EK Finland verslag – Geschreven door Daphne

Geplaatst op 10-06-2016.

Verslag EK Tampere – Finland

Het verslag duurde wat langer want ik had mijn examens op school. Natuurlijk was ik het niet vergeten en blik ik graag terug op het EK in Finland!

Dinsdag 26 Apr13091885_999304693468093_936310812139829458_nil:
Yess eindelijk was het zover! Het moment waar we met z’n alle maanden voor hebben getraind en onwijs naar uit hebben geke
ken was eindelijk daar! We gingen naar de EK Taekwon-Do in Tamperé – Finland.
Dit jaar ging het iéts anders dan andere jaren. Dit jaar vertrokke we als één groep in onze coole oranje hoodie die we gekregen hadden van Reginald Delrock. Dus iedereen kon goed zien wie wij waren, waar we vandaan komen en wat we gingen doen, vechten voor de titel Europees Kampioen!

’s Avonds aangekomen in het hotel na een lange dag reizen, kamers verdelen en je spullen droppen, nog even met z’n alle wat gegeten, en een teambespreking met hoe de dag erna eruit zou zien en daarna allemaal lekker slapen!

Woensdag 27 April:
Allemaal vroeg op want we zouden gaan ontbijten. Maar omdat ons hotel heel erg vol zat met ook andere 13133164_10209577838553256_6580667962459353507_nlanden was het veel te druk om ergens te kunnen zitten, dat werd dus staand eten.. Deze dag was voor sommige nog even spannend, want we moesten wegen. Natuurlijk moesten er ook weer mensen zijn met problemen zoals een fout op hun deelnemerskaart (Mitchell en Daphne). Iedereen was goed op gewicht en hadden daarna wat tijd gekregen voor onszelf. De meeste gingen allemaal op zoek naar de supermarkt, maarja die was nog niet zo makkelijk te vinden. Na lang zoeken en een aantal mensen aangesproken te hebben met de vraag waar we de supermarkt konden vinden, hadden ook wij hem eindelijk gevonden! Terug lopend met zware tassen van al onze inkopen kwamen we op de hoek van ons hotel een mevrouw tegen die eigenaardig naar beneden keek?! We hadden geen idee wat er aan de hand was dus gingen we er maar vanuit dat ze de stoeptegels aan het tellen was.   S ’middags met z’n alle nog even fanatiek getraind (onder de grond) en daarna terug naar het hotel om ons klaar te maken voor het avondeten. Na het avondeten nog een teambespreking gehad en op tijd gaan slapen want de dag erna zou het toernooi eindelijk beginnen!

Donderdag 28 April:
Competitie dag 1 ging van start! We vertrokken met bussen vanaf het hotel naar de zaal. Maar aangezien 13153450_10209578419047768_140725102_nde meeste bussen propvol zaten kon niet iedereen van het Nederlandse team in 1 bus. Daar stonden we dan (Sabum Stephen , Boosabum Vincent , Boosabum Mitchell en ik). Hier werd ik wel een beetje nerveus van want ik moest vandaag de spits afbijten met Tuls, maar zolang ik daar nog stond te wachten op een volgende bus ging dat moeilijk.. Gelukkig kwamen we nog op tijd aan en was het voor mij snel omkleden en opwarmen! Na de warming-up werd ik opgeroepen en was eindelijk zover let’s go!! Ik mocht gelijk als eerste. Deze ronde stond ik tegen een meisje uit Ierland. Ik was redelijk gespannen en maakte hierdoor een paar balansfoutjes, hierdoor helaas verloren met 4-0-1. Direct na mij moest Sam ook haar Tuls lopen. Sam stond tegen een meisje uit Engeland. Ook Sam liep goed maar ook helaas verloren van haar tegenstander met 3-0-2. Samen even bijkomen van de uitslag en nog even nabesproken met de coaches, en terug omkleden want we gingen lunchen. Na de lunch allemaal snel terug de zaal in want Bo stond klaar om te knallen.   Bo begon met een 1e ronde vrijloting. Haar 2e ronde stond ze tegen een Noorse. Dit was een goede partij en dus een lekkere inkomer, deze won ze met 4-0-1. In de volgende ronde kwam ze uit tegen Bulgarije, ook deze won ze vol overtuiging met 5-0-0. De ronde hierna werd pittig, deze ronde kwam ze te staan tegen een Rus. De eerste tul verscheen op het boord, de uitslag was 4-0-1 tegen. Bo deed in de 2e helft van deze ronde een tandje erbij maar helaas bleef de stand 4-0-1 tegen. Jammer dat ze deze ronde verloor maar wel ver genoeg gekomen om hier een Bronze medaille uit te halen! Tegelijkertijd met Bo was ook Cody begonnen met zijn Tuls. Zijn eerste ronde stond hij tegen een Duitser. Niemand snapte waarom maar hij verloor deze ronde met 1-1-3. Dus op naar het sparren! Mitchell mocht deze dag ook in actie komen met springen. Helaas ging het niet helemaal zo als gehoopt, hij scoorde helaas 0 punten was maakte ook nog een mooie smakker op de grond :p . Na de lunch was het tijd voor traditional sparring van Bo en Cody, oftewel Body. Ze begonnen tegen Roemenië. Dit was 3-1-1 voor team Body. De volgende ronde kwamen ze tegen Italië uit. Helaas verloren maar wel een 3e plek behaald dus een Bronze medaille in de pocket voor team Body! Een mooie afsluiter van de dag. Aan het einde van de dag terug naar net hotel, douchen en omkleden voor het avondeten. Na het avondeten boven in de gang op ons vaste plekje met het hele team de dag doornemen en nog wat feedback van de coach. Gelijk de dag van daarna bespreken, wie er aan de beurt zou zijn, op welk veld en de geschatte tijd daarbij zodat iedereen eer kon aanmoedigen. Hierna lekker slapen want het was een lange dag. Op naar competitiedag 2!


