Column Maart (Danielle)

Geplaatst op 03-04-2016.

Maart 2016.

Tijdens het schrijven van de colomn van februari 2016, had ik nooit gedacht dat maart 2016 de geschiedenisboeken in zou gaan. Werden we eerst aan het einde van de maand opgeschrikt door de aanslagen in Brussel kwam er vlak daarna het verschrikkelijke droevige nieuws dat Nederlands sport-icoon nummer 1 Johan Cruijff is overleden.

Vol belangstelling en met af en toe dik kippenvel hebben ik de programma’s over zijn leven bekeken. Wat een prachtig mens en wat een passie voor sport. Zijn geweldige uitspraken hebben dan ook niet alleen betrekking op het voetbal, maar kunnen in alle vormen van sport toegepast worden. Ik zal er dan ook 2 citeren:

Tactiek is niet je man uitschakelen of zo. Nee, het is weten waar je mee bezig bent.

Je gaat het pas zien, als je het doorhebt.

12495239_1021833034550142_5494573811245179284_nBegin van de maart begon voor een zestal leden van onze sportschool met trillende handjes, knikkende knieee
n en klotsende oksels. Jawel er stonden dan-examens op het programma. 5 leden zouden er opgaan voor de 1e dan en 1 lid voor zijn 3e dan.

De spits werd afgebeten door Lisa, Esperanza en Nick en na een paar spannende en intensieve uren werd duidelijk dat ze geslaagd waren. Hierna waren Sonja, Marissa (1e dan) en Roy (3e dan) aan de beurt. Ook hun trainingsarbeid en studie was niet voor niets geweest, want ook zij slaagden! Een mooie dag dus en nogmaals van harte gefeliciteerd.12809558_1010992695659941_788151271747855631_n

Ook in de media kwam de sportschool goed uit de verf deze maand. Zo stonden Daphne en Sam in de krant en waren zij zelfs te bewonderen op de website van TV-West met hun goede prestatie in Engeland, werd Daphne sportvrouw van het jaar bij de junioren van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en was zij dus volop te zien en stond er een leuk interview met Sabum Rory in de buurtkrant van Delft.

Een zeer goede reclame dus voor onze sprotschool.

Op 20 maart stonden de Open Zeeuwse kampioenschappen in Middelburg op het programma. Een grote delegatie van alle drie de vestigingen deed die dag mee aan deze kampioenschappen. Voor de deelnemers onder de 8 jaar was het wel even wennen met het sparren, omdat er op dit toernooi andere regels golden en men de tegenstander niet mocht raken. Het werden dus schijngevechten, waar je wel moest laten zien wat je in huis hebt. Ik heb leuke dingen gezien en ik vond het ook heel knap dat men elkaar ook echt niet raakte! open zeeuwse groep

Uiteindelijk werd er met maar liefst 24 prijzen naar huis gegaan, een hele goede prestatie dus. En om er nog maar ééntje tegenaan te gooien: meedoen is belangrijker dan winnen!

Volgens mij heb ik al eens eerder geschreven over hoe blij ik word van de allerkleinsten, de Tijgers. Ook deze maand was er weer een Timmy de Tijgerdag en onbetaalbaar is het enthousiaste van deze tijgers maar ook van hun ouders. Het lijkt ook wel of het steeds drukker wordt bij de tijgers. Een goede zaak, het is zo’n mooie mengeling van sportief bezig zijn en wat leren over de dingen in het leven.

Nog een ding waar ik blij van word en wat vaak voor grote hilariteit zorgt, is de warming-up bij de training en dan niet de geijkte rondjes lopen en rekken en strekken, nee de spelletjes!

Af en toe vraag ik me ook af wie de spelletjes leuker vinden, de leraren of de leerlingen?

Het gaat er nog wel eens hard aan toe deze spelletjes, elkaar afgooien of afslaan: Hoe harder hoe beter en dan heb ik het vooral over sommige leraren. De meest gekke capriolen worden uitgehaald om ballen of slagen te ontwijken, maar deze capriolen worden ook uitgehaald om mensen te raken. Verbaasd ben ik dan ook iedere keer dat er geen gewonden vallen. Toch zijn de leraren niet in alle spelletjes goed. Neem Sabum Tim en voetbal. Nou kan de Sabum veel, maar voetballen kan hij echt niet. Toch gooit hij er als spelletje weleens paaltjesvoetbal tegenaan, ik kan niet anders zeggen dat hij fanatiek blijft en de wil om de winnen er is, maar sorry Sabum: het ziet er niet uit! Hij zal na het lezen van dit stuk wel roepen: Maar ik won wel! Maar nogmaals sorry Sabum, je deed er onderhand 10 minuten over om het laatste paaltje om te krijgen! En als ik dan ook nog vertel dat dit paaltje van Deejay was (nou en dat is niet de grootste!) dan weet men wel genoeg! Dus Sabum de laatste is voor jou!

Om te beginnen is er maar één bal en die moet je dus hebben, maar waar het dus in wezen om gaat, is: wat doe je met die bal?

 

Tot volgende maand!