Sabum Tim op trainingskamp bij de PUMA.

Geplaatst op 19-08-2016.
PUMA trainingskamp
Afgelopen 2 weken is sabum op het trainingskamp van de Engelse Taekwon-Do bond de PUMA’s geweest. Dit op uitnodiging van zijn vriend sabum Daniel Lammin. PUMA is een bijzondere Taekwon-Do bond. Het woord bond klopt hier eigenlijk niet bij, maar zou eerder familie moeten zijn. Deelnemers van jong en oud en alle niveau’s werken met elkaar samen. Iets wat je niet vaak tegenkomt.

Sabam Tim Kool en sabum Daniel Lammin kennen elkaar al jaren van een toernooi in Ierland. Nu komen de PUMA’s elk jaar naar de Holland Cup en gaat Sportschool Tim Kool naar de PUMA Open in Swindon, Engeland. Ook bij het toernooi wat de PUMA’s organiseren straalt het familie ervan af. Zo herinnert sabum Tim zich nog dat toen hij de eerste keer daar kwam hij een gedraaide haaktrap makkelijk afweerde in zijn partij. Toch werd er het stopteken gegeven en gevraagd hoe het met hem ging ondanks de schop makkelijk gebost was. Dit voorbeeld gaat misschien wat ver, maar reflecteert wel hoe de PUMA bond is. Een aanrader voor alle leden die volgend jaar mee willen.

Na regelmatig geholpen te hebben en kleine stukjes te hebben lesgegeven heeft sabum Tim op de donderdag een langere sessie gedaan. Hierbij werd vooral ingegaan op de tactiek tijdens het sparren. Iets wat veel belangrijker en ingewikkelder is dat dan de meeste mensen zich realiseren. De deelnemers luisterden aandachtig en trainde heel hard.

Het kamp werd afgesloten meteen gezamenlijke BBQ en een ‘award’ uitreiking. Op de uitreiking kregen sabum Tim en sabum Daniel de puppy love award. Als dat nog niet erg genoeg was werd er ook nog een bijpassend liedje bij gezongen.
Via deze weg wilt Sportschool Tim Kool de PUMA’s nogmaals hartelijk bedanken. Met name master Gayle, master Ogborne en sabum Lammin. Het is een onvergetelijke ervaring geweest en hopelijk tot volgend jaar!

Wist je dat….
…sabum Tim Kool zijn tentje veruit de kleinste was van heel het terrein en die van sabum Daniel verruil de grootste? Misschien had iemand wat te compenseren…
…Als je een motoraanhanger huurt niet je eigen bevestigingspunten moet maken? Dan raak je bijna je motor kwijt.
…je in London niet overal je motor mag parkeren en parkeergeld moet betalen?
…Stonehenge toch echt een hoop stenen is en niets meer?
…sabum Lammin graag een superheld wilt zijn en daarom hele strakke Batman en Superman shirts heeft? Misschien kan hij ruilen met boosabum Roy zijn Spiderman shirt
…Croyde niet echt een nachtleven heeft ondanks alle beloftes die er gemaakt waren?

…Exploding kittens een kaartspel is?

Kamp eng 2