PUMA Open 2016

Geplaatst op 08-03-2016.

Afgelopen weekend reisde een delegatie van Sportschool Tim Kool naar het Engelse Swindon om deel te nemen aan de PUMA Open. De PUMA (Professional Unified Martial Art) is een grote Engelse Taekwon-Do organisatie die bij de International Taekwon-Do Federation is aangesloten. Dit toernooi wordt altijd bezocht door een sterk deelnemersveld. Met iets meer dan 500 deelnemers in totaal beloofde dit een uitdaging te worden voor de deelnemers van Sportschool Tim Kool, Sam Jongejan en Daphne van der Wijgaart. Als coach en scheidsrechter waren de leraren van Sam en Daphne aanwezig, Tim Kool en Rory de Vries.

De dames begonnen met het onderdeel tuls waarbij ze allebei in dezelfde categorie uit kwamen. Sam Jongejan wist in deze categorie een mooie eerste plek te veroveren. Bij het sparren zaten de dames allebei in een aparte gewichtscategorie. Ondanks dat de dames tegelijk moesten sparren en het druk was voor de coaches, verliep uiteindelijk alles voorspoedig en beide dames behaalden met overmacht een gouden plak.

Dit toernooi vormde een mooie voorbereiding voor de deelnemers van Sportschool Tim Kool die allebei ook uitkomen voor het Nederlands team op het aankomende Europees kampioenschap in Finland, welke in april zal plaatsvinden. Tim Kool zal op dit EK als bondscoach aanwezig zijn, Rory de Vries is uitgenodigd als internationaal scheidsrechter. Hopelijk verloopt het EK net zo voorspoedig.