Column November (geschreven door Danielle)

Geplaatst op 05-12-2016.

November 2016

Degene die al wat langer bij sportschool Tim Kool rondlopen die weten misschien nog wel dat ik rond Sinterklaas jarenlang een gedicht schreef over wat er het jaar bij de sportschool gebeurd was. Dit gedicht ging dan voornamelijk over degene die lesgaven bij de sportschool en werden flink op de hak genomen. Nu we weer in de periode van Sinterklaas zijn aangekomen wil ik mijn colomn van november dan ook in de stijl van dit mooie kinderfeest schrijven. Het enige wat ik nu hoop is dat mijn dichtknobbel nog werkt!

De maand november startte flink van katoen,
Want wie, o wie werd de nieuwe Nederlands Taekwon-Do kampioen.
Een flink aantal deelnemers van onze sportschool deden mee die dag,
en op vele gezichten aan het einde een overwinningslach.
De sportschool haalde in totaal 45 medailles binnen en wist dan ook het klassement van beste sportschool te winnen. De Sint vindt dan ook dat jullie trots kunnen zijn
en verwacht op de volgende toernooien ook een medaillefestijn.

 Hierna gingen er een aantal leden deelnemen aan een toernooi in Milaan en de Sint heeft gehoord dat een supporter genaamd Rob hiervan nog de blaren op zijn voeten heeft staan.Een verkeerd treinstation en een verkeerde inschatting bleek de oorzaak te zijn,
een takke-eind lopen naar het hotel was dus niet zo fijn. Er werd op sportief vlak wel goede zaken gedaan en met 2 gouden en 3 bronzen medailles kon er weer naar huis worden gegaan.

Ook deze maand weer een themales waar veel leden gebruik van hebben gemaakt,
een les theorie is met het oog op examens niet iets waar je gauw verzaakt.
De les theorie werd door Claudia en Deejay verkeerd opgevat want die dachten het is theorie dus luisteren en zitten in relaxkleding op de mat. Verbaasde gezichten dus, bij het zien van iedereen in pak maar uiteindelijk wel lekker bijgespijkerd op het theorievlak.

 Iets wat deze maand naar buiten kwam en toont een kwestie van lef is een nieuw evenement dat Sabum Tim organiseert: een gala van ITF. Een avond die hopelijk de Taekwon-Do boeken in zal gaan, want topsporters en scheidsrechters zullen die avond op de mat gaan staan. Een spektakel en succes daar is waar Sint op hoopt, en ik ga er dus vanuit dat men nog snel een paar toegangskaarten koopt.

 Ook gingen Sabums Rory en Tim weer op reis, ditmaal voor de ICC in Parijs.
2 dagen les van grootheden op taekwon do gebied, nieuwe dingen leren ligt dus voor onze leden in het verschiet. Denk dat Sabum Tim even genoeg heeft van de tul, niet zijn favoriete bezigheid, dus dan begrijp je wel wat ik bedoel.
Het is de Sint dan ook niet ontgaan, dat Sabum Rory hieromtrent de meeste aantekeningen in zijn boek heeft staan.

 Einde van november gaat bij een ieder de spanning weer stijgen, de vraag namelijk of je je strookje voor het examen gaat verkrijgen. Of het nu gaat over jong of oud, Deze spanning laat niemand koud.
Weet je alles of moet er nog een tandje bij,
De ene verdrietig na het lopen, de andere blij.
Sint wil toch nog eens extra benadrukken,
dat het met hard trainen op de sportschool maar ook thuis het iedereen moet lukken. Prestaties zijn nu eenmaal niet in een korte tijd te bouwen, en met goede trainingsarbeid komt dan ook vanzelf het zelfvertrouwen.
Haal je je strookje een keer niet, dan heb je niet gefaald ga er gewoon wat harder tegenaan en zorg dat je hem de volgende keer haalt. Een band of slip krijg je nu eenmaal niet cadeau, het zegt wel degelijk iets over je niveau.

Sint gaat nu weer op zijn paard stappen, en dus met dit gedicht kappen.
Rest hem nog 1 ding hier,
Hij wenst iedereen een fijne maand en met dit gedicht veel leesplezier!

 sinterklaas-en-zwarte-piet