Column April – Geschreven door Danielle

Geplaatst op 05-05-2016.

April 2016

Ben benieuwd of ik nog wat op papier krijg! Net terug van de Europese Kampioenschappen in Finland en dan moeten schakelen, want er zijn nog meer dingen gebeurd in april op onze sportschool.

Uiteraard kom ik straks terug op het EK, maar eerst maar eens de rest van de maand doornemen. Ik moet eerst beginnen met een rectificatie op mijn stukje van maart. Zo schreef ik over de spelletjes en het fanatisme waarmee deze werden gedaan en dat het eigenlijk een wonder was dat er geen gewonden vallen. De eerste stap die ik, na het ter perse gaan van mijn colomn, in de sportschool zette werd ik gelijk aangevallen door Sabum Tim en Bosabum Mitchell. Geen gewonden???!!!! Sabum Tim had nu nog last van zijn schouder en Bosabum Mitchell heeft toch zijn teen gebroken gehad…..Sorry mannen, jullie zijn bikkels en blijven ondanks opgelopen verwondingen keihard meedoen aan warming-up spelletjes!

April was ook de maand van de sportschool open dagen. De eerste in Delft en de tweede in Schiedam. Open dagen is atijd afwachten of er iemand op af komt en of je er nieuwe leden aan over houdt. Maar ik 12063668_1043514672381978_3967142889183939187_nben van mening als je niets doet is het ook niet goed, dus goed dat deze dagen er zijn. Het blijft ook leuk om eens in de andere sportschool te kijken en in mijn geval dus in Schiedam. Het mooie is dat ik in Schiedam dezelfde saamhorigheid zie als in Delft en Pijnacker. Ook in Schiedam staan de leden klaar om te helpen met een demo of wat dan ook. Ik ben dus blij dat ik naar de open dag van Schiedam ben gegaan en met eigen ogen heb kunnen zien, hoe leuk het ook daar is en dat ik nu mensen op een toernooi niet appelig hoef aan te kijken als ze in kleding van sportschool Tim Kool rondlopen maar gewoon weet dat dat de leden van Schiedam zijn en dat die ook aanmoedigingen moeten krijgen van de leden uit Delft en Pijnacker op een toernooi.   Ook is het goed om te zien dat Sabum Rory steeds beter wordt in smincken en dat Sabum Tim een meester wordt in het suikerspinnen draaien. Ik hoop wel dat de auto van Marco en Nita nog schoon is geworden, want de wind in Schiedam zorgde ervoor dat hun auto ook net een suikerspin was.

Ook was er in april een seminar van Master Hutton in Utrecht en de LTT voor kupgraden. Aan beide evenementen namen leden van onze sportschool mee. Op de LTT ben ik zelf niet geweest, maar de foto’s gezien hebbende is er lekker getraind en is er weer veel opgestoken. Bij het seminar van Master Hutton was ik wel bij en om te kijken vond ik het geweldig. Weer hele andere oefeningen zag je voorbij komen en er werd een flinke aanslag op diverse spiergroepen gepeegd. Had wel medelijden met de deelnemers, want afgezien van een drinkpauze van een paar minuten werd er zo’n 5 uur getraind!

En dan is het ineens 26 april! Maanden naartoe geleefd en getraind en ineens is de dag dat de 13087326_1002649613133601_1765998502961760005_nNederlandse selectie naar Finland vertrekt voor de Europese Kampioenschappen. Dan staan er ook maar liefst 7 man/vrouw van onze sportschool op Schiphol! De selectie was dit jaar een relatief jonge selectie en een groot aantal maakten hun debuut op het internationale vlak. Ik kan niet anders zeggen dat ik genoten heb van het feit hoe de selectieleden met elkaar omgaan, ze moedigen elkaar aan, troosten elkaar waar nodig is, trainen hard, lachen, vieren feest en noem maar op. Maakt ook niet uit hoe oud je bent of wie je bent, iedereen heeft het gewoon leuk met elkaar en respecteert elkaar. Het was dit jaar ook gaaf dat er ‘live’ meegekeken kon worden via facebook en we hebben gehoord dat er tenminste 65000 mensen de selectie gevolgd hebben (tegen 35000 die de livestream van de organisatie volgden). Het is niet aan mij om te oordelen of mensen goed waren of beter konden. Wat ik belangrijk vind is dat je kan terugkijken op een geweldige ervaring die niemand je afpakt en dat je leert van de dingen die je tijdens het toernooi meemaakt en dat meeneemt naar volgende toernooien. Geweldig was het wel dat er toch plakken zijn gewonnen door leden van onze sportschool. Boosabum Bo werd 3e bij het onderdeel tul, senioren vrouwen 2e dan. Een zeer goede prestatie, het was tensotte haar “debuut” als 2e danner op een EK. Dat beloofd dus meer!!!!! Toch vond Boosabum Bo 1 plak niet genoeg en pakte zij samen met Boosabum Cody ook een bronzen medaille bij het onderdeel pre-arrangent sparring. Ook dit een superprestatie, aangezien ze de avond ervoor hoorden dat sommige regels wat aangescherpt/beter uitgelegd werden en ze ineens nog het een en ander moesten aanpassen en dat dit ook voor hen een “debuut” was op het EK.

Sabum Rory heeft zich weer laten zien als “superscheids” en hij heeft mooie partijen gehad om te scheidsen. Uiteraard heeft hij ook zijn bijnaam Helikopterman in Finland eer aan gedaan!

13151699_1017361051645509_2712261284455998406_n

Boosabums Mitchell, Daphne en Sam zijn dan niet in de prijzen gevallen, maar ze stonden er en als ze zo doorgaan dan komen die prijzen vanzelf!

Sabum Tim heeft zijn leden weer met overgave staan coachen en zal weer genoeg hebben gezien waar gewerkt aan kan worden om zijn mensen nog beter te maken!