Seminar Moskou, Rusland

Geplaatst op 29-09-2015.

Afgelopen weekend was sabum Tim Kool even op en neer naar Moskou, Rusland. Hij deed dit natuurlijk om zijn vriendin Katya weer te zien, maar ook omdat zijn vriend sabum Stephen Tapilatu daar een seminar ging geven. Moskou is erg groot (+/- 15 miljoen inwoners), dus het was afwachten waar alles precies plaats zou vinden. Gelukkig was alles in de buurt. Dat scheelde een hoop reizen.

Elk jaar organiseert de All Russian Taekwon-Do Federation een seminar met daarop aaneensluitend een danexamen. Mensen vanuit heel Rusland komen dan om hier aan deel te nemen. Normaal zijn er zo tussen de 100-150 mensen aanwezig, maar nu waren er 240(!). Hierdoor was de zaal eigenlijk te klein en te warm. Russen zijn anders dan Nederlanders gelukkig. Niemand had wat te klagen.

Het seminar was erg leerzaam om mee te doen, ondanks sabum Tim de meeste ideeën en drills van sabum Stephen wel kent. Zo zie je goed hoe deelnemers uit een ander cultuur dit oppakken en wat ze ermee doen. Het blijkt maar dat het stuk luisteren/kijken/goed doen een moeilijk punt blijft voor iedereen.

Voor- en na het seminar was er nog een beetje tijd voor ontspanning en dat maakt de Taekwon-Do familie zo geweldig. De nieuwe ideeën en indrukken worden door sabum Tim meegenomen naar de sportschool en in de lessen verwerkt. Veel plezier daarmee.

Sabum Tim wilt de All Russian Taekwon-Do Federation, sabum Stephen en sabum Katya van harte bedanken voor dit fantastische weekend.

 

 

IMG_1697