Het internationale Online Seminar met Bo Rook

Geplaatst op 27-01-2021.

Op zondag 10 januari 2021 konden we Bo Rook op het Internationale Online Seminar bewonderen. Samen met Ekaterina Kozlachkova (RUS), Katya Solovey (UKR) en als special guest Isabelle Schander (SWE) verzorgde ze dit seminar.

Gevraagd

“Ik ben door het ITF internationale vrouwen comité hiervoor gevraagd en ik voelde mij super vereerd om samen met deze grootheden les te geven. Ik zei meteen JA!” Het online seminar werd gegeven op het online platform ZOOM met 543 deelnemers uit 44 verschillende landen. Het seminar werd door master Valerie geopend, gevolgd door een speech van president GM Weiler en Vice president Lazaros Tsilfidis. Hierna kon het spektakel beginnen.
Ekaterina opende de eerste training over de mentale training en tactiek in een sparringspartij. Dat was met een theorie- en een praktijkgedeelte. “Dit was zeer leerzaam”, aldus Bo.

Klok

“Ik keek op de klok en wist dat ik bijna aan de beurt was, spannend! In mijn les heb ik aandacht besteed aan warming-up tul, het gebruik van het lichaam en schoptechnieken. De tijd vloog voorbij!” Na haar les was het de beurt aan Isabelle Schander over zwangerschapstraining en Taekwon-Do. Gevolgd door Katya en Vitalii Solovey. “Deze sparring drills gingen zo snel dat soms mijn verbinding van de laptop het niet kon bijhouden. Heel gaaf!”, vertelt Bo. GM Weiler en Elena Kharzheeva sloten samen het seminar af. “Toen drong het pas echt tot mij door hoe gaaf het was en hoe leuk het was om iedereen weer te zien.”

Vanuit Nederland deden leden van BOOZ, DIFESA, IN NAE DO KWAN en sportschool Tim Kool mee. “Echt super!”

En de foto van dat meisje uit Ukraine heeft mijn hart gestolen!!!!!

Interactie

“Met de online training is de interactie altijd iets lastiger, omdat je het niet direct verbaal terugkrijgt. Alle deelnemers hebben namelijk het geluid op mute staan en ik ben met mijn les bezig.” “Je ziet aan de reacties van het gezicht/lichaam hoe ze het seminar ervaren, dat ze sportief meedoen, duimen omhoog! En achteraf in de chat kwamen er veel leuke reacties binnen.” “Ik vond het zelf erg leuk en heb geprobeerd iedereen mee te nemen in mijn enthousiasme. Ik heb heel veel leuke reacties over het gehele seminar ontvangen, dus ik denk dat we als team geslaagd zijn om een mooi online seminar neer te zetten. Daarnaast was het ook heel leuk om internationale vrienden weer eens te zien en ondanks dat het online was, voelde het alsof je iedereen “echt “ weer even had gezien.”

Ervaring

“Een voordeel is dat ik bij sportschool Tim Kool veel online lessen verzorg. Daardoor heb ik wel wat ervaring wat je allemaal in 30 minuten kunt doen. Zoals altijd vloog de tijd weer supersnel voorbij. Het paste allemaal precies!”, zo vertelt Bo. “Ik heb geen beperkingen ervaren in het online seminar. Het was allemaal goed geregeld en ondanks dat je misschien geen partner hebt om mee te trainen en de meesten geen attributen hadden, omdat ze thuis zaten vanwege de lockdown, probeerde ik te zoeken naar wel werkende oplossingen. Gelukkig bleven er vele opties over.” “De samenwerking met de andere dames was super. Een ontspannen sfeer, af en toe was er tijd voor een grapje en natuurlijk deel je met elkaar dezelfde passie. Het was enorm gezellig!”

De Russische taal

Op de vraag hoe haar Russisch is, antwoordt ze: “Het gaat elke keer een stukje beter, maar laten we de lessen maar gewoon in het Nederland of Engels blijven geven. Dat is toch wel zo makkelijk! Haha” “Wat ik ook erg leuk vind is dat ik vroeger toen ik junior was aan Ekaterina Kozlachkova en Katya Solovey om een handtekening en foto vroeg. Nu zoveel jaar later geef ik samen met deze toppers les. Dat vond ik een enorme eer!”

Tot slot….

“Ik wil iedereen bedanken voor de organisatie en in het bijzonder Elena Kharzheeva die het allemaal tot in de puntjes organiseerde, het ITF internationale vrouwen comité en natuurlijk alle mensen achter de schermen die meegeholpen hebben. Grandmaster, masters en alle deelnemers die de tijd hebben genomen om online mee te doen aan het seminar. Onwijs bedankt! Ik heb van elke minuut genoten.