Column Juni (Geschreven door Danielle)

Geplaatst op 03-07-2016.

Juni 2016

De maand juni is dit jaar voorbj gegaan in uitersten op weergebied. Terugkijkend en denkend aan wat er deze maand allemaal bij de sportschool is gebeurd, begon deze maand met foto’s van oververhitte kinderen die na een training in Schiedam door barvrouw Jerney werden getrakteerd op een ijsje om nog geen twee weken later de regenpakken en kaplaarzen tevoorschijn te toveren om al het water dat viel te trotseren.

Uiteindelijk draaide het deze maand om twee dingen en dat waren de Holland Cup en de kup examens! Uiteraard waren er ook nog andere gebeurtenissen. Sabum Rory ging aan het begin van de maand naar Dublin om de International Umpire Course bij te wonen. Het weekend is bedoeld om scheidsrechter13322169_1080839208649524_8977409541227121589_ns weer op de hoogte te brengen van veranderingen in de regels, nieuwe scores bij het onderdeel tul bij te brengen en zo meer. Nu moet je niet denken dat iedere scheidsrechter daar zo maar naar toe gaat, nee het is wel de creme de la creme van de scheidsrechters, scheidsrechters die kunnen acteren op wereldkampioenschappen en Worldcups. Voor Sabum Rory in iedergeval een leerzaam weekend en zijn kennis wordt uiteraard overgedragen aan de leerlingen van onze sportschool.

Ook Kiki, Esperanza en Lisa hebben hun vaardigheden weer wat opgeschroefd want zij namen deel aan de landelijke technische traning in Utrecht. Altijd een leuke dag waar vele leden van allerhande sportscholen op af komen.

Dan komen we aan bij de Holland Cup, het toernooi waar eigenlijk iedereen naar uitziet. Eigenlijk wil ik niet te veel schrijven over de Holland Cup, want ik wil niemand te kort doen (zal wel weer niet lukken, dat korte stukje dan) Toch wil ik wel een paar dingen aanhalen die de Holland Cup en mijns inziens de saamhorigheid op onze sportschool bijzonder maken.

Vrijwilligers: Ook dit jaar hadden vele zich weer opgegeven om als vrijwilliger te helpen. Er zaten ook weer wat nieuwe gezichten bij en dat is altijd een goed teken. Ook waren er zwaar balende mensen dat ze net nu op vakantie waren (Eric Morel). De vrijdag is altijd de opbouw dag, met dit jaar 1 klein verschil de container moest eerst ingeladen worden in Schiedam, dus vooral het zware podium moest twee keer door een aantal handen. Gelukkig waren er in Schiedam al een aanta mensen bijeen gekomen om Sabum Tim te helpen. Peter zou deze dag ” ontmaagd” worden als nieuwe vrijwilliger bij het opbouwen, hij slaagde met vlag en wimpel alhoewel om nu eerst uitgebreid naar de wc te gaan voor je begint……of was het nu toch iets met een lens? Mede doordat Gerard en Ed de donderdagavond al een hoop spullen klaar hadden gezet en er achter waren gekomen dat de sportschool in Schiedam wel heel veel geheime kamers heeft was de container in no time ingeruimd. Eigenlijk was hij vrijdag aan het eind van de middag ook weer snel uitgeruimd en ondanks dat er iets minder mensen waren om te helpen bij het opbouwen werd de zaal binnen enkele uren weer omgebouwd naar een walhalla voor de wedstrijdsporter Taekwon Do! Ik blijf me verbazen dat er geen onvertogen woord valt en iedereen gewoon doet wat hij moet en kan doen.

Ook hebben de vrijwillgers er voor gezorgd dat alle wedstrijden goed verliepen en dat alle deelnemers naar de ju13494902_1082512538507956_6530521389980039877_niste velden werden geleid. Op zondagmiddag hielpen al deze mensen dan ook weer mee om alles weer af te breken. Volgens mij hebben we met zijn allen een nieuw record neergezet en was nog niet alles zo snel opgeruimd. Hierna met een groot deel van de vrijwilligers een drankje gedaan om het terras en heerlijk gegeten bj Tout e Monde in Pijnacker.

