Verslag NK 2019 (geschreven door: Arda)

Geplaatst op 22-11-2019.

NK  2019

Afgelopen zondag was het dan zo ver de Nederlandse kampioenschappen Taekwon-Do. Het was voor mij de eerste keer dat ik er aan mee deed, ik deed mee aan het onderdeel sparren. Ik keek er erg naar uit en was dan ook erg zenuwachtig.

Het toernooi was gelukkig lekker dichtbij huis dus we hoefden niet ver te reizen, in 20 minuutjes waren we er al. Toen verzamelden we met iedereen die meedeed van Sportschool Tim Kool om naar de wegingen en metingen te gaan. Toen iedereen er was gingen we naar de wegingen en metingen (waarna Boosabum Rens eindelijk weer kon eten😉.)

Toen de wegingen en metingen achter de rug waren moest ik helaas even weg, omdat ik het voor de opkomende week erg druk had op school. Toen ik klaar was met wat ik voor school moest doen kwam ik zo snel als mogelijk weer terug naar het toernooi.                                                                                              Eenmaal aangekomen was iedereen druk bezig. Ik keek nog even rond bij andere poules maar werd al snel opgeroepen voor mijn poule sparren. Ik zat in een poule met 8 mensen waaronder ook Raphaelo Boric, ook van Sportschool Tim Kool. Het was een beetje verwarrend want er liepen 3 poules door elkaar op hetzelfde veld waardoor het soms onduidelijk was wanneer je moest. Uiteindelijk was ik als eerste van de poule aan de beurt met als coach Boosabum Bo. Ik moest tegen een jongen waar ik in de verlenging met 3-0 van won. Hierna wisselde ik van coach toen kreeg ik Boosabum Mitchel. Een paar ronden later was Raphaelo aan de beurt, helaas verloor hij de ronde. Uiteindelijk won ik de finale met 4-0. Ik was heel blij en had dit van tevoren niet verwacht. Even later ging ik naar de prijsuitreiking waar ik een mooie medaille om kreeg.

Uiteindelijk is onze sportschool 3e van Nederland geworden ( 8 goud, 8 zilver & 3 bronze medailles) wat natuurlijk super knap is. Het was een leuk toernooi en een leuke dag.

Groetjes Arda.

——————————————————————————————

Sportschool Tim Kool wil alle scheidsrechters, coaches, supporters, fotograaf en deelnemers bedanken voor een gezellige middag en jullie inzet.

Nogmaals gefeliciteerd met het behalen van jullie prijzen!!!

Foto’s van deze dag zijn te vinden op de website van onze fotograaf Marco:
https://marco-fotografie.jouwweb.nl
Veel kijk plezier!