Goud en Brons op de European Cup 2018 (geschreven door: Bo Rook)

Geplaatst op 05-11-2018.

Vorige week kwamen boosabum Bo en boosabum Cody weer terug van de European Cup in Roemenië. weer een mooie ervaring voor beide en 2 titels/medailles rijker!

Donderdagochtend heel vroeg vertrokken zij naar Duitsland om vanaf daar te vliegen naar Roemenië samen met de andere deelnemers van Nederland. Eenmaal aangekomen in Roemenië is er lekker rustig aan gedaan voor de komende lange maar sportieve dagen. In de avond was er nog een coach meeting die werd gegeven door Master James uit Nederland. De deelnemerskaarten en coach kaart waren opgehaald dus het toernooi kon beginnen.

Vrijdagochtend was de weging. Erg druk! Nederland wist zich er doorheen te wurmen en werden allemaal prima in orde gewogen en geregistreerd. Deze dag waren alle jeugddeelnemers aan de beurt. Wat een talenten zaten daartussen. Dat beloofd wat voor de toekomst!

Zaterdag was de dag van Cody en Bo. In de ochtend zouden zij aan de beurt zijn met tu

ls. De tijd werd in de loop van de ochtend iets gewijzigd waardoor zij allebei op het zelfde moment hun tuls moesten lopen. Cody kwam uit in de poule “ senioren heren 2e Dan “. Na een paar flitsende partijen moest hij in de kwartfinale het opboksen tegen 1 van de favorieten uit Rusland. Na een achterstand in de eerste ronde, trok hij de score naar zich toe en won! In de halve finale verloor hij nipt van de latere winnaar. Dit resulteerde in een hele mooie verdiende bronze medaille voor Cody Oranje in het onderdeel tul.  Aan de overkant van de zaal was Bo bezig. Zij deed ook mee aan het onderdeel tul bij de “ senioren dames 2e dan “. Na het verslaan van verschillende landen in de voorrondes waaronder 1 van de favorieten uit het gastland Roemenië zelf belande Bo in de finale tegen een sterke dame uit Italië. Na een spannende 1e ronde die eindigde in het voordeel van Bo in 2-3 werd het na ronde 2e 1-4 voor Bo

en verdedigde ze haar European Cup titel van vorig jaar. Een gouden medaille voor Bo Rook. Aan het einde van de middag was Cody aan de beurt met sparren in de klasse “ senioren heren -63 kg “. Dit is één van de

meest sterke poules. Cody nam het op tegen Timothy Bos. Een tegenstander met meerdere Europees en Wereld titels achter zijn naam. In de eerste ronde een spannende en spetterende partij die beide kanten op ging. Van 1-1-2 voor Italië naar 2-1-1 voor Cody en toen weer gelijkspel! Spannend!!! De pauze gi

ngen we in met 1-1-2 in het voordeel voor Italië. Een klein verschil dus op naar ronde 2. Er werd mooi Taekwon-Do laten zien maar helaas werd de partij gewonnen door Italië, die later ook de winnaar van de categorie werd. Gefeliciteerd Timothy! Ondanks dat hier geen medaille is gewonnen door Cody heeft hij laten zien wat hij in huis heeft, een mooie ervaring en goed gevochten!

Voor Bo en Cody zat het toernooi erop. Op Zondag hebben zij nog alle andere teamgenoten van Nederland aangemoedigd en gesteund. Er was natuurlijk ook nog even tijd om de Holl

and Cup 2019 te promoten. Wat een leuke reacties zijn hierop gekomen en veel landen tonen interesse om volgend jaar aanwezig te zijn. Super! Naast onze eigen deelnemers werd er door Nederland veel medailles binnengesleept in diverse categorieën en werden er mooie partijen laten zien. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Maandag was het tijd om te relaxen en sightseeing in Sibiu. Wat een leuke historische klein stadje!Dinsdagochtend vertrokken we weer naar huis en zat het hele avontuur er weer op.

Sabum Rory en Sabum Tim bedankt voor jullie geduld, vertrouwen in ons en alle trainingen. Ook onze teamgenoten bedankt voor alle trainingen. Grandmaster Bos, Master Willy v/d Mortel en Boosabum Timothy Bos super bedankt voor het coachen van ons op de European Cup. Dat vonden wij super fijn. Ook alle andere deelnemers van Nederland/supporters bedankt voor alle support.

Op naar volgende avontuur!

Geschreven door: Bo Rook.