Column Oktober (Danielle)

Geplaatst op 02-11-2015.

Oktober 2015

Half liggend op de bank, want ik voel sinds jaren weer spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had (tja hoe ouder hoe gekker, eerste les Korean Kickboxing gehad) ga ik het licht weer eens laten schijnen over de maand oktober.

De maand oktober was weer een ouderwetse drukke maand. Er waren toernooien, evenementen en uitjes. Ook was het herfstvakantie en in deze vakantie ging de Nederlandse selectie naar de Europese kampioenschappen in Motherwell Schotland. Een mooie sportieve en gezellige maand dus.

Het begon met de Battle of Utrecht, een toernooi uit de masterserie van de ITF en dus een goed toernooi. Op dit toernooi namen veel leden van onze sportschool deel en er werden ook aardig wat prijzen binnengesleept. Over dit toernooi zijn 2 verslagen geschreven dus voor mij een reden om hier niet verder op in te gaan.

Ook was er het lerarenuitje. Ieder kwartaal is er een lerarentraining, welke ervoor zorgt dat de leraren op een hoog niveau kunnen lesgeven, en dat is dus uiterst serieus. Een maal per jaar leven de leraren zich ook uit en doen ze wat leuks met elkaar. Dit jaar was er voor gekozen om te gaan trampolinespringen bij Planet Jump in Den Haag. Daar het toch in Den Haag werd gehouden en wij hier woonachtig zijn, vond ik het wel een leuk idee om alle leraren na dit jumpen bij ons uit te nodigen voor een hapje en een drankje. Vooral dat “hapje” doet het altijd goed bij Sabum Tim en Sabum Rory en voor mij dus de taak om ervoor te zorgen dat deze grote eters niets te kort kwamen en de keuken in te duiken. (Sabum Tim: Je maakt toch wel wraps!)

Na het springen kwamen een grote club dus nog bij ons bij elkaar om het lerarenuitje af te sluiten. Het werden nog gezellige uurtjes waar Sabum Tim kennis maakte met Fockelien en een dansprogramma. Weet nog steeds niet of de Sabum het dansen nou zo leuk vond of de pakjes die de danseressen aan hadden. Ik weet wel dat het dansprogramma er 2 fans bij heeft!(Sabum Tim en Sabum Rory laats genoemde had enkele weken daarvoor tijdens een avond in ons huis al dit programma gekeken en moest de week daaropvolgend bekennen dat hij het thuis ook weer had gekeken)

Verder werd er natuurlijk ook wat afgekletst en gelachen. Uiteraard werd er ook over Taekwon-Do gesproken, deze gesprekken waren serieus en hilarisch en leverden Sabum Tim de bijnaam Tinus de Houthakker en Sabumboemboem op. Tja en waar dat nu precies op slaat ga ik lekker niet vertellen!

Het weekend daarna weer een druk weekend, de Delfiade en het toernooi de Open Haaglanden. Jammer dat het zaterdags niet zulk mooi weer was en de Delfiade niet zo druk bezocht was als het zou zijn bij mooi weer. Toch waren er weer een hoop enthousiaste leerlingen die een demonstratie weggaven. Het was wat vreemd, want Taekwon Do met schoenen aan doe je niet elke dag, maar dat veranderde niets aan de professionaliteit.

De dag erna het toernooi de Open Haaglanden. Een prima toernooi voor vooral de jongere en wat minder ervaren leerlingen van onze sportschool en ook nog eens heerlijk dichtbij. Luca heeft een leuk verslag over dit toernooi geschreven.

Op 20 oktober vlogen een zevental personen van onze sportschool en een vijftal supporters naar Schotland om naar de Europese Kampioenschappen te gaan. Denk dat je als sportschool best trots kan zijn als je weer 5 selectieleden, een bondscoach en een scheidsrechter mag leveren. Het was weer een geweldige week waarin diverse emoties me hebben gegrepen. Zat ik op he WK nog met een brok in de keel en tranen in de ogen omdat Sabum Tim een punt achter zijn actieve carriere zette, nu was ik zeer ontroerd door Bo. Bo had zo hard getraind en hoopte dat ze haar laatse toernooi als 1e danner (zij zou 31 oktober examen gaan doen voor de 2e dan) kon afsluiten met een gouden medaille. Helaas gooiden scheidsrechters roet in het eten en verloor ze geheel onterecht haar eerste partij. De emotie die zij toen liet zien, zijn de emoties die horen bij een sportvrouw, even niet nadenken over de prijzen die je wel hebt gewonnen, maar alleen maar balen van de prijs die je niet hebt gewonnen, twijfelen om examen te gaan doen of toch nog 1e dan blijven om het nog een keer te proberen om zich uiteindelijk te herpakken en vol overgave de anderen te gaan aanmoedigen en toch te genieten van het toernooi.

Helaas deze editie van het EK geen prijzen voor de leden van onze sportschool. Toch bij de meesten een enorme progressie gezien t.o.v. het WK en dat kan alleen maar veel goeds beloven voor de toekomst.

Het laatste weekend van de maand stond in het teken van 2 danexamens en de griezeltocht. Rens deed examen voor zijn 1e dan en Bo voor haar 2e. Beide slaagden zij, dus van harte gefeliciteerd.

De griezeltocht blijft altijd een geweldige belevenis. Aan vrijwilligers en deelnemers nooit een tekort. Leuk om te zien hoe de griezels zich weer toetakelen om er echt eng uit te zien en hoe kinderen ietwat gespannen binnenkomen om de tocht te gaan lopen. Het leukste blijft altijd om achteraf de stoere verhalen te horen dat ze het echt niet eng vonden en dat ze niet geschrokken zijn. Vooral omdat de begeleiders van de groepjes vaak een andere mening zijn toegedaan. Het was in ieder geval wederom een geslaagde avond. Top dat ook de locatie Schiedam vrijwilligers leverden!

In november staat ook weer genoeg gepland, dus allemaal veel succes met ales wat er in deze maand gepland staat!

12115717_10203430421240949_3200374168071080701_n

IMG_0008

12115682_912847312096884_2282183008425401919_n

12043077_956342207765892_3632835227110216822_n

IMG_2832

Foto’s van de Battle of Utrecht, Open Haaglanden en de griezeltocht zijn te vinden op de website van onze fotograaf:  http://marco-fotografie.jouwweb.nl

Geschreven door: Danielle

12196131_959321287467984_6045812568183321391_n