Verslag Battle of Utrecht (Kars Jansen)

Geplaatst op 08-10-2015.

Battle of Utrecht 2015

Onderweg naar Utrecht was het verschrikkelijk mistig. En vroeg, rond kwart voor 8 zaten Patrizia, Ricardo en ik al in de auto. Oke de rest was blijkbaar al wat eerder gearriveerd (8 uur was de afgesproken tijd) maar voor het toernooi waren we nog op tijd. Eenmaal aangekomen in Utrecht kwam ik al snel Sabrina tegen. Zij heeft snel onze bandjes en de kaartjes gehaald bij de coaches waarna we ons daarna konden wegen. Dat was geen probleem. Later op de dag kreeg ik nog de tip van Boosabum Cody en Boosabum Mitchell dat als je te zwaar bent, je altijd nog een beroep kan doen op de “battlecrap”.

Na het groeten van de jury en het publiek begonnen de eerste met Tuls lopen. Sam maakte gelijk gehakt van haar 2 mannelijke tegenstanders! Daarna heb ik alleen nog Cody en Bo gezien met Pre-Arranged Sparren. Zij hebben de uitvoering wat aangepast ten op zichte van de vorige keer op de Holland Cup. Ik kan er maar een ding over zeggen: Het word steeds spectaculairder!

Nadat ik wat was opgewarmd en me Tuls nog een beetje had geoefend was het mijn beurt op mat “geel”. Gelukkig stond Boosabum Mitchell aan me zijde die me vooraf wat moed insprak. Mijn 5 tegenstanders (op eentje na) waren namelijk allemaal groene band. Met het debakel van de Holland Cup nog in me achterhoofd stapte ik de mat op. Ontspan en kracht, ontspan en kracht. Dat was het enige waar ik nog aan dacht (bedankt daarvoor Sabum Rorry). Uitslag eerste partij: 5-0. Bam, nooit verwacht. Boosabum Mitchell gaf me nog enkele tips mee voor de volgende ronde. Resultaat: wederom 5-0! De wedstrijdstress was er nu op een positieve manier wel van af. In de finale moest ik Chong-Ji Tul lopen. Deze gewonnen met 4-1. Eerste plaats! Boosabum Mitchell, bedankt voor het coachen en de tips!

Na wat gegeten en gedronken te hebben begon het Sparren. Mijn poule was redelijk laat aan de beurt en daardoor heb ik nog aardig wat partijtjes van andere kunnen bekijken en kids kunnen helpen met het hele reilen en zeilen vooraf en achteraf van de wedstrijden. Nog mijn complimenten hier voor de coaches waarvoor dit vaste prik is bij elk toernooi. Zelf moeten ze geconcentreerd en warm zijn voor hun eigen wedstrijden en tussendoor nog de kids van de sportschool in de gaten houden en begeleiden. Na wat opwarm oefeningen samen met Pascal was het dan eindelijk zover. Dit keer op mat “groen”. Met het resultaat van Tuls nog in me achterhoofd wilde ik hier ook een goede prestatie neerzetten. Boosabum Bo had mijn tegenstander al uitvoerig geanalyseerd en had de tactiek helemaal met me doorgenomen. Resultaat eerste partij: 2-0 gewonnen. De tweede partij en tevens de finale zou een stuk pittiger worden. Van deze jongen had ik namelijk bij de Holland Cup verloren. De tactiek dit keer: Van Boosabum Bo moest ik veel aanvallen en me hand bij me hoofd houden. Nadat ik de eerste 3 punten binnen had (Dollyo tegen zijn hoofd) had ik er veel vertrouwen in. Misschien wel iets te veel. Ik probeerde nog een Bandae Dollyo Chagi maar die mislukte faliekant. Ik kreeg dan ook wel duidelijk van Boosabum Bo uit de hoek te horen dat dit soort dingen niet de bedoeling zijn. Al met al wel gewonnen met 5-1. Wederom eerste plaats! Bam, super blij en nooit verwacht. Bedankt Boosabum Bo voor het coachen! Blij en moe naar huis!

Alle coaches die hun aandacht op veel verschillende dingen moeten richten heel erg bedankt voor de begeleiding rond de wedstrijden! Uiteraard zijn zonder de scheidsrechters dit soort goed georganiseerde toernooien ook niet mogelijk! Bedankt iedereen daarvoor. En iedereen gefeliciteerd met zijn of haar prijs!

Geschreven door Kars Jansen