Ook op maandag stonden er weer wat bikkels klaar om de container weer uit te ruimen in Schiedam en ook dat ging voortvarend. Was het dan voor de meeste vrijwilligers klaar voor onze huisfotograaf Marco begon het toen pas want hij moest ontelbare foto’s uitzoeken en op zijn site zetten, we hebben allemaal kunnen zien dat dat weer prima gelukt is.

Deelnemers: Er deden maar liefst 55 deelnemers mee van onze sportschool. Ik heb vele blije gezichten voorbij zien komen van leden die een prijs hadden gewonnen. Ik zou niet weten hoeveel medailles er in totaal “Thuis” zijn gebleven, maar volgens mij een heel mooi aantal. Gefeliciteerd nogmaals voor alle prijswinnaars en degene die niets gewonnen hebben, Top dat jullie er bij waren en je beste beentje voor hebben gezet.

Toch kan ik het niet laten om 3 deelnemers te noemen: Yvonne Zwep, Claudia Kreffer en13517550_113759442386069_8909098074946124126_o Jennifer van Dorst. De veteranen!!!! Vol zenuwen betraden zij zondag de sporthal, heb opmerkingen gehoord als: ik schijt in mijn broek, heb bijna niet geslapen, het loopt me dun door de broek en ik blijf plassen! De zenuwen bleken stalen zenuwen te zijn want de dames hebben prima gepresteerd op het onderdeel tul, Yvonne en Jennifer vielen zelfs in de prijzen en Claudia viel er helaas net buiten. Ik heb genoten om naar jullie te kijken, het strakke lopen en de verbaasde blikken als bleek dat je gewonnen had. Geweldig! Ik hoop dat jullie er de volgende keer weer als deelnemer bij zijn!

Nog maar net bekomen van de Holland Cup stonden de examens al weer op het programma. Altijd weer even spannend voor jong en oud, maar ook voor ouders en partners. Ik vraag me nog steeds af wie er zenuwachtiger zijn, de deelnemers of hun aanhang. Het slagingspercentage was gelukkig weer hoog, gefeliciteerd allemaal en voor degene die een her moeten doen, flink oefenen, er in geloven en dan slagen jullie ook.

Naast alle perikelen rondom de sportschool is er ook tijd voor ontspanning. Waarschijnijk weten de meeste het wel, maar de sabums Tim en Rory zijn ware festivalgangers. Vorig weekend ging Sabum Ti los bij Awakenings en deed Sabum Rory het wat rustiger aan bij wat 80 en 90 optredens in het Haagse Zuiderpark. Komen we gelijk bij het begin weer uit en dat zijn de weerstomstandigheden. Het Haagsche Zuiderpark was namelijk een grote natte modderpoel en tot onze enkels stonden we in het water en de modder, dat mocht de pret niet drukken en vrolijk dansten we mee op de melodieen van o.a. Anastacia. Hoewel Sabum Rory meer gecharmeerd was van de band (lees zangeressen, lees liefde op het eerste gezicht, lees kom Danielle laten we meer vooraan gaan staan) welke tussen de acts optraden! Vanaf woensdag gingen de Sabums naar een festiva in Belgie, Sabum Rory had zich in iedergeval beter voorbereid en had zeker geen zin om laat op de avond wederom zijn schoenen te moeten afschrobben en had maar kaplaarzen meegenomen. Gezien de natte berichtgevingen omtrent dit festival een goede keus!

Als afsluiter wil ik de lezer nog even attenderen op het feit dat Bo Rook is genomineerd om sportvrouw van het jaar te worden in de Krimpenerwaard. Ik denk dat de meeste al gestemd hebben, maar voor degene die het nog niet hebben gedaan: DOEN. (tip volgens mij heeft iedereen wel meer dan 1 emailadres, dus kun je meerdere stemmen uitbrengen)

Ik wens iedereen een fijne en vooral zonnige vakantie toe!