Sportschool Tim Kool open 2020

Sportschool Tim Kool open 2020

De SSTK Open is het toernooi voor de beginnende Taekwon-Doïn dat op 8 februari 2020 wordt georganiseerd in ‘Het Baken’ in Pijnacker. Op deze manier kan er op een kleinschalige manier, met een goede sfeer en veel tijd op de mat, kennis worden gemaakt met ITF Taekwon-Do wedstrijden. Zoals elk jaar proberen we de SSTK Open te verbeteren met de feedback die we hebben gekregen. De grootste aanpassingen zijn:

– Vaste categorieën die verderop in deze uitnodiging te vinden zijn.
– Speciale ‘custom made’ medailles.
– Werken in 2 blokken, zodat het toernooi minder tijd kost voor de deelnemers/ouders.

Naast de bovenstaande aanpassingen behouden we onze sterke punten. En zo hebben we ook dit jaar weer:

– Voor iedereen een herkansingsronde met tul/sparren.
– Voor de winnaarsronde een 1ste, 2de, 3de plaats medaille en voor de winaar van de

herkansingsronde een 3de paats medaille.
– Voor alle deelnemers een deelname medaille.
– Een toko met lekker en betaalbaar eten & drinken.
– Ouders/verzorgers kunnen dichtbij de velden komen. – Een maximum van 200 deelnemers.
– Per school 2 lunchbonnen voor de coaches.

Zorg ervoor dat je erbij bent op 8 februari voor het leukste, vriendelijkste en meest leerzame ITF Taekwon-Do toernooi van het jaar.  Inschrijven kan t/m 1 februari 20201

Locatie en tijden: 

Zaterdag 8 februari 2020

Sporthal “Het Baken” aan Het Baken 2, Pijnacker

09:00  zaal open.
09:15 Coach-/scheidsrechter meeting
09:30 Begin toernooi groep 1 (t/m gele band en t/m 13 jaar)
12:00 Aanvang groep 2 ( t/m 13 jaar vanaf groene slip + alle jun/senioren )

Zorg dat jullie op tijd aanwezig zijn. De deelnemers krijgen geen kaartjes, maar worden omgeroepen. Zijn ze er niet dan zullen we ze nog een aantal keren oproepen. Moet je om welke reden dan ook weg, laat het ons even weten.

Kleding:
Deelnemers zorg dat je voor de wedstrijd alles bij je hebt zoals je dobok + voor de dames een wit topje onder het dobok en een witte handdoek voor de coaches. Voor alle sparring categorieën dus ook non contact:  handschoenen, voetbeschermers, doorzichtig bitje, helm en tok voor de mannen.

Regels wedstrijd:

Sparring:
In het onderdeel contact sparring gelden de standaard ITF (Spanje) regels. Wedstrijdduur voor alle graduaties 1 ronde van 1,5 minuut. Wat betreft safety equipment, hand- en voetbeschermers, helm, bitje en tok voor heren zijn verplicht! Bij non-contact sparring is bescherming niet verplicht, wel toegestaan. Voor deelnemers t/m blauwe slip wordt er gewerkt met het punt-stop systeem. Voor deelnemers met een blauwe band of hoger zal er met het doorgaand systeem worden gewerkt. De velden zijn 7×7 meter inclusief rode rand. Voor de jeugd zal gelden; 2 voeten in het rood is een waarschuwing. Voor de junioren/senioren geldt 1 voet buiten de rode rand is een waarschuwing. Een deelnemer t/m gele band en t/m 8 jaar mag niet met contact sparring en non-contact sparring meedoen.

Tul: 

Deelnemers t/m blauwe slip (5de kup) zullen 1 vrije tul lopen. De vrije tul mag niet hoger zijn dan de tul die de deelnemer moet weten voor de volgende graduatie. De winnaar wordt bepaald door hand opsteken. Deelnemers met blauwe band (4de kup) of hoger zullen 1 verplichte tul lopen. De verplichte tul wordt gekozen uit alle tul die de laagste gegradueerde, in dezelfde categorie, voor een nieuwe graduatie moet weten. Bij de deelnemers met een blauwe band (4de kup) of hoger zullen de scheidsrechters klikkers hebben om fouten op te tellen. Mocht iemand net een nieuwe graduatie hebben behaald (A-klasse) en de verplichte tul nog niet weten, geef dit dan even aan bij de scheidsrechters. We willen graag dat iedereen een leuke en leerzame dag heeft.

Saju Challenge:
Alle deelnemers zullen strijden om saju challenge kampioen te worden. Hier mogen de deelnemers zelf kiezen of zij saju Jirugi lopen of saju Makgi. Deze categorie zal worden gesplitst in 3 groepen:

Jeugd deelnemers van blok 1

Jeugd deelnemers van blok 2

Alle junioren en senioren blok 2

Inschrijfgeld + entree ticket:

– €22,50 per deelnemer ongeacht 1 of 2 of 3 onderdelen.
– €5,- per persoon (kinderen onder de 10 jaar gratis) Publiek mag zowel bovenin als bij de velden komen.

Coaches:
Voor sportschool Tim Kool zullen er langs de velden 4 coaches zijn: Jurre, Kiki, Jorja en Deejay.
Bij hun kun je komen voor hulp, vragen enz. Zij zullen jullie op weg helpen!

Eten/drinken:
Er is een mogelijkheid om wat drinken en wat lekkers te kopen bij ons kraampje voor een leuke prijs.

Foto’s:
Onze fotograaf Marco zal weer aanwezig zijn om zoveel mogelijk foto’s te maken. Deze kunt u na het toernooi vinden op zijn website: http://marco-fotografie.jouwweb.nl
Volg ook onze social media kanalen op instagram en Facebook voor leuke filmpjes van het toernooi.

Wil je alles nog even rustig nalezen? Klik dan hier voor de uitnodiging voor de sportschool Tim Kool open:
http://ftw-events.nl/wp-content/uploads/2018/10/Uitnodiging-SSTK-Open-2020.pdf

Belangrijk: De lessen op al onze locaties zullen deze dag (8-02-2019) komen te vervallen door de Sportschool Tim Kool open.  Jullie zijn natuurlijk van harte welkom om jullie teamgenoten te komen aanmoedigen of doe gezellig mee!

Allemaal heel veel sport plezier en succes! Zet hem op!