Column Februari (Danielle)

Geplaatst op 06-03-2016.

Februari

Ik kreeg vandaag al vragen waar mijn column bleef. Nu was het me niet ontschoten, maar wat is de maand februari snel voorbij gegaan zeg.

Eindigde ik de vorige maand met dat we in afwachting waren wie er van de sportschool geselecteerd zouden worden voor de Europese kampioenschappen in Finland. Nu kan ik zeggen dat onze sportschool weer ruim vertegenwoordigd is op het EK. Sabum Tim als bondscoach, Sabum Rory als scheidsrechter en Bo, Mitchell, Cody, Daphne en Sam als deelnemers op diverse onderdelen. Een mooie prestatie van iedereen en ik hoop van harte dat ze mooie dingen laten zien.

Het begin van deze m12717508_994025077299297_501425026227721756_naand ging Sabum Tim naar Polen om daar wat lessen te verzorgen en zo kon hij natuurlijk ook gelijk in de keuken kijken van hoe het er daar aan toe gaat. Bijzonder was het wel dat hij het gelijk schopte tot de nationale televisie, onze Sabum wordt steeds bekender! Ook werd de Sabum een jaartje ouder in Polen, de Sabum denkt overigens dat dat nog steeds niet aan hem te zien is!

Terwijl Sabum Tim in Polen was, zorgde Sabum Rory ervoor dat alle leraren en assistent-leraren weer bijgeschoold werden. Geweldig en enthousiast team en zeer goed dat ze een paar maal per jaar ‘bij de les’ worden gehouden.

Dat eerste weekend was er ook de carnavalstraining. Nu ben ik natuurlijk niet op iedere locatie geweest, maar gelukkig hebben we dan ook de foto’s en de filmpjes nog! Ik heb weer bijzondere creaties voorbij zien komen! Ik vind overigens wel dat Bosabum Mitchell de volgende keer wel iets beter zijn best mag doen en niet alleen die halve kip op zijn hoofd moet zetten!

Het weekend erna was de Sportschool Tim Kool open, oftewel de iets uit de hand gelopen clubkampioenschappen.

Van heinde en ver waren er deelnemers naar Pijnacker afgereisd om aan het toernooi deel te nemen. Het was maar goed dat we de hele sporthal hadden in het Baken, want hij puilde ook nu uit van de mensen. Jong en oud, groot en klein, bij alle deelnemers toch een gezonde spanning. Voor sommige het eerste toernooi, voor andere het zoveelste. Voor zover ik heb kunnen zien en horen een groot succes en veel gezelligheid. Ik hoop dat ook dat de goede sfeer ervoor heeft geleid dat alle deelnemers zullen blijven deelnemen aan toernooien en dat dit toernooi er voor de beginners er vooral toe heeft geleid om vaker mee te doen.

Genoten deze dag ook weer van alle vrijwilligers, die zich wederom goed en enthousiast hebben ingezet.

Zo was er nog veel meer deze maand, thema training, scheidsrechter cursus en het toernooi van onze goede bekende de Puma in Engeland.

Op vrijdagochtend vertrokken, coach Sabum Tim, scheids Sabum Rory, deelneemsters Daphne en Sam en supporters Peter, Gerard en ondergetekende naar Swindon. Vooraf voor mij altijd een ho12806242_200614180296472_2442088290958208978_nop gedoe, want ik moet er wel voor zorgen dat er hapjes zijn voor onderweg. De Sabums zijn lief, maar ook veeleisend! Dus op donderdag al flink in de weer geweest met oa gehaktballetjes en wraps. Het weer was goed, dus het rijden ging voorspoedig. Grappig is ook altijd dat Sabum Tim nooit slaapt, maar wel een klein beetje snurkt!

Na een koffiestop in Belgiƫ door naar de trein in Calais, in deze tijden qua vluchtelingen altijd spannend, maar we hebben er geen een gezien.

In Engeland wat wisselingen in de auto, daar sommige er niet op zitten te wachten om aan de verkeerde kant te rijden. Alles ging gelukkig goed en zelfs de magic roundabout werd perfect genomen. In het hotel wat relaxen, daarna konden Sam en Daphne wegen en toen hebben we heerlijk gegeten.

De volgende dag het toernooi, de meeste zullen al wel weten dat het succesvol was. Daphne behaalde de eerste prijs met sparren en Sam de eerste prijs met zowel tul als sparren. Ik denk dat de dames weer veel geleerd hebben. Het meeste waar ik van heb genoten is het respect waarmee er met een mindere tegenstander qua sparren werd omgegaan. Je kunt iemand die minder is het gehele veld over slaan en schoppen, maar je kunt ook beheerst puntjes maken. Chapeau!!!

Na het toernooi met diverse mensen uit Engeland gegeten. Het was genieten zo met elkaar. Zelfs over de grenzen het familiaire gevoel met iedereen!

Na het eten, gingen er wat stappen, borrelen of wat chillen op de kamer.

Op zondag weer de terugreis. Eerst betekend dat er eerst gebruncht gaat worden. Wederom bij Giraffe, want dat was vorig jaar zo goed.

Het was weer erg lekker en vervolgens nog wat geshopt. Nu moest Rory wel hele rare fratsen uithalen om een pinbetaling voor elkaar te krijgen!

Hierna weer richting trein en huis. De terugreis verliep ook voorspoedig, tijdens 1 van de stops wel met open mond zitten kijken naar een man van ongeveer 300 kilo, die in een klein autootje stapte. Echt te ranzig voor woorden!

Al met al weer een oergezellig weekend met mooie resultaten. Denk dat Gerard ook zijn Engels weer heeft kunnen bijschaven, want ook al is zijn Engels niet zo goed de woorden: For free, discount en half price beheerst hij prima!

Bij het sluiten van dit stuk, zijn er diverse mensen bezig om hun danexamen af te leggen. Succes en hierover volgende maand meer!