Verslag mindset cursus (Rory de Vries)

Geplaatst op 03-05-2017.

“Mindset” cursus

Afgelopen weekend was Sabum Rory in Engeland om deel te nemen aan de zogenaamde “Mindset” cursus. Deze cursus
werd georganiseerd door de Engelse Master Philip Lear. Aangezien Master Lear zijn scriptie verplicht voor het afleggen van een examen voor 7e dan over dit onderwerp had geschreven, en Sabum Rory deze vertaald heeft voor distributie onder Nederlandse instructeurs, was Sabum Rory als gast uitgenodigd voor deze cursus.
Mindset wordt in de cursus gedefinieerd als een set overtuigingen of manier van denken die direct het gedrag, levensovertuiging en mentale instelling beïnvloed. Het klinkt zweverig, maar dat is het niet. Wanneer bepaalde negatieve overtuigingen ook daadwerkelijk een negatieve invloed op het leven kunnen hebben, zoals iedereen weet of ervaren heeft, waarom zouden positieve overtuigingen dan geen positieve invloed op het leven kunnen hebben? In de cursus werd met name ingegaan op deze positieve overtuigingen, en hoe deze gecreëerd kunnen worden.

Een belangrijke tool die behandeld werd in deze cursus was bijvoorbeeld visualisatie van bepaalde angsten, of – meer direct van toepassing op coaching of lesgeven – bepaalde trainingsoefeningen / wedstrijden en daarbij horende resultaten. Het was interessant om te leren dat onderzoek heeft aangetoond dat het exclusief mentaal uitvoeren of visualiseren van een bepaalde oefening in sommige gevallen net zo effectief kan zijn als fysiek uitvoeren van een oefening, en dat combineren van beiden een toegevoegd effect kan hebben. Hiernaast ging de cursus op vele andere aspecten in.

De cursus was zeker iets anders dan wat we normaal volgen als Taekwon-Do instructeurs, maar had naar mijn mening toegevoegde waarde op zowel het vlak van persoonlijke ontwikkeling, als het coachen of trainen van ontwikkeling gedurende het lesgeven. Al met al een aanrader!

Rory

IMG_7149