Column September

Geplaatst op 02-10-2015.

September 2015

Eigenlijk is het wel heel erg lekker dat het weer september is. De 3 R-en zijn weer terug: Rust, Reinheid en Regelmaat. Vooral regelmaat is toch wel een dingetje waar ouders aan toe zijn nadat ze de kids 6 weken (of meer) thuis gehad hebben. Het betekend ook dat de ouders weer vol aan de bak moeten om de kids weer op tijd overal naar toe te brengen en te halen, zo ook naar sportschool Tim Kool (welke locatie dan ook).

Dat de Sabums en de sportschoolmanager niet hebben stilgezeten tijdens de zomervakantie, bleek al wel uit het activiteitenbord van deze maand. Er stonden een hoop activiteiten gepland, oude vertrouwde activiteiten maar ook hele nieuwe. Het beloofd dat ook drukke maanden.

Eerst wil ik nog even Sorry zeggen tegen Sabum Rory. Vergat ik toch zo maar in mijn vorige colomn te vermelden dat hij wederom is verkozen om als scheidsrechter te dienen op de Europese Kampioenschappen 2015. Het blijft natuurlijk een hele eer om voor zo’n groot evenement uitgenodigd te worden. Bij deze dus gefeliciteerd Sabum Rory!

In het begin van de maand stond de strandtraning op het programma. De strandtraining wordt jaarlijks georganiseerd door Taekwon Do vereniging Oh Do Kwan. De weersverwachtingen waren niet al te best, maar toch waren er een hoop leden van de sportschool aanwezig. Maar een ieder krijgt wat hij toekomt en zo dachten de weergoden er ook over, was het in de ochtend nog hondenweer, tijdens de strandtraining ws het droog. Er is dus heerlijk getraind en uiteraard werd er traditie getrouw aan het einde van de training een duik in de Noordzee genomen.

Ook was er deze maand weer een open “competition team” training en deze werd flink bezocht. Goed om te zien dat deze training druk bezocht wordt en dat de leden dus extra willen trainen om zo beter bij wedstrijden voor de dag te komen.

Ook nieuw bij de sportschool zijn de zogenaamde themalessen. De eerste les stond helemaal in het thema breken. Breken een discipline in de Taekwon do die niet voor iedereen is weggelegd. Tuurlijk moet je dit doen om dan examens te halen, maar dan heb je tenminste houten plankjes. Bij training en wedstrijden zijn deze plankjes van plastic. Ik vind dat je aardig lef moet hebben om die plastic planken door te schoppen of slaan, maar goed dat er dus aandacht aan wordt besteed. Zo kunnen vervelende blessures voorkomen worden. Sommige dachten echter dat het thema breken vrijdags in hun lesuur gewoon doorging. Kars is er achter gekomen dat hij ook kan breken en Ricardo kwam er achter dat neusbotten makkelijk kunnen breken!

Het kamp stond dit jaar ook op het programma. Voor het eerst werd het kamp door de sportschool zelf georganiseerd. Voor de organisatoren uiteraard een spannend gebeuren, gaat het een geslaagd voor herhaling vatbaar gebeuren worden. Nu ben ik er zelf niet bijgeweest, maar gezien de foto’s en het leuke verslag geschreven door Luka is het geweldig geweest en heeft iedereen het onwijs naar hun zin gehad.

De reden dat ik niet als vrijwilliger kon gaan helpen op kamp had te maken met het feit dat er dat weekend ook scheidsrechters cursussen werden gegeven. Nu zal de lezer denken, heb ik wat gemist? Sinds wanneer doe jij scheidsrechten. Ik zal jullie geijk uit de droom helpen, nee dat doe ik dus niet! Wel moest ik dat weekend Hotel Jongejan openstellen voor 2 gasten. Sam zou zondag helpen op de cursus en dat kwam goed uit voorSabum Rory en Boosabum Cody. Ik zou hun zondag dan mooi naar Utrecht kunnen brengen en om het dan makkelijk voor mij te maken, kon er dan zaterdags bij ons geslapen en vooral gegeten worden. Nu geniet ik van koken, dus geen probleem en vooral als je dan van die lekkere grote eters als Sabum Rory en Boosabum Cody op bezoek hebt. Sabum Rory vind het ook nooit een straf om in hotel Jongejan te verblijven, alhoewel hij wel moeite heeft met sommige huisregels! (Rory, haal je voeten van tafel!!!!!!!!!)

Deze maand was er ook een trail voor het competition team. Wil je deel uit kunnen maken van dit team dan kon je je laten gelden op deze trail. Echt geweldig om te zien dat leden tijdens deze training boven zichzelf uitstijgen en echt alles op alles zetten om het goede van zichzelf te laten zien. Het is nog even afwachten wie na deze trail zich een nieuw lid van het competition team mag worden, maar ik zal (als buitenstaander) jullie toch een tip geven: train net zo hard tijdens de reguliere lessen ls op deze trail en dan komt het wel goed!

De grote clubactie is ook weer van start gegaan, ben zeer benieuwd of Nick dit jaar te verslaan is met de verkoop van de meeste loten en wie er nu met de prijzen vandoor gaan!

Gelukkig voor Sabum Tim, was er afgelopen weekend een seminar in Moskou waaraan hij kon deelnemen. Geen idee of het hem nu om het seminar ging of om een leuke Russische dame maar gezien de foto’s en het verslag(je) heeft hij het weer prima naar zijn zin gehad!

De maand oktober gaat opsportief gebied ook weer geweldig worden. De eerste wedstrijd staat weer gepland en niet te vergeten het EK in Schotland. Ik wil iedereen die aan de wedstrijden meedoet heel veel succes wensen!

Tot volgende maand!