Verslag Open Dutch 2019 (geschreven door: Nikki Drevijn)

Geplaatst op 27-01-2019.

26 januari 2019

De dag van de Open Dutch was aangebroken. Ik was dit keer niet zo zenuwachtig en de heen reis was daarom vrij relaxt. In mijn poule zaten ook vooral buitenlandse tegenstanders die ik nog niet kon. Dus wist ik ook niet wat mij te wachten stond. Eenmaal aanwezig rond 07.45 uur was het verzamelen voor het meten en wegen. Na dit verplichte gebeuren was het wachten. Ik deed niet mee met tuls dus volgens het schema zou ik rond 13.30 uur moeten sparren, met de hoop dat het niet zou gaan uitlopen. Uiteindelijk was het bekend dat mijn poule rond 14.10 uur zou beginnen. Mijn coach was Kars waar ik ook heel blij mee was. Na mijn warming up liepen we samen naar het veld en bespraken we onze tactiek waarmee we de eerste wedstrijd in zouden gaan. Vervolgens ging het toernooi ook voor mij beginnen met als doel om mijn 1ste plaats van verleden jaar te verdedigen.

De 1ste partij was een gelijkspel van 2 -2 waardoor er een verlenging kwam. In deze verlening nam ik de leiding en samen met mijn coach, die hele goede aanwijzingen gaf kon ik de partij in deze verlening winnen met 3 – 1.

De 2de partij was tegen een Sloveense die ik nog helemaal niet kon. Wel samen met mijn coach de eerste partij van haar goed bekeken waardoor we weer een plan zijn gaan maken. Deze 2de partij was ook de minste van de 3 maar ik won deze wel met 3 – 0. Nu de finale, dit was tegen een Noorse die ik ook niet kon. Wel voelde ik me heel goed waardoor ik wist dat ik ook de finale kon winnen. De partij ging beginnen en de eerste 15 seconden was van beide kanten aankijken wat we gingen doen. Uiteindelijk na opdracht van mijn coach moest ik de leiding gaan nemen wat goed uitpakte. Ik kon ook deze partij naar mijn hand zetten en won deze met 4 – 0. Dit betekende Goud en mijn doel behaald, mijn 1ste plaats van 2018 met succes verdedigd. Ik wil daarom ook mijn coach Kars die mij deze dag enorm heeft geholpen om dit te behalenĀ en uiteraard al mijn trainers enorm bedanken.

Op naar het volgende toernooi!

Nikki Drevijn