SSTK Open update BELANGRIJK

Geplaatst op 06-02-2023.

Voordat we met het goede nieuws komen, eerst het slechte nieuws. Vorige week kregen we een e-mail van de gemeente Pijnacker-Nootdorp waarin geschreven stond dat sporthal ‘Het Baken’, waar de SSTK Open al jaren georganiseerd wordt, voor minimaal 3 weken niet gebruikt kan worden door een brand die heeft gewoed in de garage onder de sportzaal. Gelukkig zijn hierbij geen gewonden gevallen. Toch is dit nieuws ongeveer het laatste wat je als organisator wilt krijgen en we dachten dat de SSTK Open 2023 niet door kon gaan. Een andere zaal vinden die groot genoeg is 1,5 week voor het toernooi in een periode waar alle buitensporten binnen trainen is een nachtmerrie voor elke organisator.

Dan nu het goede nieuws. Na veel telefoontjes gepleegd te hebben en na veel locatie bezichtigingen is er uiteindelijk een geschikte zaal gevonden die nog beschikbaar was op 11 februari in Berkel en Rodenrijs (ligt tegen Pijnacker aan). Het voordeel is dat de zaal groter is dan ‘Het Baken’ in Pijnacker. Het nadeel is echter dat de zaal tot ‘maar’ 15:00 beschikbaar is.

Wij zijn natuurlijk al lang blij dat de SSTK Open door kan gaan, maar met de grote belangstelling voor het toernooi (dank hiervoor) en de beperkte tijd die we hebben in de nieuwe zaal, zullen we deze editie van de SSTK Open toch iets anders moeten laten verlopen dan normaal om iedereen mee te kunnen laten doen. Hieronder alle wijzigingen.

Aangepaste informatie jeugd deelnemers tot 14 jaar

Locatie:                       “Oostmeerhal 2”

                                       Het hoge land 19

                                       2652 EA  Berkel en Roderijs

Tijden:                         08:00               Zaal open

                                      08:30               Coach-/scheidsrechter meeting

                                      08:45               Begin toernooi groep 1

                                      10:00               Aanvang groep 2

                                      14:00               Einde toernooi jeugdleden

Aantal velden:            6 velden

Onderdelen:               tul & sparring

Aangepaste informatie junioren & senioren deelnemers 14 jaar en ouder

 Locatie:                     ’s-Gravenhout’

                                    De Poort 8

                                    2631 PT  Nootdorp

Tijden:                      15:00               Zaal open

                                   15:15               begin toernooi junioren & senioren

 

We begrijpen dat deze veranderingen wellicht lastig kunnen zijn voor sommige van onze deelnemers, toeschouwers, coaches en scheidsrechters. Zoals jullie zien moeten we helaas van twee locaties gebruik maken om alle deelnemers tegemoet te komen en niemand af te zeggen. Ondanks de tijden elkaar niet overlappen is dit ver van gebruikelijk. De tijd tussen het einde deel van de SSTK Open voor de jeugdleden en het begin van het tweede deel van de SSTK Open voor de junioren/senioren kan, naast dat er ook verplaatst moet worden naar de andere hal, als een pauze worden gebruikt. Zo kan er vol energie aan het tweede deel van de SSTK Open worden begonnen. Sporthal ’s-Gravenhout in Nootdorp ligt gelukkig maar 12 km van de sporthal ‘Oostmeerhal’ Berkel en Rodenrijs. Ondanks dit niet ideaal is, hebben we geen andere optie. We verwachten dat de meeste mensen die van locatie moeten wisselen toch met de auto komen en anders waarschijnlijk kunnen carpoolen met teamleden.

De Saju Challenge moeten we voor dit jaar helaas schrappen. Dit onderdeel is een aantal jaar geleden als gratis extra onderdeel bijgekomen en is blijven hangen. Omdat alle deelnemers van verschillende categorieën tegen elkaar strijden moeten we altijd wachten tot de laatste tul categorie klaar is voor we aan de Saju Challenge kunnen beginnen. Door de harde deadline van 15:00 in de eerste hal moeten we erg efficiënt te werk gaan en daar past de Saju Challenge voor dit jaar niet bij. Voor de volgende editie van de SSTK Open komt de Saju Challenge zeker weer terug.

Als alles verloopt zoals het zou moeten verlopen zijn alle jeugdleden op tijd klaar. Wanneer dit toch niet het geval blijkt te zijn, zullen we de categorieën die niet voor 14:00 klaar zijn moeten doorschuiven van sporthal “Oostmeerhal 2” in Berkel en Rodenrijs naar sporthal ’s-Gravenhout’ in Nootdorp. We doen er alles aan om dit te voorkomen, maar in de Taekwon-Do wedstrijd wereld is helaas niets zeker kwa timing. Vandaar dat we dit nu al naar voren brengen zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Gedurende de dag geven we hier meer informatie over.

Voor het tweede gedeelte van de SSTK Open in sporthal ’s-Gravenhout’ in Nootdorp, zullen we met minder velden doorgaan. Daar hebben we ook minder scheidsrechters voor nodig. We zullen een selectie maken van scheidsrechters voor het tweede gedeelte deze apart contacteren. Hopelijk kunnen we op de medewerking van iedereen rekenen.

Deze wijzigingen kost de organisatie veel extra tijd en er worden ook extra onvoorziene kosten gemaakt. Toch willen we een tegemoetkoming doen als blijk van dank voor de medewerking. De entreeprijs zal verlaagd worden naar € 3,- p.p. voor iedereen die 10 jaar of ouder is. De toegang voor iedereen jonger dan 10 jaar blijft gratis.

Al met al wordt de SSTK Open zijn we heel erg blij dat de SSTK Open 2023 toch nog door kan gaan. We hopen dat iedereen begrip op kan brengen voor de overmacht van de situatie die tot deze aanpassingen hebben geleid. Samen maken we van de SSTK Open 2023 weer een groot succes!

Voor vragen en/of opmerkingen kan er contact opgenomen worden met de organisatie via sstk-open@ftw-events.nl. Tot zaterdag allemaal!