Verslag Roma Open 2020

Geplaatst op 03-03-2020.
Roma open 2020 

Vrijdag ochtend heel vroeg zijn Boosabums Bo, Daisy en ik naar Rome gereisd voor de Roma Open, georganiseerd door Grand Master Bos. In de ochtend kwamen wij aan en hadden wij nog een hele dag om Rome te verkennen en alle mooie plekjes te kunnen bekijken.

In de avond moesten wij naar de weging, toen voelde ik bij mij al een klein beetje de spanning opkomen, want morgen gaat het echt beginnen. Want voor mij was dit mijn eerst toernooi als scheidsrechter in het buitenland.
Zaterdag ochtend gingen we met zijn vier, Boosabums Bo, Daisy en Doiel uit Argentinië op weg naar de sporthal. Om 8u moesten we daar zijn want ik had de scheidsrechtersmeeting.
Boosabum Bo had me al voorbereid dat 8u Italiaanse tijd geen 8u Nederlandse tijd is dus dat het waarschijnlijk wat later begint. Uiteindelijk begon de meeting dan ook om 08:20. Alles ging helemaal in het Italiaans, en toch wel anders dan dat wij in Nederland gewend zijn. Tijdens de meeting werd er gelukkig ook globaal in het Engels verteld hoe en wat. Tijdens de meeting kreeg ik ook een mooie polo van het toernooi en kreeg ik te horen op welk veld ik zat en welke functie ik zou hebben. Er werd verteld dat ik CR was samen met een andere scheidsrechter uit Italië.
Op het veld werd voor mij al snel duidelijk dat Engels voor de Italianen op mijn veld lastig was, en het communiceren ging dan ook vooral in het Italiaans, wat voor mij dan een hele grote uitdaging was. Al heb ik nu wel nieuwe Italiaanse woorden geleerd. haha 🙂
We begonnen het toernooi met tul, en ik mocht na een paar rondes ook als CR zitten. Na tul gingen we door naar sparring en werd er ook aan mij gevraagd of ik als CR kon. Met veel enthousiasme zei ik natuurlijk ja, en dat ik dat heel graag zou willen. De andere CR ging als eerste omdat ik toch even wilde kijken hoe dat hier ging. Na een paar kleine espresso pauzes en wat partijtjes later was ik aan de beurt op de mat. Wat vond ik dat spannend zeg! Mijn eerste internationale toernooi in het buitenland en gelijk op de mat, wat ik eigenlijk nooit had verwacht. Ik ging staan en deed wat ik moest doen. Hier kreeg ik zo’n kick van, dat ik gelijk zoiets had, dit wil ik vaker! Ik kan zeggen dat ik veel van deze ervaring heb geleerd, en dat ik er zeker van ben dat ik dit vaker wil doen en mijzelf nog meer wil ontwikkelen als scheidsrechter.
Tijdens het toernooi hebben de Boosabums ontzettend hun best gedaan en een mooie medaille gewonen. Boosabum Bo heeft een bronzen medaille met 3e dan tul, net als Boosabum Daisy met 1e dan tul. Met sparren heeft Boosabum Daisy een 2e plaats weten te behalen na een spannende wedstrijd.
Tot volgend jaar!
Geschreven door: boosabum Marissa de Koning.