Lisa van der Wijngaart wint ITF Gala III

Geplaatst op 15-12-2018.

Afgelopen weekend organiseerde wij het ITF Gala III voor het derde jaar in het Baken te Pijnacker.
Het ITF Gala is een evenement vol actie, entertainment, hoog niveau ITF Taekwon-Do waarin de winnaars worden beloond met geldprijzen. Dit evenement is voor top (inter)nationale) ITF Taekwon-Do deelnemers de ideale kans om zich te bewijzen en voor toeschouwers het perfecte middagje/avondje uit met veel spektakel.

De ochtend begon met ons geweldige team aan vrijwilligers die in de ochtend al begonnen met het opbouwen van het podium, het aankleden van de zaal en nog veel meer. Een team waar wij altijd op kunnen bouwen. Dankjewel allemaal!
Ondertussen was sabum Rory alle scheidsrechters aan het informeren over alle regels en was Sonja weer druk bezig met haar team aan het sportdata systeem. Vincent en Tim waren nog bezig met de laatste dingen voor de lichten, muziek enz. Het feest kon beginnen!

In de middag rond 14:00 uur begonnen we met de jeugd die het tegen elkaar ging opnemen om hun categorie te winnen op het ITF Gala. Dit is de eerste keer dat het ITF Gala jeugdpartijen draait en wat een spektakel was dat om te zien. Veel talent loopt er rond in Nederland. Dat beloofd wat voor de toekomst. Voor ons (sportschool Tim Kool) kwamen Nikki en Raphaello in actie.
Voor hun de eerste keer op z’n groot en speciaal evenement. Dat was natuurlijk wel even spannend!
Beide gestreden voor wat ze waard waren en dat resulteerde voor Nikki in een mooie 2e plaats bij de jeugd dames en voor Raphaello een hele mooie ervaring rijker bij de jeugd jongens poule.
Een ervaring die niemand je meer afneemt en vanaf hier weer verder werken.

Na een korte pauze kwamen de scheidsrechters weer oplopen om het avondprogramma te starten.
Het scheidsrechter team bestond uit Nederlands beste scheidsrechters en Sabum Jeff Brider uit Engeland met veel internationaal ervaring. Het scheidsrechter team functioneerde onderleiding van onze sabum Rory. De opening werd gedaan door een demonstratie sparring partij door Deejay en Luka. Die lieten zien waarvoor je punten kon verdienen, waarschuwingen en min punten. Iedereen in het publiek wist daardoor precies hoe de regels in elkaar zaten.

Het grote spektakel kon beginnen. Uit België, Zweden, Ukraine, Schotland en Nederland kwamen alle nationale en internationale toppers waaronder ook Europees en wereld kampioenen. Dat was natuurlijk smullen voor het publiek.
Voor sportschool Tim Kool deden de volgende deelnemers mee:
Bij de junioren: Lisa v/d Wijngaart, Nick van Woggelum en Rens de Rover.
Bij de senioren: Daisy Loke, Cody Oranje, Mitchell Hessing en Roy den Hollander.
Ontzettend gaaf voor ons als sportschool om onze leden zo in actie te zien en zoveel team genoten die onze deelnemers kwamen aanmoedigen.
Binnen een zwaar deelnemers veld wisten onze deelnemers te laten zien wat ze waard zijn en wij zijn natuurlijk ontzettend trots op iedereen!
Deze avond was wel erg speciaal omdat bij de junioren heren Rens de Rover zich naar de finale wist te sparren binnen een zwaar internationaal deelnemers veld en behaalde een mooie 2e plaats.
Cody Oranje wist als één van de lichtste deelnemers bij de senioren heren zich ook naar de finale plaats te sparren tegen de schotse Gilles Brown. Na een spannende partij won ook dit jaar Gilles Brown.
Onze Lisa van der Wijngaart ging als een speer deze avond bij de junioren dames.
De eerste ronde gelijkspel en daarna 5-0 winst tegen alle andere dames. Mooie hoofdtreffers, doorzettingsvermogen en sportiviteit liet Lisa zien in alle partijen. Spannend… wat zou de uitslag zijn?
GELIJKSPEL! Lisa houd het graag spannend. Nog 1 keer Lisa zei Boosabum Bo en daar ging ze…..
Knallend de finale/verlenging in met haar ogen op de titel ” Kampioen ITF GALA III “.
Van harte gefeliciteerd Lisa. Niet alleen met de prijs ( Een geld prijs, Print station cheque en Holland Cup handschoenen ) maar ook met de mooie partijen en doorzettingsvermogen die je aan iedereen hebt laten zien.

In de pauzes werd er een mooie afro dance show gegeven door 3 power girls! Dat was natuurlijk genieten en een mooie afsluiter van het ITF Gala III.
Iedereen onwijs bedankt voor alle gezelligheid en alle hulp. Op naar volgend jaar!

Nieuwsgierig naar alle foto’s? Neem een kijkje op de Facebook pagina van Marissa de Koning en Rob Batenburg. Onze fotograaf Marco was natuurlijk ook weer aanwezig.
Neem snel een kijkje op zijn website voor alle foto’s: https://marco-fotografie.jouwweb.nl
Super bedankt voor het maken van deze mooie foto’s en momenten van de deelnemers!


Het team van sportschool Tim Kool op het ITF gala III – one team, one dream! Photo credits: Marissa de Koning