Vrijdag 29 April:13087515_1001293309935898_110170863851547095_n

Wekkertjes weer vroeg voor het ontbijt, ook deze ochtend was er weer geen plek dus moesten de meeste weer staand eten… gelukkig konden we nu wel als een groep de bus in dus dat scheelde weer in stres! Vandaag mocht ik als enigste van de sportschool aan de bak! Ik was laat in de ochtend aan de beurt dus had ik genoeg tijd om me op te warmen en me klaar te maken voor mijn partij. Lang moeten wachten maar toen was eindelijk mijn poule opgeroepen. De eerste partij had ik een vrijloting. De tweede partij moest ik tegen een meisje uit Norwegen, dit meisje kende ik al van andere toernooien dus ik wist al een beetje op welke manier zij vecht. De eerste 2 minuten van mijn partij gingen goed, ik stond 4-0 voor. In de tweede helft van mijn partij maakte ik in de laatste 30 seconde een paar stomme foutjes waardoor de stand omdraaide naar 2-1-1 voor mij. Dit zag ik en ik wilde mijn voorsprong weer terug, helaas lukte dit niet en werd de eindstand 3-1 voor haar. Heel jammer dat ik verloren heb want het had niet gehoeven, maar de dingen waaraan ik had gewerkt wel laten zien in de partij. Nog even nagepraat met mijn coach en daarna omkleden want we gingen nog wat teamfoto’s maken! S ’middags met zijn alle een eindje gaan lopen en besloten we een super hoge toren in te gaan. Alleen vond niet iedereen dat zo leuk.. Sabum Tim en Boosabum Vincent hebben hoogtevrees. Vanaf beneden naar boven kijken was dus veel leuker dan andersom. Terug naar het hotel moesten een aantal mensen nog naar de supermarkt, dus onderweg daarnaartoe was het super druk! De regionale ijshockeyclub had gewonnen dus het was een groot feest! S’ avonds weer een teambespreking en slapen.

Zaterdag 30 April:
3e competitiedag. Sam, Cody en Mitchell moesten aan de bak. We begonnen met Cody. Cody moest zijn eerste ronde tegen Slowakije. Deze ronde won hij met 3-1. Een goede eerste partij dus. In de tweede ronde werden we allemaal wel een beetje nerveus en sommige wel heel erg nerveus(Bo). Hij moest tegen een super lange Pol. Cody had van tevoren al met Sabum Tim wat filmpjes bekeken dus wisten waar ze punten op konden pakken. In de eerste helft van zijn partij stond hij voor met 2-1-1. In de tweede helft draaide de score en helaas blijf Cody achter staan. Wel goed gevochten! Vlak na Cody stond ook Sam klaar voor haar eerste ronde. Ook Sam kende haar tegenstandster al van vorige toernooien. Lastige partij want Sam haar tegenstandster had lange benen. Helaas waren er niet genoeg punten gemaakt om deze ronde te winnen en verloor van de uiteindelijke Europees Kampioene. Op hetzelfde veld als Sam moest Mitchell ook sparren. Mitchell moest ook zijn eerste ronde tegen Polen. Deze Pol was een vervelende vechter. Maar ook Mitchell verloor jammer genoeg zijn partij met 3-1. Natuurlijk na het avondeten weer een teambespreking en weer gaan slapen.

13151812_554834488010427_7549216591854381703_nZondag 1 Mei:
Dit was de laatste competitiedag en vandaag stond junior teamsparren voor de Nederlandse selectie centraal. Het team bestond uit: Sam Jongejan, Pom Labrie, Monica Anholt, Sam Delrock en ikzelf Daphne van der Wijngaart. Wij zouden onze eerste wedstrijd hebben tegen Italië. We stonden voor, maar verloren helaas met 7-9 van de andere dames. Toen we terug kwamen zagen we heeeel veel drank en dronken mensen om ons heen. Dit was een speciale feestdag. De mensen vierde dat het de 1e dag van de maand Mei was. Deze middag hebben alle senioren in hun gekregen onderbroek van Thé (Adam underwear) midden op straat, ook nog even geposeerd.   S’ avonds was de afterparty. De junioren en de senioren werden gescheiden. Er was livemuziek, karaoke en daarna een dj met wat gezellige feestmuziek en meezingers. Iedereen had een gezellige avond. Omdat de afterparty vroeg was afgelopen besloten de senioren naar een volgende club te gaan. Deze was 18+ dus moesten de junioren terug naar het hotel met een paar senioren die ook terug wilde.

Maandag 2 Mei:
Het toernooi was klaar. Iedereen had zijn koffers klaar om weer naar huis te gaan. We liepen terug naar het station bij ons om de hoek. 2 uurtjes met de trein, dan nog een keertje met de trein naar het vliegveld (gelukkig geen 2 uur dit keer) en dan wachten op het vliegtuig om naar huis te gaan. Aangekomen op Schiphol verzamelde iedereen zijn spullen, namen afscheid van elkaar en bedankte iedereen voor de fantastische week.

Ik spreek namens mij maar denk ik ook wel voor alle andere EK gangers van de sportschool:
Sabum Tim en Sabum Rory heel erg bedankt voor jullie hulp naar het EK toe, alle extra trainingen en tijd en energie die jullie in ons hebben gestoken!!

Nu op naar de Hollandcup!

(sorry dat het verslag er nu pas is, maar ik was heel druk met het leren voor mijn eindexamen)

Daphne van der Wijngaart