Column Mei – Geschreven door Danielle

Geplaatst op 02-06-2016.

Mei 2016

Terugkijkend naar de maand mei, was het een relatief saaie en rustige maand. Nu is dat natuurlijk ook wel eens lekker na alle hectiek van het EK van vorige maand, maar om over deze maand een stuk te schrijven zal niet meevallen. Uiteraard ga ik wel mijn best doen, want ook al zijn er minder activiteiten in een maand er gebeurd altijd wel wat en er wordt gewoon keihard getraind.

Sabum Tim begon wel erg actief aan deze maand. Hij reisde naar Slovenie om daar deel te gaan nemen
aan het Barada kamp. Dit kamp wordt ieder jaar georganiseerd door Taekwon Do legende Tomaz Barada. 3 dagen bikkelen en keihard trainen, er komen diverse vechtsporten, uiteraard ook veel taekwon do, voorbij en je kunt overal aan meedoen. Sabum Tim zou Sabum Tim niet zijn en deed dan ook overal aan mee. Ik heb diverse foto’s van Sabum Tim voorbij zien komen, had alleen ook graag foto’s gezien van het onderdeel stretching! Helaas voor de Sabum werkte zijn enkel niet helemaal mee en hij kwam dan ook weer naar Nederland met een zeer dikke enkel.

kamp slovenia
Dat sportongelukken in een klein hoekje zitten heb ik helaas ook zelf deze maand mogen ervaren. Misschien niet slim om op vrijdag de 13e te gaan sporten, maar aangezien we zo lekker bezig zij
n met het kickboksen toch gegaan. Na een half uurtje bezig te zijn, 1 verkeerde stap en pats daar scheurde ik een spier in mijn kuit. Lag ik dus……en denk je dat er wat empathie kwam van mijn medesporters? Nee die lagen in een deuk omdat ze dachten dat ik kramp had! (Cody en Mitchell) Sabum Tim was (nadat hij zag dat ik echt niet meer kon staan) toch wel wat bezorgder, vooral omdat hij dacht dat ik een uiterst moeilijke medische term gebruikte voor de blessure die ik opliep. Heb hem maar uitgelegd dat het geen medische term was, maar dat ik gewoon op zijn Tiels zei dat er een spier in mijn kuit scheurde!

Nu begon ik wel dat het een relatief rustige maand was, maar ondertussen was het vooral voor de leraren toch wel een drukke maand. Zo werden alle leraren weer onder handen genomen door Sabum Tim en Sabum Rory. Ieder kwartaal wordt er weer doorgenomen hoe het is met de kwaliteit van het lesgeven , wat gaat goed/wat kan beter en wordt er weer nieuwe lesstof gebracht. Goede zaak dus, ook ging een deel van de leraren aan het einde van de maand naar de Plaquehouders training en deze training is voor alle leraren van ITF Nederland en ook daar wordt er van alles doorgenomen mbt lesgeven.

Ook was er aan het einde van deze maand de algemene ledenvergadering van ITF-Nederand. Tijdens deze vergadering is Sabum Tim toegetreden tot het bestuur van ITF-Nederland. Ik ben er van overtuigd dat dit goed is voor de ITF: een heldere professionele kijk op taekwon do en iemand die niet bang is om vernieuwend te zijn!

Dan nog wat dingen in vogelvlucht: er was ook weer een trail voor de wedstrijdgroep, een aantal leerlingen durfden het aan om hieraan deel te nemen. Uiteindelijk werd er door de sabums besloten dat Kiki zich mag aansluiten bij de wedstrijdgroep. (heb vernomen dat de glimlach van dit goede nieuws nog steeds niet van haar gezicht af is) Er werd een demo gegeven voor Pop Up tv in Schiedam, een mooie mix van leden van onze sportscholen gaf deze demo en werd aan elkaar gepraat door Mitchell, denk dat de meesten de beelden al wel voorbij hebben zien komen op facebook, maar het zag er goed uit. Vanaf 30 mei zal er bij de deelnemers van de Though workout gekeken worden naar hoe fit men is en waar men nog dingen kan verbeteren. Na drie maanden zal er weer gekeken worden, om zo progressie te meten. Ik zag dat de jeugd van Schiedam tijdens hun taekwon do les hebben kennis gemaakt met though workout, dat zag er goed
uit!!!!!!! Ook vierde Luka zijn kinderfeestje op de sportschool en het was een genot om op de foto’s zijn stralende en trotse gezicht te zien.Volgende maand gaat weer een heerlijke worden!

duim omhoog

Zo staat de Holland Cup op het programma (
heeft iedereen zich al ingeschreven!!!!!!!) en zal de stress bij sommige leden weer gaan toeslaan ivm het strookjes lopen voor de aankomende examens. Ik heb er zin in!