Column Januari/Februari (geschreven door Danielle)

Geplaatst op 03-03-2017.

Januari/Februari 2017

Persoonlijk heb ik een ontzettende hekel aan deze twee maanden. De donkere dagen komen mijn neus uit, het weer waar je niet vrolijk van wordt en alle griepvirussen die rond dwalen. Gelukkig is het ondertussen maart geworden en kunnen we uitkijken naar langer licht en mooi weer.

Op sportief vlak is er op de sportschool wel ontzettend veel gebeurd en ik zal proberen om een impressie te geven van de hoogtepunten van deze maanden. Uiteraard zal ik ook wat dingen gaan vergeten (dat zal voor sommige onder ons goed uitkomen) en zal niet alles chronologisch zijn.

Allereerst wil ik vermelden dat onze sportschool weer goed vertegenwoordigd zal zijn op de Europese Kampioenschappen in Sofia. In april zullen maar liefst 7 sporters (Bo, Cody, Mitchel, Daphne Sam, Lisa en Rens) 1 scheidsrechter (Sabum Rory) en 1 bondscoach (Sabum Tim) deelnemen aan dit mooie toernooi. Allemaal gefeliciteerd met je selectie en heel veel succ
es!

Deze twee maanden heb ik ook weer diverse evenementen zien langskomen. Er waren weer drukbezochte themalessen, er was een ouder/kind/vriendjes training, een vrijwilligersetentje en een carnavalstraining. Zo zag ik ook dat de morning-fit leden nog steeds goed
bezig zijn. Zo goed dat ze hun verbrandde calorieen er na een training weer lekker aaneten met een gezellige high-tea. Boosabum Marissa organiseerde een ni16729311_1297530430313733_5377180312536626013_neuwjaarstraining in het Baken in Pijnacker. De organisatie van deze training zou haar tevens een cijfer opleveren voor haar
schoolexamen. Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat ze dit geweldig heeft georganiseerd. Jong en
oud waren te spreken over deze training en alles werd als zeer positief ervaren. Boosabum Marissa heeft aan deze training niet alleen een heel goed cijfer overgehouden, ik denk ook dat zij, gezien de reacties, volgend jaar weer een nieuwjaarstraining mag verzorgen.

Er kwamen deze twee maanden ook wat toernooien voorbij. Traditiegetrouw start het nieuwe jaar altijd met een toernooi in Best, de Open Dutch. Ieder jaar is het weer een verrassing onder welke weersomstandigheden je naar dit toernooi moet rijden. Gelukkig dit jaar geen sneeuw en ijzel! Maar liefst 27 deelnemers van onze sportschool deden mee aan dit toernooi en er werden diverse prijzen in de wacht gesleept. Een goed begin van het jaar dus.

Hierna was het de beurt aan de uit de hand gelopen clubkampioenschappen, de Tim Kool open. Een toernooi speciaal voor de beginnende B- klassers en jeugd A klasse. Het leuke aan dit toernooi is dat er ook verliezersrondes zijn en dat je dus na een wat minder potje je toch nog kans hebt om in de prijzen te vallen. Diverse ITF-scholen namen deel aan dit toernooi en ook onze sportschool was uiteraard heel goed vertegenwoordigd. Ik hoop dat veel beginnende leden de smaak van het meedoen aan toernooi te pakken hebben gekregen en vaker meegaan naar toernooien. (ookal is dat niet altijd even dichtbij!)

Voordat ik overstap naar het laatste toernooi van deze twee maanden wil ik toch nog wel wat kwijt over toernooien in het algemeen en dat zijn scheidsrechters. Scheidsrechters, je hebt hele goede, goede, slechte en hele slechte. Het probleem is dat je er maar mee te dealen hebt. Ook ik ben wel eens zwaar teleurgesteld geweest in beslissingen die werden genomen en dan niet alleen die negatief waren voor mijn eigen dochter maar ook voor anderen. Ik ga ervan uit dat een scheidsrechter in iedergeval onpartijdig is, op de hoogte is van alle regels en de uitgevoerde tuls kent. Helaas is dat niet zo, maar daar kan een organisator van een toernooi NIKS aan doen. Als toernooiorganisator ben je nu eenmaal afhankelijk van wat de sportscholen meesturen als scheidsrechters. Ik vind het dan ook wel flauw als een heel toernooi wordt afgekraakt omdat niet alle beslissingen van de scheidsrechters in goede aarde vallen. Zolang scheidsrechters daar vrijwillig zitten en geen royale vergoeding krijgen kun je ook weinig eisen stellen. Misschien is het een idee dat de contributie van de ITF iets verhoogd wordt, er een poule komt van dus die goede en hele goede scheidsrechters en dat deze dus een vergoeding (betaald uit die verhoging van de contributie) krijgen voor het scheidsen. Dan kun je eisen gaan stellen en dus kwaliteit eisen. Voldoe je niet, helaas pindakaas voor jou geen plaats meer in deze poule. Misschien een utophie om dit zo neer te zetten, maar het zal wel een hoop gezeik schelen voor organisatoren van toernooien.

Als laatste het toernooi in Swindon, Engeland The Puma Open. De Puma’s zijn gewoon leuk, komen ook altijd naar de Holland Cup en het toernooi is gewoon gezellig. Na jaren met een klein groepje daar naar toe te zijn gegaan, gingen we nu met 18 m16832093_1305975109469265_145414167414131231_nan naar Engeland. Esperanza heeft al een uitgebreid verslag gedaan van dit toernooi en onze belevenissen in Swindon. Dus nee Gerard je hoeft niet bang te zijn dat ik het over je rijvaardigheid en het missen van de trein ga hebben, dus nee Bas ook over jouw navigatietalent ga ik het niet hebben (snap nu wel dat je op de randstadrail zit en dus vast zit aan je rails en dat mensen niet bang hoeven te zijn dat ze bijvoorbeeld bijna in Londen uitkomen), dus nee Rens ik ga het niet hebben over dat jij je oplader was vergeten en daar nogal humeurig van kon zijn, dus nee Kiki ik zal ook niet zeggen dat het het hele weekend bijna goed met je ging maar het uiteindelijk toch presteerde om je Englisch breakfast op je schoot te laten vallen, en nee ik ga het dus ook niet hebben over dat het zeer moeilijk is om het verschil te zien tussen een man en een vrouw op de deuren van wc’s en nee ik zeg verder niks! Wat ik wel wil zeggen is dat Sabum Tim het weer goed geregeld had en er wederom geen fouten in zijn boeking waren geslopen.

Tot volgende maand!