Sportschool Tim Kool in actie op de Fight Night in Bristol.

Geplaatst op 14-06-2018.

Afgelopen weekend vertrokken een aantal leden van Sportschool Tim kool naar de Fight Night in Engeland. Wat een eer dat wij als sportschool zijn gevraagd om deel te nemen aan dit evenement.
Op het vliegveld had Sabum Tim nog een leuke verrassing voor de deelnemers en coach. Iedereen kreeg mooie MightyFist Holland Cup handschoenen. (Binnenkort ook te bestellen via onze webshop!)
Wat een mooi cadeau en dat betekend maar 1 ding…. Wij waren er klaar voor!

Na wat vertraging waren we aangekomen in Engeland. Vanaf hier gingen wij met de gehuurde auto’s naar Swindon. Na aankomst nog wat na kletsen en op tijd naar bed want er stond een drukke dag op ons te wachten.

De volgende ochtend gingen we natuurlijk bij de Giraffe eten. Vaste prik!
Na een goede maaltijd, nog even winkelen en here we go again .. nog fijn een stukje rijden.
In Bristol aangekomen gingen we meteen door naar het sparring seminar die werd gegeven door Sabum Tim en Sabum Rory. Een grote opkomst: Kinderen, junioren/senioren en nationaal team leden uit Engeland en Schotland. Leuk om iedereen te zien op het seminar. Sabum Tim begon met leuke sparring spelletjes, gevolgd door sparring drills en daarna ging iedereen deze in de praktijk gebruiken. Later gaf sabum Rory een duidelijke uitleg uit scheidsrechters perspectief. Wat willen scheidsrechters graag zien in een sparring partij, waar krijg je punten voor en waarvoor niet. Erg leerzaam een mooie aanvulling op het sparring seminar. Na wat interessante vragen, foto’s en handtekeningen uitdelen gingen we naar ons nieuwe hotel in Bristol. Snel snel snel…. want binnen 15 minuten moesten we daar weer vertrekken naar het gala….

Aangekomen bij de sporthal waar het gala ging plaatsvinden viel iedereens mond open.. WOOW! Wat een grote rijen mensen stonden er buiten te wachten om naar ons te komen kijken.
Dat beloofd een spetterende avond te worden! Backstage konden wij nog even relaxen en onze warming -up doen. Onze Nederlandse supporters en geadopteerde Schotse supporters zaten eerste rang in het VIP gedeelte. Sabum Rory was ook klaar om als scheidsrechter in actie te komen. Hij was in iedergeval best dressed umpire!
De eerste paar sparring partijen gingen beginnen en konden wij stiekem hier en daar spieken. Na de 6 partijen was het tijd voor het ” Main Event “. De eerste ronde was voor Bo en Cody met het onderdeel pre-arranged sparring. Helaas werd dit een demonstratie partij omdat 1 van de deelnemers van de tegenpartij geblesseerd was. Bo en Cody hebben na 1,5 jaar weer samen een nieuwe routine in elkaar geknutseld en dat was weer gaaf om te zien! Als verrassing kwamen de masters ook een demonstratie laten zien, dat was lachen, gieren en brullen! De 2e partij was voor Rens en trok deze partij overtuigend naar hem toe. Met een paar mooie gedraaide schoppen ging de winst naar Rens. Sam stond klaar en kwam oplopen met haar muziek ” this is power ” en ja hoor, power heeft ze laten zien! Met mooie hoofdtreffers ging ook de winst naar Sam. Daisy stond klaar om het op te nemen tegen een ervaren tegenstander. Ze heeft gevochten voor wat ze waard was maar verloopt nipt haar partij. Mitchell was de laatste partij voor de pauze en nam het op tegen de bekende Phill Whitlock die deze avond zijn laatste partij zou draaien. Mitchell liet zien wat hij allemaal in huis heeft en heeft veel weerstand geboden. Helaas niet de winst naar hem toe weten te halen maar heeft laten zien dat de volgende generatie niet onderdoet!
Sabum Tim had alle 5 de partijen gecoacht en nu was het tijd voor hem om zich even terug te trekken. Later deze avond zou hij namelijk na 3 jaar in actie komen….. SPANNEND!
Sabum Rory was onze kameleon deze avond want hij toverde zichzelf van scheidsrechters outfit naar coach binnen 10 seconde. De laatste 3 rondes waren voor Bo, Cody en Sabum Tim.
Bo mocht het opnemen tegen Jenny Swain een ervaren tul loopster uit Engeland. Na 2 spannende partijen ging de winst helaas naar Engeland. Cody stond al te stuiteren back stage om op te lopen naar het veld. Een mooie bekeken sparring partij met duidelijke scores ging de overwinning overtuigend naar Cody.
Nu was het tijd voor Sabum Tim om na 3 jaar toch weer de mat op te stappen. Na weer veel trainingsuren was hij er klaar voor om het op te nemen tegen Michael Whitlock die vandaag zijn laatste partij zou draaien. Met een mooie remix liep hij samen met zijn vriend/coach sabum Rory richting de mat. Trots keken onze supporters, leerlingen maar ook zijn zus en vader vanaf het VIP gedeelte mee.
Na het start sein scoorde Sabum met zijn beste techniek de zijwaartse trap meteen 2 punten. De toon was gezet en heeft hij de hele partij niet meer weg gegeven. Hij liet zien nog steeds even sterk te zijn als jaren geleden en zorgde dat hij zijn eigen tactiek kon spelen. Een mooie en sterke winst voor Sabum Tim op zijn laatste optreden op de mat…. of toch niet de laatste keer? Zeg nooit, nooit 😉

