Verslag Roma open 2019

Geplaatst op 27-02-2019.

Afgelopen weekend gingen sabum Rory, Bo en Cody naar de Roma open 2019 georganiseerd door Grandmaster Bos. Het derde jaar dat wij afreizen naar Rome voor dit toernooi en zoals altijd werden wij weer hartelijk ontvangen. Een goed georganiseerd toernooi, vele internationale deelnemers en een mooie voorbereiding op het wereld kampioenschap in Duitsland in April.

Vrijdagavond was sabum Rory al iets eerder aangekomen in Rome en was al aan het relaxen in het appartement. Cody en Bo kwamen wat later aan en gingen in 1x door naar de weging en registratie waar we warm werden onthaalt. Iedereen in de zaal was daar al druk bezig met het opbouwen voor het toernooi de volgende dag. Na de registratie gezellig door voor een “ laat “ etentje in een restaurant om de hoek.

Zaterdagochtend waren we vroeg in de hal. Zoals altijd zijn de Nederlanders ruim van te voren aanwezig. 8:00 uur aanwezig betekend natuurlijk 7:40 in de zaal haha!
Sabum Rory kreeg zoals elk jaar een mooi polo om in te scheidsen en werd met de opening benoemd door Grandmaster Bos als één van de beste scheidsrechters in de wereld! (wat een mooi compliment!) De dag kon beginnen en er waren mooie partijen te zien. Bo begon met het onderdeel tuls senioren/junioren dames 2e dan. Sterk deelnemers veld met internationale top! Na een paar mooie partijen tegen Noorwegen en 2 Finse dames nam Bo de gouden medaille mee naar huis. Cody was al aan het opwarmen en won de eerste ronde met 5-0. In de 2e ronde ging hij nek aan nek maar verloor hij net 3-2 tegen de latere winnaar. Hij heeft een paar mooie partijen laten zien. Daarna kwam er voor het eerst (ooit?) een Grand champion poule voor tuls. Dit betekend dat alle winnaars bij elkaar in 1 poule worden gestopt en strijden voor alleen de eerste plek. Bo beed het spits af in deze nieuwe categorie maar helaas te gespannen en verloor nipt deze partij. Een mooi leermoment en allebei weer een ervaring rijker. In de namiddag was het tijd voor Cody met sparring bij de senioren heren -63kg, één van de moeilijkste sparring categorieën bij de senioren heren. Een mooie technische partij werd er laten zien door Cody met mooie counter schoppen alleen ging uiteindelijk het voordeel naar de italiaanse deelnemer.

We kijken terug op een leerzaam toernooi waarin er als deelnemers veel is geleerd maar sabum Rory zich ook weer heeft kunnen voorbereiden op het scheidsrechteren voor de wereld kampioenschappen in Duitsland. Een toernooi waar wij elk jaar weer warm en hartelijk worden ontvangen, onze buitenlandse vrienden weer zien en altijd met een berg aan tips naar huis gaan. Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor het gezellige en zonnige weekend!