Verslag PUMA open 2019 (geschreven door: Sam Jongejan)

Geplaatst op 18-02-2019.

Puma Open 2019

Vrijdag 15 februari 2019 vertrokken Sabum Tim, Lelde (voor degene die haar niet kennen Sabum zijn vriendin), Sam en Danielle naar Swindon. In Swindon zou Sam zaterdag deelnemen aan de Puma Open. Het was voor Sam extra spannend omdat zij na een zware hersenschudding weer voor het eerst zou gaan sparren.

Het weer was geweldig en de reis verliep dan ook voorspoedig. Eerder dan verwacht kwamen we bij de treintunnel aan en daar was vooral Sabum Tim heel blij mee want des te eerder kon hij aan de inmiddels beroemde ballen en wraps beginnen. Ook in Engeland zat het verkeer mee en nadat we ook deze keer de magic roundaboud weer hadden overleefd kwamen we heerlijk op tijd bij het hotel aan. Gelijk de stad in en wat boodschapjes doen en voor Sam de gelegenheid om haar panterprintkledingverzameling uit te breiden! Hierna hadden we ook nog de tijd om een klein middagdutje te doen voor Sam naar de weging moest. De weging gaf totaal geen probleem dus hierna snel op weg naar onze favoriete Italiaan. De eigenaar was weer dolblij om ons te zien, maar vond het jammer dat we maar met zo’n klein groepje waren. Na heerlijk te hebben gegeten terug naar het hotel, Sam naar bed en Sabum Tim, Lelde en Danielle nog even een afzakkertje in de bar met wat bekenden van de Puma familie.

Zaterdag na een heerlijk Engels ontbijt richting de sporthal voor het toernooi. Na de openingsspeech waarin Sabum Tim nog one minute of Fame kreeg (vond hij echt heel leuk haha) kon Sam aan haar warming up beginnen en aan het eerste onderdeel tul. In de eerste rondes waren de zenuwen wat zichtbaar, maar Sam wist de finale te behalen en versloeg ook daarin haar tegenstandster. De gouden plak was binnen. Na wat feedback van Sabum Tim over haar optreden een moment van rust voordat het sparren begon.

Voor het sparren was Sam erg gespannen, toch een beetje angst om weer die eerste klap tegen haar hoofd te krijgen en dus weer die erge hoofdpijn te krijgen. Sam zette zich er knap overheen en vocht zich heel knap naar een finale plaats. De finale was een mooi schouwspel tegen een sterke tegenstandster. Sam luisterde goed naar Sabum Tim en maakte een paar goede hoofdtreffers. Sam moest ook wat stoten tegen haar hoofd incasseren maar wist daar goed mee om te gaan. Sam won uiteindelijk overtuigend en de tweede gouden plak was binnen. Na wederom wat feedback van Sabum Tim kon Sam de spanning van haar af laten glijden en met Sabum Tim gaan genieten van een heerlijke mc flurry. Wederom een middagdutje kunnen doen en ’s avonds toch maar weer gegeten bij onze Italiaan. Na nog een drankje in de bar maar weer gaan slapen.

Zondag is het dan weer tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat we hebben ontbeten bij de Giraffe en wat geshopt hebben in een groot outlet centrum. De terugweg ging in Engeland voorspoedig, we konden weer een trein eerder nemen. Helaas hadden Frankrijk en Belgie andere plannen voor ons in petto veel files, dus een alternatieve route waar over ruim 150 kilometer geen tankstation te bekennen was! Moe maar voldaan toch netjes op tijd thuis.

Wist U dat:

  • Lelde taekwondo uitstapjes leuk vind, alleen het vroege opstaan wat minder
  • Sabum Tim en Danielle nog nooit zo veel geslapen hebben in Swindon
  • Wild-plassen enorm kan opluchten
  • Lelde vond dat de mevrouw van google maps te veel praatte (bleek toch echt de radio te zijn)
  • Sabum Tim tegenwoordig een Sammietje gaat doen (poepen)
  • Puma Open een onwijs leuk en gezellig toernooi is
  • De ravioli con peche bij Da Vinci niet te versmaden is
  • De trein in Engeland ook aan de andere kant rijdt (of toch niet Lelde en Sam?)
  • Sam iedereen van de sportschool wil bedanken die haar hebben geholpen om haar angst voor het sparren te overwinnen.
  • We volgend jaar weer gaan!