Verslag Puma Open 2017 (geschreven door: Esperanza)

Geplaatst op 22-02-2017.

Hallo Allemaal,

Afgelopen weekend was de Open Puma in Swindon Engeland. We vertrokken om 7.00 uur vanaf de sportschool Delft richting Calais om daar de trein te nemen naar Engeland. Met vijf auto’s achter elkaar, gingen we een lange reis tegemoet. Net op tijd aangekomen in Calais, want we moesten voor 11.20 uur inchecken voor de trein. Gelukkig was iedereen door de douane gekomen tot dat we hoorde dat Gerard niet door kon rijden want hij was net een minuutje te laat. Dat betekende dus dat hij de trein had gemist. De andere en ik zaten wel in de trein maar we kwamen erachter dat Wim, Lisa, mama en ik niet in dezelfde trein zaten als dat van Tim, Rory, Peter, Daan, Sam, Bas, Jacqueline, Rens, Bo en Cody want die belde waar we waren want die waren al aangekomen bij het benzinestation waar we elkaar weer zouden ontmoeten. Ik vond het wel grappig dat we in drie verschillende treinen zaten. Na een lange pauze was de groep weer compleet dus dat betekende dat we verder konden gaan rijden. Na weer een lange rit waren we aangekomen bij het hotel. Maar eerst nog even de auto parkeren. Wim maakte een opmerking wie het bedacht had om het paaltje waar de parkeerticket uit kwam rechts te plaatsen. Ik moest zo lachen hierom want mama zei “ja duhhh normaal zit het stuur van de auto toch aan de rechterkant” dat was Wim even vergeten dat we niet meer in Nederland waren. Eindelijk konden we even relaxen en opfrissen. Om 19.00 uur moesten we in de lobby zijn voor de meting en weging. Iedereen was goed op gewicht. Na de meting en weging meteen snel weer omkleden want we gingen eten en daar moesten we op tijd zijn. Op de parkeerplaats waren wij de anderen kwijtgeraakt maar gelukkig had Sabum Rory iedereen het adres door gegeven van de locatie dus dat was geen probleem want we hadden ons navigatie bij ons. Aangekomen bij het restaurant zagen we de anderen niet. Waren we nu toch niet op het goede adres? Wij naar binnen gegaan en gevraagd of we goed zaten maar we hadden het goed gedaan. Enkele minuten later kregen we een telefoontje dat de andere bij de verkeerde locatie stonden en dat zij onderweg waren. Geen probleem wij wachten wel. Daarna weer een belletje gekregen dat ze de verkeerde afslag hadden genomen en dat duurde toch nog iets langer want ze waren op de snelweg beland en konden er verlopig niet van af. Na een klein uurtje kwamen ze eindelijk aan bij het restaurant en konden we eindelijk ons eten bestellen want wat hadden wij allemaal een honger zeg. Nadat ons buikje vol zat weer terug naar het hotel want het was al aardig laat geworden en zaterdag moesten we toch weer vroeg opstaan.

Zaterdag de dag van het toernooi. Om 07.00 was het ontbijt en om 08.15 gingen we richting sporthal. Wij als deelnemers gingen in een aparte zaal ons even opwarmen. Toen zag ik toch iets raars wat ik nog nooit had gezien. Deelnemers waren aan het oefenen op de tuls. Maar het zag er zo stijfjes uit dat ik zo iets had van wat is dat nu. Ik heb gehoord dat je een tul ook zonder sine wave kan lopen. Doe mij maar de tul hoe wij het leren, met de sine wave want dat vind ik er mooier uit zien dan dat stijve gedoe hahaha. De eerste die op mocht voor haar tul dat was Kiki. Kiki heeft super gedaan en heeft hiermee haar gedeelde 3e plaats behaald. Na de poule van Kiki waren wij Sam, Lisa, Daphne en ik aan de beurt. Maar tegelijkertijd ook Rens op een ander veld. Lisa heeft erg goed gedaan maar mocht helaas niet verder na haar eerste ronde. Sam en Daphne deden het zo goed dat zij samen in de finale kwamen te staan. Sam behaalde de tweede plaats en Daphne de eerste. Rens had zo een grote poule maar wist toch een derde plaats te halen in zijn categorie. Ik was de eerste ronde door maar in de tweede met 2-3 verloren.

Bo heeft het zoals altijd weer super goed gedaan en is daarmee eerste geworden. Cody was zijn tul helaas even kwijt, dat hebben wij allemaal weleens gehad. Cody is met zijn tul derde geworden.

Na de tuls was het tijd voor het sparren. Wij werden tegelijkertijd opgeroepen. We hebben allemaal heel goed gedaan, we zijn allemaal in de prijzen gevallen. Alleen jammer dat we elkaar niet konden zien. Sam 1e, Daphne 1e, Rens 2e, Lisa 1e, Kiki 2e, en ik 3e. In de middag was Cody aan de beurt voor het sparren. Hij heeft het super gedaan en is hiermee 1e geworden. Er werd zelfs aan Cody gevraagd hoe hij zo goed zijn yop chagi maakt want dat wilde de tegenstander ook zo goed doen. Cody zei, “Flink oefenen”. Na het toernooi terug naar het hotel om even een lekkere douche/bad te nemen en nog even te relaxen samen bij elkaar op de kamers. Deze avond zijn we met z’n allen naar de Italiaan gegaan. Allemaal heerlijke pizza’s gegeten en daarna toch nog maar even een mcflurry als toetje bij de Mac gehaald. In het hotel nog even bij elkaar op kamers gehangen en op een gegeven moment moesten we toch echt naar bed.

Zondag ons laatste dag hier in Swindon. Om 10.00 vertrokken we uit het hotel. Maar iets verderop in het winkelcentrum ons ontbijtje genomen. We hadden hierna nog even een half uurtje de tijd om de winkels te bekijken maar dan was het toch echt tijd om weer terugrijden naar Nederland. Aangekomen bij de trein konden we toch nog even een plaspauze nemen want we waren te vroeg. Iedereen wel blij want we konden een trein eerder nemen. Het ging allemaal goed want we zaten dit keer wel met z’n allen in dezelfde trein :-p. Weer aangekomen in Calais gingen we in een raptempo rijden want iedereen was moe en wilde zo snel mogelijk naar huis. Ons laatste stop was bij een benzinestation ergens in België. En daarna hebben we weer het gas erop gezet richting huis. Na een lange rit was iedereen rond half elf wel weer thuis.

Ik vond het een leuk, fantastisch weekend. Veel gelachen om wat er onderling is gebeurd. Ik heb echt genoten en ook heel veel geleerd. Bedankt Sabum Tim en Boosabum Cody voor het coachen. Bedankt alle ouders voor het supporten. Bedankt Sabum Rory en teamgenoten voor de gezellige weekend.

Groetjes Esperanza

16832093_1305975109469265_145414167414131231_n