Verslag NK 2015 (Lisa v/d Wijngaart)

Geplaatst op 12-11-2015.

Nk 2015

Zondag 8 november was het weer tijd voor de nederlandskampioenschappen. Dit keer werd dit op een andere locatie gehouden dan vorige jaren.

Om 08.00 uur werden we verwacht in de sporthal de Sprong. Zoals elke wedstrijd moesten we verzamelen in de hal en daar kregen we dan onze bandjes. Na het meten en wegen was er een huldiging om de leden van het Nederlands team te feliciteren met hun prestatie waar ze aan hebben meegedeeld in Italië en Schotland.

Dit toernooi was dit keer anders want er werd gebruik gemaakt van een elektronisch systeem. Hierdoor konden wij als deelnemers en de toeschouwers op de tribune precies zien wat de score per deelnemer was. Wat ook nieuw was, was dat je geen nummer op je bandje had dus moest je zelf je poule op het scherm in de gaten houden.

Na de huldiging werd mijn poule voor onderdeel tuls gelijk opgeroepen. De eerste ronde heb ik gewonnen met 5-0 en de tweede ronde helaas verloren met 2-3. Maar ik was niet teleurgesteld want ik heb een mooie tweede plaatst behaald. Na een tijdje gewacht te hebben was ik eindelijk aan de beurt voor het onderdeel sparren. Dit was voor mij nieuw want ik moest voor het eerst 2×2 minuten sparren. De eerste partij was tegen Monica Anholt van sportschool Tapilatu. Deze ronde had ik gewonnen en ik vond het fijn om nog een ronde door te gaan. Iets minder was dat ik na deze partij erg moe was en na één minuut uitrusten gelijk weer door moest gaan. Dit was dan ook een zware wedstrijd voor mij die ik had met Saskia Koopmans. Maar ik gaf niet op want ik was zo gedreven dat ik tegen mijzelf zei “kom op Lisa je kan het”. Ik was zo blij dat ik het aan het einde van deze heftig partij op het scherm zag dat ik had gewonnen. Sabum Tim bedankt voor het coachen, ik ben weer een ervaring rijker en ik weet waar ik voor de volgende wedstrijd aan moet werken.

Voor de leden van sportschool Tim Kool allen gefeliciteerd met jullie medailles en goede prestaties.

De foto’s van onze fotograaf Marco zijn te vinden op: http://marco-fotografie.jouwweb.nl/nk-itfnl-middelburg

Sportschool Tim Kool is thuis gekomen met 16 Nederlands Kampioenen, 13 zilveren medailles en 10 bronzen medailles.

Groetjes Lisa van der Wijngaart

lisa in actie