Aan het einde van de avond werden de mooie bekers uitgereikt die iedereen dik heeft verdiend.
Er werden ook nog speciale prijzen uitgereikt en 1 daarvan ging naar onze eigen Cody van beste vechter van de avond!!!! Ook kreeg Sabum Tim een mooie prijs overhandigd voor het hele team voor het overkomen naar Engeland en het spetterende optreden. Onze dag kon niet meer stuk.
Wij vonden het heel bijzonder aanwezig te zijn bij het laatste gevecht van de gebroeders Whitlock. Stiekem horen hun ook bij de sportschool Tim Kool familie en daarom heeft de familie Jongejan een mooi aandenken gemaakt. Een fotolijst met alle foto’s en herinneringen die wij hebben gedeeld met elkaar. Dit was het beste moment om dit te overhandigen….. Na wat waterige oogjes, een speech en een mooie afsluiter van de gebroeders Whitlock werd de avond gesloten.

“s avonds nog een gezellig feestje met alle Taekwon-Do deelnemers, supporters en organisatoren was het tijd om ons bedje in te duiken. De volgende dag weer ontbeten bij de giraffe, nog gezellig wat shoppen (natuurlijk kwamen de dames en Rens weer met tasjes vol terug) en weer een autorit verder stond er nog een verrassing op het vliegveld op ons te wachten… De familie Brider kwam ons uitzwaaien!!
Een mooie afsluiter van een geweldig weekend!

Wij willen onze supporters bedanken voor het meeleven, supporteren en alle gezelligheid dit weekend.
Sabum Rory bedankt voor het scheidsrechteren en het coachen van de deelnemers. Multifunctioneel!
Sabum Tim bedankt dat wij weer van jou mochten genieten in actie op de mat. We zullen je de komende tijd eraan herinneren hoe geweldig je het vond.. 😉
Wij willen ook de organisatie van de PUMA’S bedanken voor deze mooie ervaring, de gastvrijheid en het gezellige weekend. WIJ HEBBEN GENOTEN!

Natuurlijk zijn er ook hele bijzondere en grappige dingen gebeurd op onze trip naar Engeland. Het zou zonde zijn als wij deze niet met jullie zouden delen…… Veel lees en lach plezier dames en heren …

Wist je dat………..
– Daisy 23 kg bagage bij zich had voor 2 dagen… + nog een hele grote handtas. Je kan natuurlijk nooit genoeg bij je hebben 😉
– Wist je dat Rens, Daisy, Sam en Bo hebben gesprint door schiphol om op tijd te komen bij de gate…
– Auto verhuur bedrijven 30 minuten van het vliegveld in Heathrow zitten..
– Wist je dat Bo en Cody zich al binnen 1 minuut zichzelf buiten hun hotel kamer hadden buitengesloten.
– Het gevecht van Spider-Man en Batman het hoogtepunt van Sabum zijn Carrière is.
– De trappen in de discotheek erg glad zijn……. Daisy…….
– Danielle zo goed in topvorm is dat zij Cody in de houdgreep kan nemen zonder dat hij eruit komt?
– Sabum Rory en Mitchell geen afscheid van de Giraffe konden nemen dus besloten er maar 1 mee te nemen.. :p

Verslag geschreven door Bo Rook.