Tja wat ga je schrijven over een maand waarin je zelf ruim 2 weken op vakantie bent geweest en waarin iedereen nog in vakantiesferen was.

In dit soort gevallen struin ik facebook af, kijk op de website van de sportschool en lees wat app-berichten na. Vaak kom ik dan toch wel weer dingen tegen waarvan ik denk, oh ja daar kan ik wel wat mee.

Zo vond ik het erg jammer dat ik op vakantie was toen er in het Delftse Hout gevoetbald werd. Op die avonden zie je ineens mensen komen die je normaal niet ziet en denken mensen dat ze heel goed kunnen voetballen. Helaas kan ik alleen commentaar geven op wat ik op foto’s voorbij heb zien komen, maar ook hier zijn me wat dingen opgevallen.

De Turkse voetbalvedette Gokhan alias Hakan Sukur speelde dit jaar op zijn gewone gympies en niet op zijn voetbalschoenen met scheenbeschermers. Ik weet niet of dit zijn spel beïnvloed heeft, maar ik denk dat anderen zeer blij waren dat ze niet bang hoefden te zijn voor hun tenen en schenen.

Ook zag ik de Schotse voetbalgod Raymond alias Steve Archibald moe maar voldaan aan het einde van de partij. Hoop dat hij er niets aan over heeft gehouden!

Verder zag ik dat sommigen vooral goed zijn in aanwijzingen geven (Bas) en dat sommigen erbij stonden als echte Feyenoorders, ik weet het echt niet meer! (Pascal)

Ik hoop natuurlijk wel voor iedereen dat het team van Sabum Tim gewonnen heeft, want ik weet hoe slecht hij tegen zijn verlies kan!

(om dit stukje te visualiseren verwijs ik u naar de foto’s op facebook)

In augustus was het ook weer tijd voor een sabummen weekend. Ik weet niet of iedereen dit fenomeen kent, maar een paar maal per jaar gaan Sabum Tim en Sabum Rory samen met Sabum Patrick en Sabum Emiel een weekend weg. De laatste twee zijn misschien niet bij een ieder bekend, maar dit zijn goede vrienden van Sabum Tim en Sabum Rory en zij trainen elders in het land. Ik noem het weekend altijd het weekend van de bende van ellende! Niet dat de Sabums voor rottigheid zorgen , maar ik kan me er iets bij voorstellen als deze heerschappen samen op pad zijn. Ik heb we eens een glimp mogen opvangen van een filmpje gemaakt in zo’n weekend en dat zei mij, zonder daar over uit te wijden, genoeg. Het is ook altijd moeilijk om iets over dit weekend te horen te krijgen. Het enige citaat wat ik over dit weekend kan geven is: We zijn los gegaan in Assen. Verder moeten jullie weten dat de Sabums dit weekend uiteraard gebruiken om samen de verbetering van Tae Kwon Do door te nemen, duhhh.

De georganiseerde fotowedstrijd was ook onwijs leuk. Gaaf om te zien dat vele waar ter wereld ze ook waren toch aan hun sport dachten en dit fotografeerden. De winnaars wil ik dan bij deze ook feliciteren.

Verder stond deze maand natuurlijk in het teken van de nieuwe sportschool van Sabum Tim in Schiedam. Heerlijk was het weer om te zien dat de leden van de sportschool zich weer in gingen zetten mbt klussen, flyeren en noem maar op. Ik kan blijven genieten als ik een foto zie van het Flyerteam en dat zij zich weer vol overgave op brievenbussen in Schiedam hebben gestort. Tevens reageren mensen gelijk als er nog wat helpende handjes worden gevraagd. Top dus weer!

De openening was ook een groot succes. Ik zag vele bekende maar ook onbekende gezichten. Ook voor deze dag stonden vele vrijwilligers weer in de rij om de dag tot een succes te maken en konden ze niet als vrijwilliger helpen dan lieten ze op deze dag wel even hun neus zien. Top was ook de aankleding met schilderijen die door Sabum Rory en Bosabum Corine waren gereged (met behulp van giften van de leden), gaaf al die oude en nieuwe foto’s van de mensen die tot de familie sportschool Tim Kool horen. We vragen ons alleen nog af (vooral Sonja en ik) waar de ongesensueerde foto’s (lees pubfoto’s) komen te hangen. Tevens zijn we al bijna een poule gestart waar Sabum Tim zijn volgende sportschool gaat openen!

Ik hoop dat ook deze locatie een groot succes gaat worden en dat ook Schiedam een kweekvijver gaat worden voor toekomstige kampioenen.