(extra) Battle of Utrecht verslag (Rens)

Geplaatst op 16-10-2015.

Sabum Tim Kool had zich even vergist en had 2 mensen aangewezen om het verslag over de Battle of Utrecht te schrijven. Het vorige verslag van Kars Jansen was vorige week te lezen en was super enthousiast. Nu geven we het woord aan Rens de Rover!

Veel prijzen bij de Battle of Utrecht!

Zondag 4 oktober was het weer zo ver. Allemaal vroeg uit de veren om op tijd in Utrecht te zijn voor de Battle. En het was opletten onderweg want het was erg mistig. Sommige namen hierdoor de verkeerde afslag op een rotonde (kan iedereen gebeuren Rob J).

Om acht uur was iedereen verzameld in de hal van Nieuw Welgelegen. Nadat iedereen zijn deelnemersbandje had gekregen gingen we naar de sporthal om ons klaar te maken en met zijn alle te gaan wegen en meten. Dit jaar was Sportschool Tim Kool met een grote groep deelnemers vertegenwoordigd op het toernooi. 29! Er waren veel kinderen die voor de eerste keer deelnamen aan het toernooi.

Nadat iedereen gewogen en gemeten was en de toeschouwers een plekje hadden gevonden op de tribune was het tijd om het toernooi te beginnen. Toen alle sportscholen en scheidsrechters waren opgesteld heette Sahyun James Tjin-A-Ton iedereen welkom, ook de buitenlandse deelnemers. Volgend jaar heeft het toernooi een nieuwe naam: The ITF Battle.

Het toernooi kon eindelijk beginnen.

Er werd gestart met tuls. De poules werden snel afgehandeld. Rond het middaguur werd er al gestart met sparring.

Veel kinderen waren zenuwachtig omdat het hun eerste grote toernooi was! Ik weet uit eigen ervaring dat het gaaf is om een prijs te winnen maar ook dat dat niet altijd lukt. Het is al top dat je mee doet met een groot toernooi en zo wedstrijdervaring op doet. Ieder toernooi kom je dan een stukje verder. Het is dan ook super leuk dat er een aantal kinderen die voor het eerst mee deden een prijs hebben gewonnen!

Ik wil iedereen feliciteren met zijn prijs en iedereen die geen prijs heeft zeggen: top gedaan! Gewoon doorgaan met trainen en op naar het volgende toernooi! Never give up!