sabum Rory geeft in samenwerking met de WSC de scheidsrechterscursus D,C en B.

Geplaatst op 27-01-2021.

Scheidsrechterscursus D, C en B

Naast alle activiteiten die sabum Rory doet op de sportschool komt hij ook in actie als WSC lid voor I.T.F. Nederland. Afgelopen zondag heeft hij een scheidsrechters cursus gegeven. Naast dat sabum Rory in actie kwam als scheidsrechter en leraar waren er ook veel leden van sportschool Tim Kool aanwezig voor de scheidsrechter cursus D en C. Super gedaan! Lees hieronder het hele verslag

Ruim 40 cursisten registreerden zich voor de tweede online scheidsrechterscursus voor D-, C- en B-licentie verzorgd door de Wedstrijd- en Scheidsrechter Commissie (WSC) op 17 januari. Deze cursussen worden aangeboden als alternatief voor de fysieke scheidsrechterscursus, en waren in september voor het eerst online. De WSC maakt daarvoor gebruik van Zoom, in combinatie met interactieve voorstelrondes via de app Flipgrid en interactief lesmateriaal via de app LessonUp.

De deelnemers krijgen de theorie aangeboden van leden van de WSC, gecombineerd met videomateriaal gemaakt voor een toekomstige E-learning en directe toetsing van de kennis in (virtuele) situaties. Dit geheel leidde tot een cursus die door alle cursisten als interactief, leuk en leerzaam werd ervaren. Het is nog even wachten op de eerste mogelijkheden om deze kennis in praktijk te brengen, maar er staan in ieder geval twee ladingen getrainde cursisten klaar om zich als scheidsrechters te presenteren.