Sonja Meijler onze sportdata expert!

Geplaatst op 28-10-2019.

Voor diegene die mij niet kennen zal ik mij even kort voorstellen.

Ik ben Sonja Meijler en train nu een kleine 10 jaar bij Tim Kool, en ben hier ook regelmatig actief als vrijwilliger. In eerste instantie vooral achter de tafel bij onze eigen wedstrijden, later ook als scheidsrechter. Een jaar of 3 geleden heeft ITF Nederland besloten om op alle Masterseries met een elektronisch score- en registratiesysteem te gaan werken. Iedere school die een Masterserie toernooi organiseert moest iemand aanleveren om dit tijdens een toernooi draaiende te krijgen en te houden. Voor onze sportschool was ik de gelukkige, na 1 toernooi te hebben mee gekeken mocht ik met behulp van John Engelhardt van Sportdata meteen al de Holland Cup regelen. Na veel buikpijn en 5 kilo gewichtsverlies konden we gelukkig zeggen dat het wel goed verlopen was. Daar niet alle scholen iemand hadden om Sportdata te bedienen, ben ik samen met Randy Keyers van Difesa gevraagd of wij niet voor ITF Nederland in het Wedstrijd en Organisatiecomité (WOC) wilde om andere scholen te helpen en om alle NK’s te regelen, en sinds een paar jaar zijn wij er ook bij tijdens de scheidsrechtercursus om scheidsrechters vertrouwd te maken met het elektronisch systeem.

Nu betekent ieder toernooi ook weer dat er andere vrijwilligers aanwezig zijn om de laptops met het systeem te bedienen. Om die mensen niet helemaal in het diepe te gooien proberen wij vooraf altijd de mensen te trainen. Indien mogelijk doen wij dit al tijdens de scheidsrechtercursus zodat ze ook meteen wat wedstrijdjes kunnen oefenen. Droog oefenen achter je laptop is namelijk toch heel wat anders dan onder spanning werken op een wedstrijd. Er is tijdsdruk, veel herrie om je heen, mensen die op je handen staan te kijken, en ervaren en onervaren scheidsrechters die er van uit gaan dat diegene die achter de laptop zit alles weet.

Dit NK wat op 17 november in Delft gehouden wordt is bijna een thuis wedstrijd voor mij, dus in overleg met Sabum Graziella Idili hebben we besloten om de vrijwilligers bij haar op de school te trainen.

Afgelopen zondag was het zover en ben ik met een koffer vol laptops, tablets e.d. naar sportschool TA Idili gegaan, waar alle benodigdheden (inclusief lunch) al klaar gezet waren. Om 10.00 uur zijn we met een groepje mensen aan de slag gegaan om het systeem onder de knie te krijgen, en 2 uur later waren ze klaar voor de praktijkles. Sabum Graziella had namelijk een heleboel leerlingen gevraagd om te komen, zodat we wedstrijdjes konden doen om het geleerde in praktijk te brengen. Dit was echt heel leuk en voor iedereen een hele ervaring. Je komt toch situaties tegen die je tijdens de theorie nog niet verteld had of niet bedacht had, ook was het leuk voor de leerlingen. Zij mochten alvast een beetje oefenen hoe het was om scheidsrechter te zijn, en hoe je dan je scores moet geven op een tablet. Sommige leerlingen hadden volgens mij al het idee dat ze op het NK waren, want die waren bloedfanatiek 😊

Al met al een hele gezellige dag, en ik ben er van overtuigd dat de vrijwilligers het goed zullen doen op het a.s. NK.

Sabum Graziella bedankt voor de gastvrijheid.

Geschreven door: Sonja Meijler

Een leuk stukje op de website van Sabum Graziella:
Dankzij Sonja Meijler hebben de computermedewerkers een top training gehad, zodat ze straks op het NK vlot kunnen draaien met het elektronisch scoresysteem ‘Sportdata’. Veel dank voor je tijd! We wensen onze vrijwilligers alvast veel succes.

Wij willen Sonja en natuurlijk al onze vrijwilligers en leraren bedanken voor alle inzet die zij tonen en tijd die zij investeren in al onze activiteiten maar ook in die van ITF-Nederland.
Wij zijn ontzettend trots op onze Taekwon-Do familie binnen onze sportschool maar natuurlijk ook daar buiten. Jullie zijn toppers! Bedankt!

Dankzij Sonja Meijler hebben de computermedewerkers een top training gehad, zodat ze straks op het NK vlot kunnen draaien met het elektronisch scoresysteem ‘Sportdata’. Veel dank voor je tijd! We wensen onze vrijwilligers alvast veel succes.